Misiu, dziękuję za zaproszenie do wstawienia zdjęć, na pewno skorzystam bo ja swojego wątku na forum jeszcze nie mam ...
U mnie nic specjalnego czy wyszukanego ale ładnie jeszcze kwitną rudbekie, słoneczniczek szorstki, anemony białe i różowe, wspomniana fuksja gruntowa no i mam rosliny ozdobne z liści miodunki, brunnery, żurawki, a jeszcze kwitną marcinki ogólnie jest kolorowo.
Hosty poprzesadzałem bo jedna mi się przypalała mimo, że nie była na stanowisku słonecznym, teraz poszła do calkowitego cienia, a inne trochę się rozrosły i sobie wzajemnie przeszkadzały, trzy kolejne okazały się wysokie i zasłaniały mniejsze roślinki, a były posadzone z przodu ... poszły na teren przeznaczony pod hosty czyli pod wiekowe tuje obcięte od dołu z pozostawioną koroną. Tam mam jeszcze sporo miejsca na hosty ale to już wiosną. Mam taką zasadę, że jak coś sadzę to do połowy października później daję spokój roslinom i wkraczam dopiero wiosną

a w międzyczasie pozostało grabienie liści i potem okrywanie roslin bardziej wrażliwych. Ale z tym grabieniem liści to się nie śpieszę, bardzo lubię jak leżą na trawniku w takich jesiennych kolorach - dla mnie to też stanowi element dekoracyjny...