Paweł kamienie przesuwane głównie przy plewieniu

z drugiej strony to już inny temat, ze dwa metry do przodu
Dopisałam miesiące, aby łatwiej było znaleźć punkt odniesienia.
Dereń to Gold Star, piękne maleństwo, tak wygląda w sezonie letnim
Anetko napisałam na pw.
Marta możesz zaczynać

są roślinki z których nie zreazygnuję i nie jest to lobelia

Nasionka zbieram z tunbergii, kobea nie zawiazała nasienników, wiec kupię, minę podobnie o i jeszcze koleusy, bo ich ceny w sezonie mnie zaskakują

astry, aksamitki .... wystarczy? Zastanawiam się, jak zebrać nasionka ze stokrotki afrykańskiej, dzisiaj chyba zajrzę jej w przekwitłe kwiatuchy

Czyż nie jest piękna? i jeszcze ta ...
może tu lepiej widać kolor
Miłko faktycznie nazywanie roślin stało się już obsesją na forum. Jakbyś szukała podobnej to u Pana Bogdana na alledrogo.
Myślę, ze nie jest to Ingrid Bergman, tamta ciemniejsza, również w pąkach, ale piekna i dużo ciemniejsza. Lilly za to bardziej pusta, inny ma układ płatków, niestety nie jest to żadna z nich
Aguś świdwa wyglada tak

ma zupełnie inny pokrój i formę listków.
Elu masz rację, na fotkach najlepiej widać, że nasza praca i opieka nad roślinkami procentuje.
Jak ja zazdroszczę dojrzałych ogriodów, gdzie tło rośłinkom daja starsze, większe drzewa i krzewy. U mnie niestety wygwizdowo straszna, zanim nieco zarośnie
Zaraz czegoś poszukam, jeden z zakątków
kwiecień 2009
czerwiec 2010
sierpień 2010
wrzesień 2010
maj 2011
Lato 2011
Październik 2011
Elu okazało sie, ze właśnie nie robię. Posłucham Izki

Poczytaj wyżej.
Izka dziękuję za wyczerpujące informacje wraz z wyjaśnieniem

Jak się domyślam konwersowałyście z Marta na temat różanych kopczyków, my też dzisiaj pogawędziłyśmy. Dobrze, że zdążyłaś, zanim wzięłam sie do pracy.
I jeszcze perukowce dla porówniania
czerwiec
październik
Moniś to może być ona
I właśnie jest to bardzo dobry przykład dla tego, aby jednak identyfikować różyczki

Jesienią niedrogo zakupiłam Dame de Couer i rośnie nieopodal

dla towarzystwa dostała Grand Hotel.
A teraz sie okazuje, ze w pobliżu bliźniaczka