Arlet- dziękuję. Roślinkom chyba pasują warunki półeczkowe, bo ładnie rosną. Mają tam optymalną ilość światła...
Nuta23- hihi...chciałabym na chwilę móc usiąść i pozachwycać się moimi kwiatami. Ale ciągle jest coś przy nich do zrobienia. Oglądam je tylko przy podlewaniu
Mis20- cieszę się, że i Ty też Zaraziłaś się skrętnikozą. A listek bordowo-żółtego skrętnika od Ciebie, wypuścił kilka sadzonek i już ma pączki malutkie.
Marta80- Wiesz, fiołki są prostymi ( naprzeciwko niektórych storczyków, które mam) w "obsłudze" roślinami. Zacznij swoją przygodą od kilku sadzonek... na pewno się uda a wtedy je Pokochasz może...
Wanda7- cieszę się, że sadzonki ode mnie Ci rosną. Liczę na późno - jesienne kkwiatuszki u Ciebie.
Anjju- dziękuję bardzo. Skrętnikom chyba posłużyły wakacje na działce. Miały tam cale lato chłodek i zachodni parapet tylko dla siebie.
Renatko- Wiesz... w grupie raźniej

Jak zaczynać kolekcję, to od kilku sztuk...a nie jednej...
Wiktorio- ten sezon poświęciłam na "zdobywanie" roślin o ozdobnych kwiatach. I dzięki temu, jesień jest u mnie kolorowa ;)
Jatra- dziękuję.
Lidko- gdy za oknem ponuro, to ja uśmiecham się do swoich kwiatów na parapecie...mam kolorowo
Kasiulb- dziękuję. W grupie widoczna jest wielka różnorodność kwiatów i form każdego ze skrętników i fiołków.
Mniodkowa- zawsze Możesz mieć takie półeczki. Ja wykorzystałam deseczki po budowie i mogłam sobie zrobić półeczki na wymiar. A Ty... Możesz skoczyć do centrum budowlanego i też Będziesz mieć...podobne...
Kasiu74- dziękuję.
Kasik- a jakże ;)
Misiaczka- na pewno będą. Troszku cierpliwości...
Kociaro- dziękuję bardzo. Wiesz, na parapetach widać, jakie najbardziej kolorki lubię
Elcia- u mnie za to dziś padało cały dzień. "Poprawiacze" humoru...pomagają utrzymać dobry nastrój...
Trzynastko- zgadzam się...
Eva- zapraszam często

I dziękuję za komplementy w imieniu kwiatów.
Lulka- będzie jeszcze więcej kolorków. Dziękuję za rewizytę.
Zenia- Dziękuję. Z listków fiołkowych, to jeszcze tylko 3 sztuki mam w wodzie, reszta z korzonkami już w ziemi.
Nowika- dziękuję.
Stokrotkania- hihi..dziś będą kolejne zdjęcia skrętników...
Uff... ale odwiedzin...
Zaraz wkleję fotki...