Jolu mówisz masz, musiałam zajrzeć do folderu z jeżówkami, bo na pamięć nie znam.
1. Flame-Thrower
2. Harvest Moon
3. Green Envy
4. Tangerine-Dream
5. Marmelade
6. GREEN JEWEL
7. Meringue
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Jeszcze nie, mam nadzieję, ze dobrze przezimują. To moje pierwsze jeżówki mam jeszcze kilka innych odmian; Cranberry Cupcake, Irristible, Pink Poodle, Summer Sky, SUNRISE, Sunset, Vintage Wine, Daydream, Green Eyes, Quills and Thrills, jeszcze tylko 3 nie kwitły pozostałe się zgadzają odmianowo, nie kwitną wszystkie na raz bo to tegoroczne zakupy.
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Ewo, ja też zakupiłam w tym roku 4 odmiany jeżówek, muszę sprawdzić jak będą się sprawować w moim ogrodzie jeżówki odmianowe, bo Purpurea rośnie niesamowicie. W ciągu 2 lat tworzy piękne kępy a liście ma dorodne ciemno-zielone, grube.
Kupiłam Coral Reef, Daydream, Mamma Mia, Tiki Tart. Na liściach tej ostatniej też widzę takie dziurki/wygryzienia jak na Twojej z 2 i 3 pozycji, ale tak sobie myślę, że jest to związane ze zmianą miejsca.
Zakwitły Ci pięknie, mam nadzieję, że będą pięknie rosły.
A te zawilce to są jakie? Mam też na skalniaku i teraz powtarzają kwitnienie/raczej kwitną te, które nie zakwitły wiosną/, ale różowego nie mam.
Zosiu te zawilce to zawilce japońskie one tak późno kwitną są dość wysokie w zależności od odmiany od 50 do 75cm przynajmniej u mnie w pierwszym roku (sadziłam na wiosnę). A odmiany są następujące ANEMONE KONIGIN CHARLOTTE, ANEMONE WHIRLWIND i ANEMONE HONORINE JOBERT jestem nimi zachwycona jak znajdę jeszcze jakieś odmiany to zakupię Kwitną już od początku września i mają jeszcze dużo pąków.
Jolu kupowałam na all u florini, agasiaw i jeszcze u jednego sprzedawcy, ale nie pamiętam nicku. Prawie wszystkie już miały pąki lub kwitły. W przyszłym roku postanowiłam dokupić jeszcze kilka ale będę kupować latem jak już będa duże w tym roku kilka kupiłam wiosną i maleńkie sadzonki padły jednak reklamacja została uznana i dostałam je wszystkie przy następnych zakupach u tego sprzedawcy. Te kwiaty nawet mojemu mężowi się spodobały Mieszkam niedaleko piterka więc myślę, że mamy podobny klimat i u mnie sobie dobrze poradzą.
Ewuniu prześliczne kompozycje żurawkowo-brunerkowe Wspaniałe roślinki , cały czas niezmiennie urokliwe i piękne No i traweczki dodają pazura kompozycjom....super