Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

:shock: Iwonko ja to wiedziałam ,ze tak będzie :;230 . Mnie w ubiegłym roku tez zaimponowała Teasing Georgia ,ale i tak jej nie zamówiłam bo wiele innych widziałam :;230 Pomponelka śliczna z tymi pomponikami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Giardiny wszystkie śliczne Aniu, więc myśl lepiej że to one.
Pinky Whinky też poszukuję, ale jeszcze nie wpadła mi w łapki...... :;230
To Danusia się ucieszy.
U mnie już wszystko posprzątane a róże tylko w bukiecie w wazonie przy łóżku cieszą widokiem i zapachem.
Oby te zamówione chciały przyjść przed śniegiem. :?
Ale i tak chyba tylko je zakopcuję w szklarni na zimę a sadzić będę dopiero wiosną.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witam serdecznie wszystkich miłych gości.
Wando wiem,że u Ciebie piaski-czeka Cię duży r-k za wodę :lol: Pięknotki na pewno się zadomowią bo masz przyklad tu na forum-nie straszne różom piachy,gliny ...
Dobra ręka i serce spowodują wybuch kwiatów.

Jadziu
jak wydały dużo kwiatów to nie poszły na wysokość u mnie odwrotnie.
Jamain już w przyszłym sezonie powinien Cię miło zaskoczyć.

Agnieszko ta bordowa to Fishermen,s i wyobraż sobie,że tak podstępnie przylazł do Giardin ek :lol: Ładnie razem wyglądają.

Taro-Aniu-wiedziałam,że u Ciebie (jak nie padnie) to będzie jej tak dobrze,że będziesz miała z niej pociechę.
Jestem ciekawa czy już wkleiłaś zdjęcia Aphrodity i Giardiny.

Basiu-byłyśmy z Nelą w Dankowicach na zwiadach(bez zauroczeń :( )

Neluśka -dziękuję.O tej wyobrażni to jeszcze podyskutujemy :;230

Chatte-Izo-tak masz rację.O tej porze nie powinnam się dziwić wszelkim dewiacjom(oczywiście dotyczy to kwiatów :lol: )
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosia1 pisze::wit Anuś, cudo!! A Błękitnego Anioła szukaj, bo to piękny powojnik. Ania szukaj domku dla moich 2 kociaków!! Są śliczne. Zajrzyj. Dałam wszędzie ogłoszenia, ale cisza!!! Ktoś podrzucił na ogródek i są u mnie. A tu zima!!!
Tosiu wiem,że cudny ale szukam go dla kogo innego.
Pytam sąsiadek czy nie chcą kotka-ale wiesz jak to jest.Mnie już ich nie pokazuj bo mam szlaban na zwierzaki(nie możemy na dłużej nigdzie wyjechać bo jego wysokość musi na czas dostać papu ,być wygłaskanym i absolutnie nie może czekać na nas ale my na niego to tak)
Wiem kto weżmie-Iza-wszak ma tylko 11 kotusiów :)

Elżbietko nie mam pojęcia kiedy ja mieczyki sadzilam.Pięknie zakwitły i teraz kiedy jest mało kwiatów są piękną ozdobą.

Margo2 -Małgoś ,wiesz,że będziesz mile widziana i już zaczynam sprzątać ogródek aby był piękny jak przyjedziesz :lol:

Maju ach Maju-po prostu jak widzę takie girlandy kwiatow to bierze mnie na płacz :cry: Takimi klastrami kwitnie tylko Pomponella,Bailando i Artemis ,Rothenburg no i okrywowe.Za gęsto je sadzę i to moje przewinienie.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwa27 pisze:W końcu udało mi się obejrzeć cały twój wątek i oczy wyszły mi z orbit :shock: Piękne róże pokazujesz ;:180 Do mojego kajetu chciejstw trafiły Chippendale, Teasing Georgia, Sir Lancelot, Crokus i Chocolate

Iwonko
i od razu radzę Ci kupić 2 sadzonki Chippendale bo posadzone obok siebie dadzą Ci niepowtarzalny widok.Pozostałe też lepiej posadzić przynajmniej po 2 szt(oprócz Teasing Georgia bo to wielka róża) jeśli dysponujesz oczywiście dużym ogrodem.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Giardiny wszystkie śliczne Aniu, więc myśl lepiej że to one.
Pinky Whinky też poszukuję, ale jeszcze nie wpadła mi w łapki...... :;230
To Danusia się ucieszy.
U mnie już wszystko posprzątane a róże tylko w bukiecie w wazonie przy łóżku cieszą widokiem i zapachem.
Oby te zamówione chciały przyjść przed śniegiem. :?
Ale i tak chyba tylko je zakopcuję w szklarni na zimę a sadzić będę dopiero wiosną.
To jak dostanę je w łapki to i Tobie kupię(bo Danusia się nie ucieszy ponieważ ich nie było)
Szczęściara,że masz gdzie zakopcować róże ja już mam ból głowy co zrobię jak przyjdą zbyt póżno i nie będzie pogody.No ale do tej pory miałam szczęście bo i w grudniu dało się sadzić.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla wszystkich zakwitająca ponownie(ile ona ma pączusiów-szok) Parfume d" Evita.

Obrazek

Obrazek
Mam ją od wiosny.Pnąca,kwitnie klastrami maleńkich różowych kwiatuszkow,które w końcowej fazie bieleją.Podobno pięknie pachnie-jak zakwitnie całakiść to sprawdzę.
Tak wyglądała wcześniej.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Aniu, :D a ja już myślałam, że się na mnie obraziłaś ;:196 Marudzisz, znowu pokazujesz coś pięknego, a ja nie mam takiej. Piszesz, że gęsto sadzisz, nie to nie ten powód. Ja też mam gąszcz. Powody mogą być może takie, mało papu, mało wody (jak gęsto to duża konkurencja o papu i wodę ) mało słońca. Słońce to witaminy dla róż = kwiaty. Na końcu byle jakie sadzonki, co często można spotkać w handlu.
Zobacz mam trzy Pastelle, a wyglądają różnie. Też szukałam przyczyny i doszłam do wniosku to szczepienie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANUŚ mój Burgund też ma sporo pąków to samo Generał. Ciekawe czy zdążą sie rozwinąć ;:224 . Parfum śliczna do zacałowania ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

an-ka pisze:

Margo2 -Małgoś ,wiesz,że będziesz mile widziana i już zaczynam sprzątać ogródek aby był piękny jak przyjedziesz :lol:
Bez przesady, bo będe czuła się nieswojo :D
Ja tam będę patrzyła tylko na róże.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko no to mnie uratowałaś :lol: Wiesz ja tam nie za bardzo sprzątam bo do dzisiaj nie wiem czy to chwast czy sadzonka.Czekam aż urośnie albo wizyta Neli rozstrzyga tę kwestię.
Pozdrawiam i rób plany.

Jadziu ja myślę ,że zdążą się rozwinąć bo pogoda ma być całkiem dobra jeszcze tydzień.Koniecznie chcę zobaczyć tą całą galżkę Evity w kwiatach.

Maju kochana ja i obraza?
Pozostajemy w zgodzie,że to sadzonka ma najważniejszy wpływ na kwitnienie i rozwój a potem papu i woda i reszta.
Papu u mnie dostają dobre,wody-no może ciut za mało ale sadzonki to rzeczywiście były różne(np.Giardiny) i to się widzi na pierwszy rzut oka jak różnie krzewy się rozwijają.

Dla Was na dobry dzień

Obrazek

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/pict0306w.jpg/]Obrazek[/URL]

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu mieczyki prześliczne , ja ich już nie sadzę ale naprawdę bardzo lubię :D Ten pierwszy jest naprawdę przepiękny......takie cudowne przejścia kolorków :D
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aniu, teraz mieczyki to coś naprawdę przyjemnego ...wspomnienie lata ;:224 .

Wiesz, chciałabym prosić Cię o poradę ;:180 . Chodzi o to, że mam sadzonkę Gishlaine de F. i dwie ewentualne miejscówki dla niej. Gdzie bardziej pasuje: obok L.Lucii, czy Abrahama :roll: ? Ona czasem wpada w róż, czy jednak zdecydowanie więcej ma odcieni żółci i pomarańczu?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aniu, mieczyki piękne i z przyjemnością je oglądam ;:108 Niestety nie sadzę ich już u siebie... szkockie wiatry skutecznie mi połamały wszystkie mieczyki w zeszłym sezonie i się poddałam, bo nie chcę palikować każdego kwiatka :?
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

A ja widziałam tu na forum ciekawy pomysł na mieczyki i zamierzam tak spróbować na wiosnę. Mianowicie Duduś (jeśli dobrze pamiętam) ma mieczyki posadzone w kilku sporych ceramicznych donicach na tarasie i wygląda to długo jak jakaś odmiana trawy ... :wink: ( ja to tak widzę :oops: ). A jak zakwitną to po prostu ...skondensowana feeria barw ... ;:224 i można np. łatwo związać tę kępę, żeby nie rozkładała się lub oprzeć o jakiś kącik.
Gdzieś też czytałam, że sposobem na sztywne (nie kładące się) łodygi jest głębokie sadzenie cebul. Tylko kiedy sadzę te swoje mieczyki, to zwykle nie chce mi się głęboko kopać dołeczka i ...potem latem żałuję ;:223 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”