Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród POD LASEM

Post »

Jolu, dziękuję serdecznie za miłe przyjęcie, :P i proszę nie narzekać na ogród, śliczny i kolorowy, ale największe wrażenie robią na mnie ogromne kiście jabłek na gałęziach. Oooo, widzę pergola już stoi :roll: Może jeszcze kiedyś zobaczę. :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu Śliczna jesień u Ciebie ;:63 ;:63 jak kolorowo ;:63 Przepis na miksturę spisuję - Dzięki .
Poduszki i obrus super ;:180
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:196
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Siberio, rzeczywiście jak zobaczyłam fotkę złotnicy, to pomyślałam, że pasowałaby do Twojego ogrodu. Ale poczekaj, ona - jak inne rośliny - się rozmnaża, no to trafi i do Ciebie, prędzej czy później.
Pudła zlustrowałam - mam duuużo :;230 :;230

Małgosiu, co do mikstury do ochrony róż, to jedna forumowiczka, posiadaczka ;:167 odsądziła mnie od czci i wiary za to, że proponuję "trucie" ogrodu chemią w postaci sody oczyszczonej zamiast oprysków preparatami dostępnymi w sklepach z chemią ogrodniczą. Gdyby soda oczyszczona była taka trująca, to nasze babcie, któte ten środek używały na wszelkie dolegliwości gastryczne, jak zgagi itp. ginęłyby jak muchy :;230 . Poza tym przytoczyłam opinię i przepis ogrodniczki, która od lat tak chroni swoje róże.
Mydło potasowe kupisz w każdym sklepie ogrodniczym - ja je używam do mycia doniczek (też podtruwam swoje rośliny :wink: )
Widok nieba o świcie rzeczywiście był piękny, ale na razie zamiast różu, na wschodnim niebie szarość deszczowych chmur.

Adrianno, jakim pięknym imiączkiem mnie uhonorowałaś - dzięki ;:180 , staram się ;:108

Igo, i mnie było miło Cię poznać i pogwarzyć o kwiatkach, rabatkach i innych -tkach. A jabłuszka spadają hurtem, zbieram po trochę i przerzucam za ogrodzenie dla moich sąsiadek, saren.
Pergola stoi, a mając na względzie Twoje uwagi dotyczące groźby przemarzania młodych pędów przy metalowej pergoli, wymyśliłam razem z panem konstruktorem sposób - na te metalowe pręty nałożę rurki z pianki jakie się stosuje do ocieplania rur CO. Zanim się różyczki zahartują, będą chronione. Mam nadzieję, że będą dobrze rosły i że je kiedyś zobaczysz ;:196

Teresko, dziękuję za uznanie dla moich szmatkowych dzieł.
Co do mikstury, to jeszcze jej nie stosowałam bo niedawno znalazłam ten przepis, ale na wiosnę zastosuję. Ale spójrz wyżej do odpowiedzi dla Małgosi.

Życzę wszystkim miłego weekendu i chociaż trochę ;:3
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

To jak myślisz, czekamy do wiosny czy teraz zaryzykujemy? :;230
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jak chcesz ryzykować przekopywanie się przez śnieg, który lada chwila, ok. 15. może spaść :;230 , to ja nie mam nic naprzeciw. Tylko napisz co byś chciała z mojego ogrodu, bo nie lubię występować w roli sępa :wink: Tak nawiasem, dlaczego ten ptak ma taką złą opinię, przecież on pełni ważną rolę sanitarną konsumując padlinę. Obserwowałam takie sceny w Afryce, w Indiach.... No ale mimo wszystko nie chcę być sępem :;230
Złotnica właśnie przyjechała.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Co ja czytam śnieg ;:88
Jolu daj spokój , śnieg to dopiero na Boże Narodzenie .
Melduję , że nasionka dla Ciebie zbieram :lol:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

jola z izer pisze:Obserwowałam takie sceny w Afryce, w Indiach.... No ale mimo wszystko nie chcę być sępem :;230
Byłaś w Afryce i Indiach :shock: ? Ja też jakoś nie lubię tego słowa , w pozyskiwaniu roślin . Wolę Jolu słowo ' wymiana' , lub ' fifty-fifty ' :;230 .
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

U mnie w tym tygodniu śniegu nie będzie :-)
Za to dziś zdobyłam cudnego marcinka :-)

Szczegóły na PW :-)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

a do czego prowadzą te zielone drzwi ukryte pod dzikim winem... cudny widok...
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No i co Agnieszko, widziałaś jak dziś wyglądają Tatry :( A u mnie też poza deszczem spadł jakiś śniegograd i leży sobie tu i tam. Szybko pozabierałam moje "tropiki" do domu, bo w nocy może być tu w górach ok. 0*. Za nasionka z góry dziękuję ;:180

Jagódko, no tak, polatałam sobie po tym bożym świecie.
A słowo, które na Forum często spotykam jako synonim wymiany, to "machniom" - niezłe.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jolu widziałam , widziałam i ciągle ;:154 jestem w szoku
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewo to drzwi do komórki na narzędzia i stosy donic - dobrze, że nie wyrzucałam, będę tworzyć cementowe arcydzieła :;230

Miejmy nadzieję, Agnieszko, że to chwilowe załamanie pogody, bo nie wyrobię ;:223 , jeżeli tak by miało zostać. Tulipany nie posadzone, czekam na lilie od pana Jana, i inne jeszcze obiecanki ;:65
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Joluś - świetna ta komórka... taka urokliwa wśród tych zieloności.
A zimno... akysz, a kysz... jeszcze musi byc ciepło, bo ja mam sporo roboty na działce, a dopadł mnie jesienny leń i tylko ciepło moze go przepędzić. :;230
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Musi, Ewo, musi być jeszcze ciepło, bo roboty w ogrodzie moc, a przy tej temperaturze 10* w tej chwili i po deszczu trudno się zabierać za cokolwiek. Ręce grabieją. Ja przed chwilą skończyłam marynowanie dyni - w domu cieplej.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Jolu, choć pogoda niespecjalnie dopisała, miło było Cię zobaczyć, doznać gościnności ;:196 i podziwiać Twoje roślinki.Bardzo fajnie
prezentuje się ogrodzony , wielki ogród i widać dużo włożonej przez Ciebie pracy. Mam na myśli nowe rabatki..
Jest u Joli to, co bardzo lubię. Przestrzeń i nierówny teren. :D
Jola nareszcie doczekała się kwitnących róż, ale nie myślcie, że złodziejki-sarenki skazała na zaglądanie przez siatkę i śmierć
głodową. Byłam świadkiem gromadzenia dla nich karmy. ;:180
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”