Ja wysiałam początkiem ubiegłego roku mikroskopijne nasionka. Cześć posadziłam na grządkach a część na skalniaku.... Te na grządkach przemarzły już po pierwszym przymrozku natomiast te na skalniaku dalej rosną Jedną wyjęłam i faktycznie nic jej nie jest, wsadziłam do doniczki
Tylko pytanie czy da sobie radę w mieszkaniu do wiosny?
A oto moje
Te Twoje IMHO są dokładnie takie same jak i moje. :-P
Niemalże wszystkie dostępne u europejskich producentów nasion kropliki są bylinami. Tyle że ? ze względu na fakt, iż kwitną w pierwszym roku ? często bywają uprawiane jako jednoroczne.
lukos, dzięki za info. Ostatnio kropliki trochę mnie rozczarowują, bo mają fazy, kiedy tracą wszystkie kwiaty. Oczywiście zależy to od pogody, bo jak jest ciepło, to ok, ale jak jest kilka chłodniejszych dni, to kiszka.
Witajcie
Jak idą wysiewy kroplika?
To mój pierwszy raz z tą roślinką i odrazu zauważyłam, że wykiełkowało tego mnóstwo i szybko
Po przepikowaniu na ok 10 sztuk padła tylko jedna, więc nie jest tak źle Jesteśmy już w fazie puszczania liści właściwych
Witaj kroplikomaniaku
Czekamy na zdjęcia i mamy dużo cierpliwości
Też wrzuce jakieś fotki bo już sporo podrósł i mamy liście właściwe..a może nawet kilka liści Żałuję tylko, że zostawiłam sobie 5 sztuk Ale za to dbam o nie najbardziej