Marto bardzo ciekawie zapowiada się Twój ogródek. Masz masę pomysłów -podziwiam je. Takie rzeczy zrobione własnoręcznie najbardziej cieszą ja nie mam takiego zmysłu artystycznego.
Szarłat zasługuje na miłość bo egzemplarz ogromny, zwrócił też moją uwagę rozchodnik z pięknymi liśćmi w bordo kolorze bardzo dekoracyjny, muszę się za takim rozejrzeć.
Dzięki Jolu za odwiedzinki.Lubię czasami coś tam podłubać.Rozchodnika kupiłam w Garwolinie.szarłata mam pierwszy rok.Dostałam od wujka dużą garść niepozornych nasion wyglądających trochę jak wrzos,a tu taki ogrom wyrósł.
Nowości żurawkowe super..ja mam Brass Lantern. Jest śliczna. . Jeszcze muszę się naumieć je rozmnażać... . Raz spróbowałam ...nowa się ukorzeniła a matka padła. . Mój dziurawiec zawsze tak po jednym kwiatuszku...pewnie mu miejsce zmienię.
Kiedy dokładnie je okryć?Jak już będą większe mrozy,czy jakoś teraz.Rabatka jest wyłożona szyszkamii igliwiem sosnowym.
Z ilością to pewnie masz rację.w przyszłym roku spróbuję wychodować żurawkę z nasion.Zobaczymy co z tego wyjdzie. W ogrodniczym kupiłam takie nasionka.
-Lilak amurski
-dynia ozdobna
-żurawka [niestety nie ma dokładnej nazwy]