Ładna , zielona paproć, u mnie wszystkie uschnięte.
Tereniu, u mnie zimno,cały dzień pada Wczoraj kupiłam sobie 2 róże, miałam dzisiaj wsadzić,
ale jak tu coś robić jak ciągle pada
Deszcz się przydał, ale już dosyć
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.
Witaj Tereniu,zwiedziłam Twoją działeczkę i chcę się z Tobą przywitać. Pięknie i pomysłowo sobie radzisz. Masz sposób na nornice.
I rośliny masz ciekawe. U nas to nornic nie ma tak wiele, ale ślimaków nie brakuje. Nie wiem co gorsze. Jak się poprzyjmują te nowe roślinki to dopiero będzie pięknie.
Jeżeli chodzi o rozdrabniacz do gałęzi to mąż mówił, żeby tylko nie ślimakowy i kupiliśmy ten drugi /nie mogę sobie teraz przypomnieć jaki/ Ogólnie jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, tnie gałęzie do 4 cm średnicy.
Pozdrawiam. Zosia.
Marto Witaj Dzięki za podpowiedź - to ja też muszę ją przesadzić bo rośnie w nie odpowiednim miejscu . A czy wszystkie paprocie są tak ekspansywne ??? Helen Paprocie mam jeszcze w dwóch innych miejscach i też już uschły ale wydaje mi się że są inne . U nas też zimno ,deszcz to tylko kropił - chyba za mało żeby coś robić w ziemi ,może jeszcze dzisiaj popada to w poniedziałek będę wsadzać to co mam w doniczkach . Ja też zachorowałam na róże jak poglądałam u innych dziewczyn - ale odpuściłam sobie kupno bo nie ma jak wsadzać , może na wiosnę . Helen - a jakie róże kupiłaś ??? Zosiu Witam Cię bardzo serdecznie w moich skromnych ,zielonych progach Dziękuję za miłe i budujące słowa . Zapraszam częściej - kiedy tylko możesz i masz ochotę to wpadaj .
Miłego dnia życzę
Kasiu Nie ma sprawy , zobacze jak będzie co dziobnąć to jeszcze teraz Ci wyślę . Grażynko Dziękuję bardzo - Może i palma bo ja różne palmy wysadzłam na działce - tylko że ona już zimowała , chyba dwie zimy . Ale się cieszę - będę miała palme
Terenia a ja zaraz na ślub się wybieram do naszych wspólnych znajomych,a tu taka zimnica.Powiedz mi jakie robótki ręczne cię interesują Teresko.Mnie szydełko druty,no i wszystkiego po troszku jak znajdę czas.A odnośnie tej paproci,to ja moją prawie wycięłam,bo się bardzo rozrosła.Pozdrawiam Gosia
Terenia-Twoja to nie palma a paproc....ja tylko napisałam że te nowe odrosty są podobne do cykasa....tyle.Cykas rośnie w domu w donicy.....choc...hmmmm,....widziałam u niektórych na ogrodzie,ale tylko latem.
Gosiu Witaj Pytasz o robótki ręczne - wszystko po trosze mnie interesuje , ale na razie jeszcze działka nie obrobiona więc myślę tylko o niej Grażynko To już się nacieszyłam , ale i tak mi się podoba .