Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
czyli trochę dalej, bo do mnie w przeciwną stronę 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Robert jest ode mnie.e-genia pisze:
Robercie witaj, dzięki w bliskiej czy dalszej okolicy ?
Genia

Jejku pokazujecie piękne ale jednak oznaki jesieni. Szkoda że już przyszła.
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu tak bardzo lubię brunnery że co chwile zagladam na te Twoje z poprzedniej strony
wiosną później rozpoczynają wegetację ale potem to już przez cały sezon aż do zimy są bardzo dekoracyjne. Wydaje mi się, ze na drugim i ostatnim zdjęciu to ta sama odmiana, trzeba byłoby do identyfikacji oddać mnie się wydaje że to może być Dawson`s White o zdecydowanie szerszej, jaśniejszej i nieregularnej obwódce liścia, prawie białej. Jest jeszcze odmiana o ciemno kremowej obwódce wokól liści to Hadspen Cream.

Rysiek
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Żurawki masz Geniu wspaniałe, jak zresztą cały ogród
Najlepsze jest jednak to, że jest ich aż taka ilość.

Najlepsze jest jednak to, że jest ich aż taka ilość.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Robert, Igo wszystko wiadome ,ja mieszkam na przedmieściu Torunia ,Robert na przedmieściu Bydgoszczy .
Igo teraz wiem kto go zaraził żurawkami
Ulko myśl pozytywnie ,że jak przyszła tak odejdzie ,potem troszkę zimy a potem znowu wiosna
.
Ryszard masz rację obydwie mają białą obwódkę , ale teraz przyszło mi szukać jeszcze tej brubery Hadspen Cream ,wiosną rozejrzę się w ofertach
bo przecież nie odpuszczę jej sobie .
Nie masz zdjęcia tej brunery Hadspen Cream?
Krzysztof troszkę tych żurawek mi się nazbierało , nie które lubią cień a u mnie po wycięciu drzew owocowych zrobiło się za bardzo słonecznie i niektórym przypalają się listki.

Igo teraz wiem kto go zaraził żurawkami

Ulko myśl pozytywnie ,że jak przyszła tak odejdzie ,potem troszkę zimy a potem znowu wiosna

Ryszard masz rację obydwie mają białą obwódkę , ale teraz przyszło mi szukać jeszcze tej brubery Hadspen Cream ,wiosną rozejrzę się w ofertach

Nie masz zdjęcia tej brunery Hadspen Cream?
Krzysztof troszkę tych żurawek mi się nazbierało , nie które lubią cień a u mnie po wycięciu drzew owocowych zrobiło się za bardzo słonecznie i niektórym przypalają się listki.

-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
Geniu nie mam zdjęcia, ja tą brunnerę Hadspen Cream nabyłem na naszym forum jakieś dwa tygodnie temu, mam sadzonkę z obciętymi liśćmi teraz się przyjmuje i widzę, że dwa małe listeczki wypuszcza.
Rysiek
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
Geniu - żurawki chyba powodują jakieś natrętstwo zbierania
, mam ich ok. 20 i myślałem że to już jakaś kolekcja, ale widzę że to mały pikuś, dobrze że Jga jest pod ręką 

- e-genia
Ryszard trzymam kciuki za Twoją brunerę ,żeby przezimowała , najtrudniejsza jest pierwsza zima dla małej sadzonki .
Robert ja też przynajmniej raz do roku odwiedzam Igę żeby coś tam dokupić , pewnie w przyszłym roku będzie tak samo , szczególnie takich żurawek które świetnie radzą sobie na słonecznych rabatach .
Genia
Robert ja też przynajmniej raz do roku odwiedzam Igę żeby coś tam dokupić , pewnie w przyszłym roku będzie tak samo , szczególnie takich żurawek które świetnie radzą sobie na słonecznych rabatach .
Genia
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Zachwyciłem się pokazanymi żurawkami .Faktycznie większość woli miejsca zacienione . Twoje i tak ładnie wyglądają , Gdybyś ogłosiła konkurs ,ja wybrał bym tą z różowiutkimi listkami na 7 zdjęciu .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Re: e-genia
Witaj . No miejsca to Ty naprawdę masz niewiele ,a to co jest , jest wykrzystane w 150 % .
W oczku wodnym też jak widzę chyba coś rośnie , a poza tem wilgoć w otoczeniu roslin skalnych jest bardzo dla nich korzystna - lepiej rosną .Skalniaczka Ci tam troche jak widzę kwitnie w otoczeniu oczka , kamienie też są . Skalniaczek byłby, ale musisz sie na coś zdecydować . Nie można mieć wszystkiego jak nie ma na to miejsca . Ty jak widzę chcesz miec wszystko . Trudny problem . Trudno radzić . jeśli ma być skalniak trzeba usunąć z jego najbliższego otoczenia rośliny
nieskalne , rabatowe . Wtedy mogę poradzic pare gatunków dających ciągłość kwitnienia przez cały rok .
W oczku wodnym też jak widzę chyba coś rośnie , a poza tem wilgoć w otoczeniu roslin skalnych jest bardzo dla nich korzystna - lepiej rosną .Skalniaczka Ci tam troche jak widzę kwitnie w otoczeniu oczka , kamienie też są . Skalniaczek byłby, ale musisz sie na coś zdecydować . Nie można mieć wszystkiego jak nie ma na to miejsca . Ty jak widzę chcesz miec wszystko . Trudny problem . Trudno radzić . jeśli ma być skalniak trzeba usunąć z jego najbliższego otoczenia rośliny
nieskalne , rabatowe . Wtedy mogę poradzic pare gatunków dających ciągłość kwitnienia przez cały rok .
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- e-genia
Olku ta różowa też mi się bardzo podoba , ale ona lubi cień i nie jest już tak okazała jak kiedyś kiedy był cień w ogrodzie .
Janusz masz rację powinnam zdecydować się na coś , ale dla mnie to trudna sprawa
.
Uwielbiam wiele roślin przede wszystkim kwitnących .
Nie mogę zrezygnować z irysów czy liliowców bo to moje najbardziej ukochane kwiaty .
Pewnie zrezygnuje z oczka skalniak troszkę się powiększy , usunę ze skalniaka irysy , będzie miejsce na goryczki bo te uwielbiam a u mnie rosną na zwykłej rabacie nie na skalniaku . W przyszły mroku muszę się rozejrzeć się za białymi goryczkami jakie widziałam u Ciebie.
roślinki rosnące na moim skalniku

to ostatnie zdjęcie zrobione krótko po założeniu oczka i skalniaka
W oczku mam lilie wodne ale nie kwitną zbyt obficie .
Genia
Janusz masz rację powinnam zdecydować się na coś , ale dla mnie to trudna sprawa

Uwielbiam wiele roślin przede wszystkim kwitnących .
Nie mogę zrezygnować z irysów czy liliowców bo to moje najbardziej ukochane kwiaty .
Pewnie zrezygnuje z oczka skalniak troszkę się powiększy , usunę ze skalniaka irysy , będzie miejsce na goryczki bo te uwielbiam a u mnie rosną na zwykłej rabacie nie na skalniaku . W przyszły mroku muszę się rozejrzeć się za białymi goryczkami jakie widziałam u Ciebie.
roślinki rosnące na moim skalniku

to ostatnie zdjęcie zrobione krótko po założeniu oczka i skalniaka
W oczku mam lilie wodne ale nie kwitną zbyt obficie .
Genia
- Kamilwilcz
- 200p
- Od: 7 lip 2011, o 19:46
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Geniu to aż niemożliwe ,że ja tu nie byłam. U ciebie żurawkowy zawrót głowy . Masz wspaniały ogród. czy piękna chryzantema żółta igiełkowa już kwitnie ? 

- e-genia
Kamil iryski to moje ulubione kwiatki.
Zosiu chryzantema igiełkowa kwitnie od początku sierpnia .
Genia
Zosiu chryzantema igiełkowa kwitnie od początku sierpnia .
Genia