Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
Piękne te wasze cebulki Szczególnie ten tulipan Super Parrot bardzo interesujący, taki niecodzienny
Paulina
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Domek ma wymiary 2 x 2,5 m i robił go kuzyn.kamcia pisze:fajny pomysł z tymi pieńkami, ja z robiłam z kamieni
mam pytanie odnośnie domku narzędziowego z drewutnią, jakie ma wymiary, robiony był na zamówienie czy kupiony gotowy,jak gotowy to gdzie, za czymś takim właśnie się rozglądam
Możesz się z nim skontaktować, robi je też na zamówienie z dowozem i montażem. Robi również ze zdjęcia, więc jeżeli masz konkretna przestrzeń lu widziałaś gdzieś interesujący Cię domek to można mu to wysłać a on to zrobi

Tu namiar:
ROMEK - 511858837
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Jedną pociętą brzozę tez mam, planuję użyć jej w części Japońskiejmmarta1982 pisze:Z doświadczenia ci powiem że najdłużej wytrzymują z brzozy.
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
to oryginalny wybór mojej zony ;-)paola1a pisze:Piękne te wasze cebulki Szczególnie ten tulipan Super Parrot bardzo interesujący, taki niecodzienny
Ja wybrałem botaniczne i czarnego :P
- paola1a
W takim razie pogratulować żonie gustu Chociaż Twój też jest w porządku 

Paulina
Wspaniale Tworzysz ogród od samego początku
Uwielbiam taki wzrost młodej trawki i z przyjemnością po podziwiałam każdy nowy nabytek iglaczki- trawki łał ... super roślinki i cebulki
Nie wiem czy dobrze wypatrzyłam sumaka - moja rada pozbądź się go bo to chwast albo posadź w takim miejscu gdzie będzie panem swojej przestrzeni (mogę pokazać Ci zdjęcie jak on się rozrasta u mnie za ogrodzeniem i o nim kiedyś pisałam w swoim wątku jak się nie mylę ) 

- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Sumaka da się kontrolować, fakt wymaga to od czasu do czasu pracy ale drzewo jest efektowne i bardzo chcemy je u siebie mieć.
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Wczoraj, rzutem na taśmę zdążyłem skosić młodą trawę. Teraz teren przed budynkiem tak wygląda:

Podczas oględzin iglaków okazało się, że Szmaragdy są żółte w środku
Nie wiem co się dzieje.
Z zewnątrz s piękne zielone a w środku suche. Podlewam je regularnie, były tez nawożone. O co chodzi?

Podczas oględzin iglaków okazało się, że Szmaragdy są żółte w środku

Z zewnątrz s piękne zielone a w środku suche. Podlewam je regularnie, były tez nawożone. O co chodzi?
Sumak o tej porze jest przepiękny...
Młode tuje powinny być zielone - aklimatyzują się (może się jeszcze nie przyjęły i tak reagują ) albo - może to być zamieranie łusek hmmm można spryskać topsinem - na wszystkie choroby grzybowe :P

- paola1a
Piękny trawniczek, mój czekał na koszenie ale się nie doczekał a tu deszcz. Ale mam nadzieję, że jeszcze zdążę bo trawa dosyć długa. Pamiętam jak dwa lata temu została taka na zimę to wiosną nie była rewelacyjna i bardzo brzydko wyglądała
Paulina
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Beata T - Sumaka właśnie kupiłem bo wygląda cudnie jesienią, mimo że wiem co mi grozi ... Sumak zostaje
Czytałem, iż Thuje mogły się przesuszyć czego efektem jest zasychanie, poczekam do wiosny z opryskami. Teraz obficie je podlewam.
paola1a - Nie jestem pewien ale świeżą część trawnika to skoszę raz jeszcze na jakieś 4cm. Pogoda długoterminowa nie podaje przymrozków do 26 października. Starą część skosiłem w sobotę. Robiłem rabaty i miałem wykosić tylko w ich miejscu .. ale się rozpędziłem

Czytałem, iż Thuje mogły się przesuszyć czego efektem jest zasychanie, poczekam do wiosny z opryskami. Teraz obficie je podlewam.
paola1a - Nie jestem pewien ale świeżą część trawnika to skoszę raz jeszcze na jakieś 4cm. Pogoda długoterminowa nie podaje przymrozków do 26 października. Starą część skosiłem w sobotę. Robiłem rabaty i miałem wykosić tylko w ich miejscu .. ale się rozpędziłem

- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Widzę ,że szalejesz pozytywnie z żona w ogrodzie

Ja przystopowałam leżę w łóżku i się kuruję mam nadzieje ,że mnie mróz nie zastanie .

- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Wczoraj pracowałem do zmroku, rano zrobiłem kilka zdjęć komórką - przepraszam za jakość. Postaram się zrobić "rasowe" zdjęcia później.
Nowe rabaty:

Tu narożnik wysypany korą

Klematis WESTERPLATTE -znowu zakwitł
,

"Dąbki" zabierają się do kwitnienia.

Nowe rabaty:

Tu narożnik wysypany korą

Klematis WESTERPLATTE -znowu zakwitł

"Dąbki" zabierają się do kwitnienia.

- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
fajne frabatki powstają, koniecznie daj potem lepsze foto
Z czego jest obrzeże na pierwszym foto, ja ciągle poszukuję rozwiązania które będzie wygodne przy koszeniu trawy
Z czego jest obrzeże na pierwszym foto, ja ciągle poszukuję rozwiązania które będzie wygodne przy koszeniu trawy