Anoli, gałęzatka jest zatopiona naturalnie, lekko dryfuje (zwłaszcza w ciągu dnia, gdy przez fotosyntezę w strukturze plechy powstają pęcherzyki powietrza). Cieniutkie pędy ? Masz na myśli tę roślinkę za prawą gałęzatką ? Jeśli tak to jest to Bacopa Drobnolistna - Bacopa Monnieri. Pozdrawiam, Dorota :P
To jest ponikło igłowate (przed grzałką), jeśli myślimy o tej samej roślince oraz roślinka po lewej od grzałki to Nurzaniec - Vallisneria Torta - nie ma polskiej nazwy (?). Dorota :P
Chodziło mi o ponikło To chyba po polsku będzie nurzanieć świdrowy?Bezpieczniejsze są nazwy łacińskie, ale kto ma do tego głowę.Muszę sobie teki ponikło sprawić.Gdzie kupione, jeśli można zapytać?
Te krewetki to amano. Ponoć jakieś większe. Gdy syn pokazywał mi ich zdjęcie, miałam mieszane uczucia. Jednak wolę rybki. Np. glonojad: i neonki: glonojadek, który ciągle jest w ruch i na zdjęciu wygląda jakby miał dwa ogony:
Mam też amano, ładne są, większe troszkę. Ale wole red cherry - one zachwycają kolorem. Lubię i je i rybcie.A amano można spokojnie trzymać np.z gupiczkami (moskiewskie są śliczne)
Ładniutki ten Twój glonuś a jaki energiczny