Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Aga, :D dokładnie Janet - oczywiście austinka

Dla wszystkich moich gości którym podoba się Cesar :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wstawiłam dużo zdjęć tej róży bo chciałam pokazać różne odsłony jej kwiatów. Osoby zainteresowane Cesarem będą miały możliwość ocenić ją zanim podejmą decyzję o kupnie. :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

O różach nie piszę bo one są ;:167
Chciałam zapytać w jakich szkółkach chcecie kupować wiosną, Ty i Aga jeśli możecie powiedzieć. :?:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocia Majeczko, :D różyczki ;:167 , a o szkółkach napiszę jak się coś sprecyzuje. OK

Witam wszystkich i ponieważ dziś jadę na działeczkę to zostawię do pooglądania jeszcze zdjecia z 4 października.
Miłego dnia życzę wszystkim ;:108

Bernstein Rose, urocza :D
Obrazek

Obrazek

Geisha :D
Obrazek

Amber Queen :D
Obrazek

Nie przechodzą mi zdjęcia, zawiesza się Imageshck. Wstawię innym razem. ;:100
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, mignęło mi gdzieś zdjęcie Rococo. Możesz cos bliżej napisać o tej rózy?
Zamówiłam ją właściwie przez przypadek i bez przekonania. Jak u ciebie sie sprawuje?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka Cesar jest po prostu przepiękny...Patella do zachcenia tą ilością pąków,kształtem... :shock: U Ciebie kwitnienie jeszcze na całego,Geisha też urokliwa...miałam ją ,ale niestety miała guza i musiałam ja spalić... :cry:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak-tak Cesar urokliwy 8-) Maja, jak sie tak na niego patrzysz w realu, to jest optycznie rozowy czy te cieple "pigmenty" sa dominujace na tyle ze wpada za mocno srodek w pomarancz?
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Maju :wit
dzięki za śliczne zdjęcia Cesara ;:138 mi się bardzo podoba,
choć niektórzy mówią, że to taki niedorobiony Eden :lol:
rozwichrzone płatki w środku też mają swój urok!
Pisałaś, że twój Eden nie powtarza kwitnienia. Ten typ tak ma :lol:
To wyjątkowo ciepłolubna róża. Jak pokazywała fleur swojego we Francji- powtarzał przepięknie!
U nas klimat jednak jest chłodniejszy i róża juz nie ma tego wyglądu.
Mój Eden w niektóre lata wcale nie powtarzał, jedynie wypuszczał nowe pędy latem. To u niego normalne.
A poza tym rozkręca się dobre kilka lat aby porządnie zakwitnąć, więc życzę... cierpliwości ;:196
I w ogóle niesamowicie ci kwitną jeszcze róże! Chyba już nie nawozisz niczym? ;)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Majeczko, no i decyzja zapadła! Twoja sugestia zadziałała :) Co Ty na takie zestawienie... Cesar, Tea Clipper (bo już nie będę zamieniać ich miejscami) i dopiero A Shropshire Lad, a przed nimi Pastella... W najbliższej okolicy jeszcze Polka i Garden of Roses...Ładnie będzie? :)
Cesar jest śliczny, ja bardzo lubię też Geishę, choć nie od razu mnie do siebie przekonała...Ojejej, coraz więcej róż lubię! Niedobrze! :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakże to tak bez królowej? :;230 Zamówiłam, czekam na odpowiedź, czy można :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was ;:100 mobilny mnie wyrzuca, co napiszę to aut.
Jak to przejdzie to spróbuje jeszcze raz, kurcze czuje sie jak na wygnaniu, żeby nie można było robic co sie chce. :;230

Dorotko, :D Rococo czy Rokoko to ta sama róża. Pokazywałam ją kilka razy zawsze z opisem nazwy róży, wiec jak chcesz się jej przyjrzeć to użyj wyszukiwarki.
Róża raczej zdrowa, krzak około 120 ? 140 , liście ciemnozielone lekko z połyskiem.
Kwiaty bardzo duże, ale nie pełne , w rozkwicie pokazują się ładne pręciki.
Kolor pastelowy wręcz blady róż z zabarwieniem morelki.
Jak na moje marzenia to ona trochę za mało tworzy tych kwiatów. Myślałam, że będzie oblepiona kwiatami.
Swoją oddaje za płot sąsiadowi z prawej strony, będę ją oglądać przez płot. Zyskam miejsce na przejście do kompostownika.

Nelu, :D Cesar jest wyjątkowy i warto go mieć, Pastella i Geisha to niezawodne róże, też nie powinno ich zabraknąć w ogrodzie.
Nie wiem co się stało Pastelli, ale naprawdę zwariowała z tymi kwiatami. Kolejna też zaczyna kwitnąć na pokaźnym pędzie, ale już mniejszą ilością kwiatów. Róże w moim przypadku zrobiły sobie drugie kwitnienie, to przez pogodę. Kupiłam klematisa Arabelę, cieszę się. :tan

Jule, :D witam, a Ciebie znowu męczy morelka. :;230
Wiec tak w realu to ona ma od morelki przez brzoskwinkę po róż kolor środeczka kwiatuszków.
Jak znam już Twoje wymagania to ona nie jest cacy dla Ciebie. :;230

Ewo, :D witam, dziękuję w imieniu Cesara za pochwały. Ona ma coś w sobie, ale do Edenki wcale nie jest podobna. Ładna, warto ją mieć, a środeczek jest taki potargany. Mnie też się podoba. ;:108
Ewo ja już przez tą Edenkę uczę się cierpliwości, bo co mi pozostało jak chcę oglądać jej kwiaty. Tak się domyślałam, że ona musi się dobrze wygrzać, to zakwitnie.
Lato było dość chłodne więc to może być powód, że nie zakwitła mi ponownie.
Zaraz zakwitła jednym kwiatem. Dobre i to. :tan
Ewo już pisałam wcześniej, różyczki zrobiły sobie drugie kwitnienie.
Nawozy stosuję do końca lipca. Na jesieni tylko siarczan potasu. Sprawdzałam mam zdrewniałe łodygi. No tak jeszcze róże maja czerwone przyrosty, a te to nie wiem czy się wyrobią do mrozów. :;230

Marta, :D witam wiesz, to będzie super kompozycja, ja tak to czuję. Znam wszystkie te róże poza Tea Clipper, ale wiem, że Ty byś gafy nie zrobiła. ;:108 Oj dobrze, dobrze, że lubisz różyczki. Je trzeba kochać, to przepięknie zakwitną :;230

Ewa ? ewamaj66 :D witam, będzie specjalnie dla Ciebie Królowa. Tylko tu zdjęcie mi nie przejdzie. Póki co to robię jej fotki i w domku wstawię.
Czytałam, że zamówienie opiewa na Królową, ale szok :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju dla mnie Cesara zabrakło w szkółce ...no trudno może za rok będę go miała :uszy
Ale Ci kwitną róże ;:63
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Morelka jako kolor mnie nie ciagnie :twisted: a bardziej te postrzepione kwiaty w zabki 8-) Szukam - hmmm szukam - mam w rzedzie ktore idzie "z kola" 2 Edenki kolo siebie, dalej jest przerwa a dalej juz na ogrodzeniu jest New Dawn i White New Dawn. I teraz - na tym pustym miejscu mialam spora kepe prosa ozdobnego ale optycznie mi to wcale a wcale :roll: proso przenioslam, zostalo miejsce. I teraz potrzebuje rozyce, ktora bedzie, po pierwsze w bieli-rozu, nizsza od Edenek ale nie musi ale ktora musi miec calkiem inny kwiat :wink: Strzepiasty lub rozwichrzony lub ... no obojetnie jaki, byle w miare pelny i inny niz Eden.
Mam cala zime na przemyslenia :;230 dlatego podpytuje, to tu to tam ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, witam :D przykro mi, że nie dostałaś Cesara, ale może na wiosnę go kupisz. ;:108

Różyczki naprawdę dostały czadu jakieś dwa tygodnie temu, po tych cieplutkich dniach i nocach.
Urządziły sobie drugie kwitnienie. Oby tylko sie wyrobiły do zimnych dni.
Tylko A Sh L i Edenka jest już po kwitnieniu, a tak to całe towarzystwo pcha się z kwiatami. Najbardziej to Queen of Sweden i Aphrodyta, ta ma 11 paków. Kwiaty tuż, tuz. No i Pastella, wcale nie skończyła kwitnąć, a następne krzaki już mają kwiaty.
Może być nieciekawie jak szybko przyjdzie zima. Zapomniałam o szalonej Pirouette. aż zrobiłam zdjęcie co ona wyprawia.
Policzę ile ma wypuszczonych pędów , które są kwitnące. Nie taką ilością jak latem ale jednak.

Jule, :D pomyślę która by Ci się mogła podobać, A może coś w typie Larysa, Mariateresa. Żeby Ci długo kwitły bo Edenka albo da Ci kwiatki albo nie. I co będziesz podziwiać :;230 :;230 liściory.
A spójrz do Gosi - deirde na Ksieżniczke Sofię ona ma postrzępione płateczki. ;:196
Jak mi się cos przypomni to dam znać.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Maja-przestań natychmiast.Ja też chcę takie kwitnienia róż.Aphrodite ukochana u ciebie ma jeszcze tyle pąków?Pastella ,cudowna Piruette-no to ja idę w kąt i wyję i leję łzy-dlaczego nie ja?,dlaczego nie u mnie?
Wim,wiem-maja za ciasno.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju jestes normalnie cos niesamowitego - Dzięki ;:180 Larissa jest piekna roza ale mi tam taki cieply roz nie pasuje ale Mariateresa juz bardziej... te znam, jeszcze ta Sofie zobacze sobie. Temat jest swiezy, bo 2 dni temu proso przesadzilam, dlatego sie nie zaglebialam jeszcze w temat ... mysle sobie mam czas, zima idzie :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”