Jak to z moim ogrodem było...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jak to z moim ogrodem było...

Post »

No jak to co? Odkopywać, przesadzać, dosadzać i takie tam ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

kropelka pisze:No jak to co? Odkopywać, przesadzać, dosadzać i takie tam ;)
No właśnie i to jest kwintesencja ogrodnictwa :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

haha i jeszcze kawałek trawnika może zabrać...... :lol:
oj byłoby jeszcze dużo do roboty.....chyba faktycznie ja mam działkę z gumy :;230
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Futrzak poluje
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roślinki kupione u Igora :heja
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pada. Nareszcie. Równy miesiac nie spadła ani kropla deszczu. wczoraj udało mi się posadzić rośliny od Igora (właściwie dokończyć sadzenie). Przesadziłam kłącze pustynnika. Wyrwałam sporo chwastów.
Ale jeszcze wiecej pozostało do wyrwania. Muszę się wziąć za przeorganizowanie ogródka. Wszystko rosnie na chybił trafił, i tak chaotycznie. Ciągle brakuje ziemi na skalniaku tzn w tym kółku murowanym. trzeba porozgarnywać i wyrównać, dosypać, poprzesadzać. Tylko hmmm, teraz szkoda mi wyrwać te rosliny, które tam kwitną, później będzie za późno, a wiosną to znów wszystko bedzie tam kwitnąć: sasanki, omieg, pierwiosnki... i znów nie do ruszenia. No to kiedy to mam zrobić? Co sugerujecie?
Zapowiadają przymrozki.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolu ja bym skalniaczek przerobiła już teraz.....roślinki do zimy się zakorzenią i wiosną będą już pięknie rosły i kwitły :D
Niezłe zakupy u Igora.....Twój ogródek wciąż bogaci się o kolejne piękności :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolu witaj. :wit
Kotki urządzają polowanko, to z pewnością nornic w ogrodzie nie masz za wiele.
Koty mojej mamy ciągle przynoszą i podrzucają pod dom, ale nie nadążają biedne, gdyż wokół nieużytki i ciągle nowe nachodzą.
Dobrze, że w końcu pada, gdyż mam także w planie jeszcze kilka roślin przesadzić w tym roku. :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, Tajka :wit
Ostatnio znów nie wyrabiam z czasem. Tym razem we znaki daje mi sie poczwórne macierzyństwo. A to lekcje z dziećmi, to wizyta w poradni, to logopeda, to inny specjalista, ślubowanie pierwszaków, codzienne nabożeństwa różańcowe przed komunią córki... ufff
Biegnę przez życie jak szalona a tu już prawie połowa października.
Staram sie jak mogę, żeby nie zaniedbywać za bardzo ogrodu, bo później to bardzo trudno doprowadzić do ładu.
Przerobiłam sklaniaczek. Prawie. Mozolna praca, ale konieczna. Pod spodem glina, strasznie twarda i zbita. Namęczyłam sie jakbym fundamenty kopała. Każdą roślinkę wykopałam, co sie dało podzieliłam, przesadziłam. Została tylko na środku nietknięta miodunka, która sama nie wiem kiedy rozrosła się w mega kępę. Aż nie wiem jak się za nią zabrać. Ale i ją muszę podzielić.
Teraz to wygląda tak:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na wiosnę powinno być fajnie, bo sporo tam bylin wiosennych. dosadzę moze jeszcze jakieś cebulowe.
Pomimo deszczu chętnie poszłabym podłubać tu i ówdzie. Gdyby tylko było z kim zostawić Milenę :roll:
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Witam Cię Mariolu, tak jest i u mnie teraz podoba mi się tak jak jest, a na wiosnę i tak pewnie coś będę przesadzać.
Widzę, że jesteś zapracowana. Ja też mam trochę do sadzenia i muszę napikować niezapominajki przy oczku.
A tu pada i pada.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Przecież tu już naprawdę pięknie rośnie wszystko.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

rany kochana..........paczka przyszła i wprawiła nie tylko mnie ale i moją mamę w takie osłupienie, że ja nie wiem...... :shock: akurat ją mama rozpakowywała a ja tam podpisywałam u listonosza, gdy usłyszałam okrzyk zaskoczenia......dobrze, że drzwi już zamknęłam :;230
ile roślinek.....o rany....ale jakie przecudne! ;:138 ;:138
mama się pytała czy Ty mi przypadkiem pół ogrodu nie przysłałaś, jak już kończyłam wyciągać roślinki i doszłam do kłączy dalii.......a jakie one są wielkie! :shock:
koleuski w wodzie, chryzantemka ta maleńka też, zaś reszta roślinek została owinięta w papiery, zmoczona wodą, wsadzona do taaakiej wielkiej torby i siedzą na balkonie bo dziś nie zdąże ich posadzić.....jutro lece ;:224

baaardzo ale to baaardzo Ci dziękuję! ;:196 ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, cieszę się, że roślinki Ci się podobają. Niech Ci zdrowo rosną i ukwiecają Twój zakątek :)
Pół ogrodu to nie, nawet nie widać, że cokolwiek uszczknęłam, a radość Twoja wielka :)
Z przyjemnością podzielę sie z roślinkami z każdym kto o to poprosi :D
Teraz np. przy porządkach jesiennych, aż żal wyrzucać na kompost co poniektóre, no ale niestety, nie da rady mieć wszystkiego i w takiej ilości :)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Mój wzrok z oddali przykuwają pomarańczowe kulki ale te aksamitki wyglądają :D Mariolu oj chciało by się oj chciało mieć tak wszystko od razu zrobione na tip top ale czasami tak się nie da :wink: A jak coś stworzysz w jednym roku to nie jest powiedziane że za rok czegoś nie będziesz zmieniać bo coś tam nie pasuje i tak wkuło ;:224
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Jeszcze raz wróciłam do Twoich ostatnich zdjęć i stwierdzam, że rzadko kto ma możliwość robienia zdjęć całemu ogrodowi i to z wysokości. Wszystko widać jak na dłoni.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu, a ja właśnie kiedyś stwierdziłam, ze popełniłam błąd wstawiajac takie pokazowe zdjecie całego ogrodu na pierwszej stronie swojego wątku. Pewnie wiele osób zajrzy, stwierdzi "aha... czyli tak to wygląda" i już niewielu chce się zaglądać dalej. Przyuważyłam, ze te wątki, które zaczynają się od pojedyńczych foek roslinnych mają "większe branie". Ale to tak na marginesie.
każdy ogród ma swych stałych wielbicieli, u mnie też zaglądają te same osoby i bardzo mi miło, ze raczą zostawić kilka słów w moim wątku. Zawsze to większa radość i motywacja do dalszych działań.

Beatko, taka natura człowieka... zawsze chce inaczej niż ma... A te pomarańczowe kuleczki właśnie zostały zważone przez nocny przymrozek. Zresztą większość kwiatuchów jest już do usunięcia :(
Wieczorem wkleję zdjęcia co jeszcze kwitło w ostatnich dniach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”