Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam nieśmiało

Post »

Lanceto witaj na moich włościach :wit
ja mieszkam niedaleko Legnicy za Rosochatą i mam około 15 km do samego szpitala :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
mosewa
100p
100p
Od: 25 lis 2007, o 17:31

Post »

Weszłam, poczytałam, zobaczyłam i jestem pod wrażeniem- wiele pracy włożyłaś w swój ogród , ale i efekt jest wielki :D
Moje gratulacje. Ja we wrześniu posadziłam trzy buki: zlatia, tricolor i purple. Zobaczymy czy przetrwaja zimę. Czy oprócz kloników jap. masz jakieś drzewa? :)
Ewa
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Witak mosewo u mnie :wit
tak włożyłam wiele pracy, ale to jest tylko jeden bok domu, a przed domem, za domem i drugi bok czekają :roll: nie wiem kiedy to zrobie jeszcze mam bardzo dużo do zrobienia :?
a drzewka mam oczywiście dużo owocowych, dużego starego orzecha,
a reszta to maluszki szkoda, że one tak powoli rosną, mam klona Purpurea, miłorzęba japońskiego, złotokapa a chcę sobie dokupić np. jarzębinkę, bo uwielbiam jej jesienne korale
Awatar użytkownika
mosewa
100p
100p

Post »

Także posadziłam miłorzęba i jarzębinę także z powodu jej korali :) ponadto grujecznika jap. i metasekwoje. Czyli nasze drzewka będą prawie w jednym wieku :) :P
Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mosewa
100p
100p

Post »

zdublowałam post :oops:
to jeszcze wspomnę o ponad 100 brzozach, które posadziłam we wrześniu tego roku :)
Czy swojego miłorzeba będziesz zabezpieczała na zimę ?
Ewa
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

No to będziemy kibicowały naszym przedszkolakom :D
mój miłorząb został posadzony jesienią ubiegłego roku jako 10 cm...owe maleństwo i mimo tego, że go nie zabezpieczyłam o dziwo dał chłopak radę :D w tym roku też raczej nie będę zabezpieczała, wiesz ja już pisałam , że potrzebowałabym wydłużyć dobę bo na wszystko brakuje mi czasu i raczej również go nie znajdę na owijanie :D
ja się śmieję, że moje roślinki są twarde jak ich właścicielka ;:224
nieraz posadzę taką bidę przeznaczoną na śmietnik, a ona rośnie w najlepsze
Mówisz, że masz 100 brzózek :shock: to jaki masz duży ogród? to jest chyba park :lol:
może założysz swój wątek? z chęcią pospacerowałabym po twoim ogródku :D
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Aniu, ja też marzę o jarzębinie :) Nawet wypatrzyłam sobie jedną w tym roku, ale nim zdecydowałam się na zakup, ktoś mi ją sprzątną sprzed nosa... :(
Za to na wiosnę będzie to pierwszy z zakupów ;:108
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Janneke a ja chyba się skuszę i zamówię na alegro ;:224
nie wiem czy widziałaś parę stron wcześniej zamieściłam zdjęcia ptaszków , własnie na porannym śniadanku na jarzębinie :D i właśnie między innymi dlatego chcę ją mieć aby zaprosić skrzydlatych gości do mnie do ogródka
same popatrzcie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Aniu, jeśli się skusisz, koniecznie napisz jak się udał zakup, mnie też jarzębina bardzo chodzi po głowie i pasowałaby do naszego siedliska. W jednym ze sklepów ogrodniczych widziałam białą i żółta i nawet różową, a nie było tej najzwyklejszej pomarańczowo-czerwonej, która mi się najbardziej podoba...:(
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

jak tylko zakupię to dam znać, ale wieczorkiem bo zaraz muszę spadać zarabiać na tą jarzębinkę :;230
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj

Jestem pełna podziwu że z takiego ugoru stworzyłaś taki piękny ogród wcale się nie dziwię że goście chętnie do Ciebie przychodzą pozdrawiam :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mosewa
100p
100p

Post »

Nie , parku nie mam :lol: działka ma ok. 4 tyś m2. A brzozy kupiłam takie ok. 140-150 cm w szkółce lesnej , z gruntu za 0,39 gr jedna sztuka i posadziłam jako aleje wzdłóż drogi wjazdowej wraz ze świekami i jarzebina własnie. Nie wiem ile sie ich przyjmie, to się okaże wiosną i wtedy trzeba będzie dosadzić nowe drzewka w miejce uschniętych. Nie tworze swojego wątku bo ta działka to jest tylko na kilka razy w roku, nie mieszkam tam i nie mogę zdawać relacji na bieżąco :( Ale posadzone w tym roku drzewka wymusza mój częstszy na niej pobyt bo musze je podlewać przecież ;:224
Ewa
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

Witam Aniu :wit

Polecam Ci gorąco jarzębinkę :D
Drzewko ładne, jak już wiesz smakuje ptaszkom
Obrazek
By jacekbielsko at 2011-08-15

A mi osobiście ostatnio wpadł w oko jarząb mączny. Ma piękny pokrój i śliczne owoce. No i pięknie się teraz przebarwia na złoto ;:63
http://www.drzewapolski.pl/Drzewa/Jarzab/Jarzab.html

pozdrawiam gorąco
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

jacku faktycznie jarzębinę wrtoposadzić choćby dla podpatrywania pataszków :D a ta jarzębina to rośnie w twoim ogrodzie ? bo byłam u ciebie, ale jakoś jej nie widziałam
mosewa faktycznie musisz je często podlewać, bo posadzone drzewka trzeba przez pierwsze dwa lata podlewać jak najczęściej, wiem to po swoich te podlewane częściej przyjęly się i rosną o wiele ładniej niż te same ale rzadziej podlewane
joanna :wit witam w moim ogrodzie :D wiesz goście są fajni, ale od czasu do czasu :;230 czasami są strasznie uciążliwi, zwłaszcza jak nie zwracają uwagi i niechcący niszczą coś w co czlowiek wlożył masę pracy i wysilku :D

Boże u mnie zimno jak w psiarni w nocy było tylko 6 stopni, w domu też już chłodno wczoraj mój M napalil w piecu, ale było milusio
mojego Olka już zabrałam do domu cobymi biedak nie zmarzł, ostatnio wyszłam z ogrodu na czworakach tak się nazasuwałam, kosiłam trawę sprzątnełam wszystkie liście, idealne porządki, a ostatnio tak strasznie wialo u mnie , że znowu trzeba sprzątać :evil: a wiało tak strasznie, rano jadąc do pracy idę do samochodu i zerknęłam na płot sąsiada , a jego trampolina wisi sobie na płocie :shock:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ojej to faktycznie nieźle wiało......u mnie w nocy też było lodowato - ledwie 7 stopni zaś przy ziemi to musiał być chyba przymrozek bo dziś jak poszłam sadzić roślinki - zaraz je u siebie pokaże - to ziemia była lodowata zaś moja maleńka różyczka na rabatce miała.....zamrożone płatki :shock:
no i jeszcze ten wczorajszy grad......... :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”