Paczuszka świetna te hojeczki sa cudowne (a czy właśnie moja pierwsza od Ciebie to nie coś podobnego ta z forum naszego pierwszego ) a gratisiki też sa "smaczne"
LIDZIU , FILIGRANOWA , ELU ,dziękuję bardzo w imieniu roślinek za miłe słowa,no i odwiedziny.Zawsze milusio Was gościć
Aguś,kochana,dziękuję Tobie również.Niestety ta hojka jest inna,bo tricolorki jeszcze nie miałam w swoje kolekcji.Podobne są carnosa marlea,lub carnosa ruby red.Pozdrawiam
Aguś jestem i ja.
Masz piękną kolekcję hojek i nie tylko. Skrzydłuś pięknie Ci zakwitł. Ja z moim się rozstałam, bo mu się nie podobało u mnie.
Tricolorka niech cieszy i Ciebie i na odwiedzających Twój wątek a i gratiski niech szybko rosną i mam nadzieję, że je troszkę polubisz.
Kasik witam cieplutko i dziękuję
Aguś masz rację wszystkie są piękne i mają swój urok.A tak przy okazji -ostatnie szaleństwo w tym miesiącu już w drodze do mnie.Jak tylko dotrze ,to oczywiście się pochwalę.
Arletko witam serdecznie w moich skromnych progach Dziękuję za pochwały w imieniu roślinek.Tricolorka jest przecudna.A gratisiki,czy je polubię kochana,ja je już kocham.Dziękuję raz jeszcze
Aguś, przepraszm, że tak Cie męczę pytaniami... Ale na jednej ze wcześniejszych stronek swojego wątku prezentujesz taką Hojeczke o bardzo gęsto osadzonych listeczkach takie "pomarszczone"i "pozwijane" listeczki, ciemno zielone. Chciałam zapytać, czy ta hojeczka w ogóle jest odmianą kwitnącą? Czy zakwitła Ci kiedyś?
Hej Aguś co Ty mówisz o zamęczaniu pytaniami Cieszę się bardzo,że oglądasz moje kwiatuchy Hoja ,o którą pytasz to compacta .Jest kwitnąca i kwiaty ma nieco podobne do zwykłej carnosy.U mnie jeszcze nie kwitła,chociaż ma kikutek ,ale stoi jak zaczarowany i na razie nic się z nim nie dzieje Pozdrawiam serdecznie i jeśli tylko będziesz miała jakieś pytania to wal śmiało
Dziękuję Aguś! Tak pytam bo wczoraj mało nie tupałam nóżkami jak ją zobaczyłam w OBI... oczywiście wśrod remontowych zakupów z Obi wyjechały dwie wlasnie takie hojeczki, jedna zielona a druga zielono biała. Niestety na doniczce była ogólnikowa nazwa "hoja" .
Dziękuję Ci za szybką odpowiedz .
Aguś ,cieszę się,że mogłam pomóc .A nowe nabytki niech Ci pięknie rosną.
Lidziu ja ją i prośbą i grozbą i nic Ale listki ma super zawijaski,to choć tyle
Tak Lidziu,wszystkie hoje,chociaż nie kwitną są bardzo dekoracyjne z liści.
Tereniu oj posypałam ja w jego stronę Nie miał wyjścia biedny,musiał zakwitnąć