Ogród, moja życiowa pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród, moja życiowa pasja

Post »

Mirek daturę przytniesz i się zmieści :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Mirek zapraszam do mojego wątku ogrodowego tam mam datury hodowli mojego M.Różany dla tych chorych na różyczkę :;230
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Ty mieszkasz w raju :shock:
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

grazka2211, mój ogród wydaje mi się najzwyklejszy na świecie. Aranżacja ogrodu z naszej strony była raczej spontaniczna, nie planowaliśmy nasadzeń ot po prostu tak jak malarzowi pędzel ręka kieruje na płótnie tak samo i my. Resztę dokończyła natura.

Lidka lmw, grzybów jak widać jest pod dostatkiem, same pchają się do koszyczka, może dlatego, że wioska w której mieszkam jest mała, a las praktycznie dziki rzadko nawiedzany przez grzybiarzy. Bobry ciężko jest sfotografować, są bardzo czujne. Ci co mają pola w okolicy rzeki denerwują się ponieważ spiętrzona woda zalewa im ziemię. Przychodzą i petardami starają się wystraszyć bobry, niszczą im żeremia, jednak one budują je niezmordowanie w innych miejscach.

-Maroka-, tak szczerze to pomimo, że codziennie trzeba palić w piecu, martwić się o opał, mieć po pachy pracy na działce, to nie zamienię tego miejsca na żadne inne w mieście. Mieszkając w bloku bardzo by mi tego wszystkiego brakowało. Szczęściaro, to u Ciebie są rydze, ja jak żyje na tym świecie nie próbowałem rydza, nawet nie wiem jak smakuje.

gosia07, tak myślę, że datura będzie trochę przycięta, chociaż uczynię to z żalem, jest taka piękna. Te kwiaty, które obecnie kwitną to cząstka tego co było w lato, około setka kwiatów, a pachniało wieczorem.

mika181, masz rację, to jest raj, kosztuje trochę wysiłku i pracy, jednak tego się nie czyje. Ból ramion, nóg, mija jak widzimy efekty naszej pracy. I tak jak w raju zwierzęta żyją ze sobą razem, pod nasze ogrodzenie zimą przychodzą sarenki, jest mnóstwo różnorodnego dzikiego ptactwa.
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p
Od: 9 cze 2011, o 21:48

Post »

Mirku,mieszkasz w pięknym miejscu.I z Twoim zamiłowaniem dla roślin i zwierząt masz tam piękny zakątek.Krótko mówiąc masz zdolne ręce ;:63
Oby Wasza kruszynka odziedziczyła po Was tez tą pasje :D
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

na razie mała chce koniecznie przytulić naszego kotka. Na wszelkie zwierzęta reaguje spontanicznie z zachwytem. Myślę, że ma zamiłowanie do przyrody, my jeszcze trochę nad tym popracujemy i będzie z niej dobry człowiek. Jedyny minus dla niej z naszego raju to brak dzieciństwa. Nie ma w okolicy małych dzieci, z którymi mogłaby się pobawić, i to nas najbardziej martwi. Ada aż pieje do małych bobasów.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

:wit
Ładny ogród, Mirku! Bardzo mi sie podoba u Ciebie :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Rozumiem że bobry mogą być utrapieniem dla rolników ale mamy tak mało prawdziwej dzikiej przyrody że straszenie ich petardami jest okrutne !!! One tak jak my chcą żyć !! Twój ogród nie jest zwyczajny on jest po prostu cudowny i wcale nie słodzę !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Też jest mi żal naszych bobrów, nawet myślałem aby napisać pismo do przedstawiciela zajmującego się ochroną przyrody, ale wtedy stanę się wrogiem publicznym nr 1 tutejszej wsi. Jest to społeczeństwo specyficzne, dopiero w tamtym roku, a mieszkamy tu ponad 4 lata zaakceptowali to, że tu się osiedliliśmy i nawet odpowiadają nam dzień dobry. :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No to fakt mielibyście przechlapane !! Ja się dziwię że was zaakceptowali bo jeśli tacy są dziwię się że nie gryzie ich wasza dbałość o dom ogród . Naprawdę tak często jest że ludzi gryzie jak inni potrafią zrobić koło siebie raj i lubią w nim przebywać . Jedyna możliwość to anonimowo ale czy będzie reakcja - wątpię . Szkoda bo okolica piękna
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mirku jakie cudowne budowle na tej działaczce . Faktycznie masz piękne miejsce wypoczynku :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Tacy są ludzie że często zazdroszczą tym którzy do czegoś doszli, którym się w życiu ułożyło lepiej i wtedy stają się bardzo zawistni, dlatego tak mnie wkurza jak słyszę teksty "temu to się udało, ma dom pieniądze i niczym nie musi się martwić" no i kurde fajnie że komuś się udało, ja sama mam niewiele ale nie rozpartuje tego w takich kategoriach że inni mają więcej. :)
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

sangwinaria witaj miło, że do mnie zajrzałaś. Mój ogród to faktycznie ostoja spokoju i relaksu, tutaj można odpocząć.

mika181 witaj, masz rację też nienawidzę zawiści wśród ludzi. Tak mówiąc szczerze mamy z żoną dom, działkę jednak to wszystko jest na kredyt, praktycznie własność banku, więc dziwię się ludziom tej zazdrości. Reszta co znajduje się na działce to efekt bardzo ciężkiej pracy aby na piasku rosło coś innego niż tylko sosny. Tyle, że sąsiedzi o tym nie wiedzą. Moje sąsiadki wiedzą ile wnoszę siatek z zakupami, o której gaszę światło, o której żona jedzie do pracy, a to że dziecko chyba mamy kalekie bo rzadko płacze i takie inne śmieszne historie. :;230
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Mirku czytam o Twoich perypetiach z sąsiadami - najlepiej mieć ich w przysłowiowym nosie ,A że widać nie mają co robić to interesują się takimi "odmieńcami" jak Twoja rodzina (oczywiście nikogo nie chcę obrazić.).
Dziękuję za odwiedziny w moim skromnym ogródku.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witam :wit Musisz teraz dbać o siebie, bo po zapaleniu płóc możesz mieć kłopoty z dojściem do zdrowia. Osłabienie będzię Cię trzymać jeszcze jakiś czas i teraz będziesz bardziej poddatny na choroby. Oby córcia Wam nie podłapała choróbska, mi dzieci zawsze szkoda jak chrują. Człowiek jest w tedy taki bezradny :(
Ogród niech poczeka w kolejce, bo teraz to Ty jesteś ważniejszy :lol:
Sąsiadow zazdrosnych to ja też nie lubię :twisted: trzeba ich ignorować, najlepsze wyjście ;:108
W raju jak teraz nie zdążysz wszystkiego zrobić, to zrobisz na wiosnę ;:108 nic się nie stanie.
Mój mąż ma dzisiaj urodziny i imieniny, ale imprezę zrobię mu jutro ;:167
Pozdrowienia dla małżonki i całuski dla córuni ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”