rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Sansiewierki i skrzydłuś ładnie komponują się w tym kąciku... Jakbyś chciała przygarnąć sansiewierke z żółtym to daj znać :wink:
Dzielny psiankowy maluch ślicznie zakwitł... brawa za chęci ;:138
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Piękny kącik skrzydłuś ma oryginalne kwiaty , sansewierie cudne ja sie do nich ostatnio przekonałam i mi się bardzo teraz podobają .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Witam wszystkich południową kawką, zwłaszcza, że i tak musiałam machnąć fotkę jako testerka dzbanka filtrującego :;230
Obrazek
aga, skubnąć roślinkę nie jest łatwo, wierz mi, ale chęć jej posiadania za friko pomaga się przemóc :wink:
elciu, jak zobaczyłam te wysoką sansewierię za dyszkę w kwiaciarni, to miałam wrażenie, ze ona mówi do mnie: weź mnie :lol: Co do ustawienia ich, to tak własnie je widziałam oczami wyobraźni razem w czymś podłużnym, więc jak zobaczyłam na targu tę kaktusiarkę, to się nie wahałam ani chwili, a drugą dłuższą dokupiłam, bo pan powiedział, że bardzo rzadko bywają, więc jak było nie brać :;230
Ewelina, też uwielbiam skrzydłokwiaty, nawet jak nie kwitną, a wiesz, że to bardzo dla nas zdrowe roślinki?
Kasik, sansewiery mam od tygodnia, więc trudno mi jeszcze ocenić ich szybkość wzrostu :wink:
mika, szkoda, że ją zostawiłaś, tym bardziej, że ta roślinka do tanich nie należy, nie kupisz jej w biedronce za 6 zł.
Wiktorio, cieszę się, ze ci się ten kącik podoba. Druga kaktusiarka chyba poczeka na mieszkańców do wiosny, bo muszę przetestować, jak sobie sansewierie dadzą radę zimą z jeszcze mniejszą ilością światła.
Anjja, ja wszystko chętnie przygarnę :;230 Psianka zgubiła pierwszego kwiatka, teraz czekam na dwa kolejne aż rozkwitną.
nowiko mnie się one kompletnie nie podobały, ale teraz już się przekonałam, oby dały radę w tym cieniu :uszy
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
To ja jako pierwsza wypiję kawkę . ;:136
As naprawdę powalający .Pieknie zakwitł skrzydłokwiat a sansewieria mała i duża urocza ;:3
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zachodzę w głowę, co to jest ten As? :roll:
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagudko jeszcze nie wyszłam z Twojego wątku masz asa :;230
W związku z tym, że mój wątek trochę ucichł wyciągam asa z rękawa i chwalę się moimi sansewieriami.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, całkiem zapomniałam, że sama pisałam o tym asie w rękawie :;230
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czasem tak jest ,ale wiesz jak ja nadrabiam zaległości w wątku to czytam jak lekturę od deski do deski :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kawusią się zaraz poczęstuję..ja tak lubię od rana. ;:224 . Najpierw jednak pochwalę kwiatki. :D . Znów piękne nowości...bardzo ładny skrzydłuś i sansewieria. ;:138 . Oj Jagódko , przybywa ci tych kwiatków w bardzo szybkim tempie. Jednak jak widzę zawsze miejsce na nie się znajdzie. ;:108 . Dziś zapraszam do mojego wątku z domowymi.... :wit
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To w poniedziałek Ci wyślę... Mnie się trafił jakiś bardzo plenny okaz który aż rozsadził doniczkę... na wiosnę jak porozsadzałam to obdarzyłam szkołę syna ale jeszcze sporo zostało... Teraz zostały mi dwie hahni... jedną zostawię sobie druga pójdzie do Ciebie i takiej średniej jeszcze kilka mam.
U mnie najładniej rosła na poł-zach oknie i nawet zdarzyło jej się zakwitnąć... przyjemny zapach unosił się delikatnie po pokoju... pozytywnie mnie zaskoczyła ;:108
rapunzel pisze:nie kupisz jej w biedronce za 6 zł
widziałam ostatnio w LM 17zł :shock: z deka przesadzili jak na jej chęci do rozrastania...
według mnie to powinna być w cenie sadzonek bluszczu :lol: ;:108
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Hej :wit
trochę mnie tu nie było a tu taaaaka pyszna kawa, mniam... co prawda wczoraj serwowana ale dziś może też się załapię? ;:224 bo tak mnie na łep ciśnienie daje, że zaraz wgniotę się w klawiaturę ;:27
ładna sansewierka (i to za dychę! ;:14 też chcę do takiej kwiaciarni! ;:145 ) - właśnie na ciemno-zieloną poluję... no i skrzydłuś jaki duży ;:138
Anjja pisze:U mnie najładniej rosła na poł-zach oknie i nawet zdarzyło jej się zakwitnąć... przyjemny zapach unosił się delikatnie po pokoju... pozytywnie mnie zaskoczyła ;:108

moja sansewieria też raz kwitła :tan i także miałam mocno płodny okaz, aż nie nadążałam z rozsadzaniem, ale chyba się pokapowała, bo coś dzieci nie wydaje od roku ;:223
Anjja pisze:widziałam ostatnio w LM 17zł :shock: z deka przesadzili jak na jej chęci do rozrastania...
według mnie to powinna być w cenie sadzonek bluszczu :lol: ;:108

ooo ;:108 ;:108 ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anjja, kochana, czyli znowu będziesz biec na pocztę, po prostu mam wyrzuty sumienia :? Z drugiej strony odmawiać byłoby nieładnie ;:224 A serio napisz mi na PW, ile ci przelać kaski.
mniodkowa, zapraszam do kwiaciarni na mojej ulicy :wink: A kawa dziś zwykła siermiężna z mlekiem skondensowanym z magnezem. Ubijana pianka to była na potrzeby innego forum, a normalnie mi się nie chce tak cudować. :lol:
Swoją drogą zadziwiła mnie miła pani kwiaciarka stosem pieluch jednorazowych na ladzie i okazało się, że teraz jest taki trend, że jak się dziecko komuś urodzi, to zamiast dać chamską paczkę pampersów z marketu, można zlecić wykonanie takiej jakby gondoli małej od wózka wypchanej pampersami, wiem, że brzmi to dziwacznie, ale naprawdę na własne oczy widziałam.

Pisałam niedawno, że balkonowe koleusy w porównaniu z tym domowym są naprawdę wielkie i oto dowód, w środku postawiłam doniczkę z domowym. Sorki za worek z balkonowymi śmieciami w rogu, :oops: ale on tam jest potrzebny. O matuchno, tam są jeszcze w tym worku folie aluminiowe z sadzonek przysłanych przez Anjję :;230 , bo ja wszelkie prace z ziemią staram się robić na balkonie, żeby w domu nie nabrudzić.
Obrazek
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

hahahah fajne objaśnienie obecności worka :;230 ale chyba nadal nie skumałam po co on tam...? ;:223
Jak Ty Jagoda będziesz zimą z kwiatkami się bawić...? u mnie w -25* się nie da na balkonie sadzić ;:14

Zainteresowało mnie też hasło "Ubijana pianka to była na potrzeby innego forum, a normalnie mi się nie chce tak cudować." a mogę wiedzieć jakiego...? forum :shock: ja z pianką lubię ;:108 taką z ekspresu... ech, rozmarzyłam się ;:94 dobrze, że jest już decyzja o zwrocie kasy za popsuty ekspres w pracy, kupimy sobie nowy :tan

Takie paczki z pieluch widziałam w necie, teraz jest duuużo fajnych pomysłów, np tort pieluszkowy... zawsze to "inny" prezent ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, kiedyś przechodziłam fascynację muffinkami i w ogóle pieczeniem i gotowaniem, więc zapisałam się na forum gotujmy.pl. Tam można zostać tez testerem i dotychczas dostałam paczkę wafli kukurydzianych, a teraz ten dzbanek filtrujący. Tylko, ze tester musi się choć trochę wykazać, bo w końcu dostaje coś do testowania.
Ja taką kawę robię sama. Ubijam mleko spieniaczem i zalewam kawą. Odwrotnie nie lubię, bo wtedy mleko mi nie smakuje, a tak to ma posmak kawy. :)
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagoda oddaj folie bo mi wczoraj właśnie zabrakło a by się przydała :;230
A sansiewierke zaoferowałam że Ci wyślę a nie sprzedam więc nie wyjeżdżaj mi tu z kasą ;:14

na tym forum nie mają czasem zmywarek do testowania chętnie bym przygarnęła nową bo moja już pada :wink:
a pomysł z odwrotnym zalewaniem muszę wypróbować ;:108 ja niestety ekspresu niet bo ten co bym chciała to cena ma za dużo cyfr... a ten co mnie na niego stać to go nie chce ;:224 i tak o to tym sposobem zostało mi trzepanie kartonem w celu spienienia mleka :;230 a co? mam za swoje żem wybredna :;230
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”