Witajcie
Dawno byłam w swoim wątku, ponieważ idzie jesień i wszystkie letnie kwiaty już prawie przekwitły, ale moje fuksje zaczęły szaleć, oto kilka z nich.
Wejście do ogrodu, już jesienne
Fuksje - ostatnio wszędzie się na nie natykam.... czy to są bardzo problemowe rośliny? Może bym zaczęła uprawiać kilka... takie piękne są i tak bogato kwitną. Ja mam tylko te ogrodowe Magellanki ale pierwszy rok i ciekawe jak przezimują...
Wejście do ogrodu zrobiło się bardzo nastrojowe - szkoda tylko że takie już jesienne
Witaj Jagusiu, dziękuję za wizytę w moim ogrodzie. Fuksje mam już od pięciu lat, nie mam z nimi kłopotu, w lecie tylko podlewanie i nawożenie, a na zimę przycinam i do piwnicy, wynoszę je w marcu.
Ostatnie zdjęcia na kwitnąco
Anuś Ozdobne dynie inne od moich - wymienimy się?
A ta wielka dynia którą pilnują Twoje pociechy to jadalna?
Anuś kto wykonał taką piękną przydomową altankę?
Witaj Zytko
Oczywiście, że wymienimy się dyniami. Ta altanka koło domu to jest wejście główne do domu i jak zwykle dzieło Roberta. Duża dynia jest jadalna, mam zamiar zrobić dżem, jadła i jest bardzo dobry, z wyglądu przypomina dżem jabłkowy.
Witaj Aniu!
U Ciebie nie widać jeszcze jesieni mimo,że dynia jest już duża.Myśmy robili dżem z cukini z jabłkami jest wspaniały.Widać,że dzieciaki już czekają na ten dżem.Pomyśleć,że amerykanie robią z dyni straszydło na halowen.
Pozdrowienia Edward
Aniu, ślicznie wyglądają Twoje włości jesienią, a dynie to już w ogóle rewelka. Mam nadzieję, że mąż się bardzo nie opierał i spotkamy się w Ł. u U. ?
Bużki dla Rodziny.
Witaj Aniu. Ja wczoraj wysiałam na próbę kiełkowania zebrane nasionka ze swoich heliotropów, jestem ciekawa czy zejdą n bo jak nie to trzeba kupić.Czy u Ciebie mróz też tak dokuczał?
Witaj Aniu!
Chyba razem rozpoczynamy przygodę tworzenia Masz piękne rośliny wokół domu a i działka zaczyna rozkwitać jak młoda panna na wydaniu.Będę zaglądać do Ciebie i porównywać która z nas szybciej pędzi do przodu. .Pewnie Ty, bo ja już starowinka jestem
ANIU
Napracowałaś się ale efekt jest,pięknie, kolorowo no i fuksjowo.
To moje ulubione kwiaty na tarasie ale ty masz prawdziwą kolekcje.
Pozdrawiam Dorota.