Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

MAJKA mnie przygadujesz a sama zasuwasz jak koparka :;230 Tyle terenu skopać pod nowe róże :roll: no ale i krzaczków masz tyle zamówionych . Ciekawa jestem tego hydrożelu bo sama zastosowałabym u mnie coś takiego pod siatką . Tam wiecznie wysycha ziemia gorzej niż Twoje piaski . U mnie całą wodę zbirają drzew rosnące za siatką i rdest . Teraz jak kopałam zauważyłam grubaśne korzenie właśnie w ogródku . Muszę to wszystko porządnie wykopać No i jak mają mieć moje roślinki wodę :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ale gości mnie zaszczyciło swoją wizytą w tak późny wieczór. ;:180

Halinko będą owocować i to nawet szybciej niż się spodziewasz. Ten dosadzony 3 lata temu już w tym roku kwitł i ma pojedyncze owoce a za rok to pewnie tak obrodzi jak pozostałe. Tylko jak chcesz mieć dożo owoców to musisz odpowiednio przycinać bo one kwitną i owocują na krótkopędach wypuszczonych z zeszłorocznych. Dokładnie nie wiem bo mnie nie zależy na owocach tylko na cieniu na tarasie. :lol:

Majeczko na inne rarytasiki się nie piszę no może na powojnika bo bardzo ładny ale czy go można dostać u nas to nawet nie sprawdzałam. A tam od razu podziw, szukam tych Souvenirów dla zaspokojenia swojego ego a jak z tego wyjdzie coś ładnego to bardzo dobrze. ;:138

Walentynko nie musisz czekać tak długo bo my objadamy się nimi już od bardzo dawna, tak jak pisałam Halince po 3 latach od posadzenia kwitł i ma pojedyncze owoce posadzony ostatnio. Mam jeszcze jedną uwagę, nawet jak wybierzesz odmianę samopylną to dla lepszego owocowania dobrze jest posadzić chłopczyka lub inną samopylną. Tak piszą różni fachowcy więc może to prawda. ;:108

Jadziu jak koparka to raczej nie, od 3 dni wyleguję się i nic nie robię ale dość tego, jutro idę już w teren. Na razie róże mam posadzone na papierze a do końca bardzo daleko. Ale muszę się uwinąć bo czas leci i pewnie zaskoczą mnie te różyczki swoim przyjazdem. :uszy Drzewa zabierają wodę bardzo ale zależy od gatunku bo nie wszystkie tak samo. Ja ten hydrożel stosuję żeby tak często nie podlewać i jakie to przyniesie efekty zobaczymy za rok. ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

szukam tych Souvenirów dla zaspokojenia swojego ego a jak z tego wyjdzie coś ładnego to bardzo dobrze.
Witaj Kocia Majko :D i o to chodzi na koniec będą ;:138 ;:138 ;:138 .
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie - sama jestem ciekawa jednego Twojego Souvenira - Souvenir de Greuville - w katalogu wygląda bardzo ciekawie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś będą albo i nie. ;:224
Gosiu sama jestem ciekawa niektórych z nich. A ten o którym wspomniałaś to takie cukierkowe maleństwo. Przewidziałam dla niej miejsce pod S. de Williamem Wood. Ciekawa jestem co wyjdzie z tego duetu. :uszy
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Majka, a ja mam Clematis 'Souvenir de Capitaine Thuilleaux' :D uśmiechaj się do mnie :twisted:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majko do kiedy można sadzić róże żeby bezpiecznie przezimowały? Zamówiłem tą Super Dorothy ale żadnego odzewu od sprzedającego nie mam, nie wiem kiedy mogę się spodziewać przesyłki ...
Rysiek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu zanim się zacznę uśmiechać to mi wyjaśnisz co on jest zacz. Na razie czytam tylko o różach, resztę odkładam na kiedyś tam. :uszy

Ryszardzie im później tym lepiej dla róży. A można wiedzieć gdzie zamówiłeś tę różę :?:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

edulkot pisze:
A ile innych roślin ma w nazwie Souvenir np. Nepeta sibirica 'Souvenir d'Andre Chaudron' czyli kocimiętka, Hydrangea macrophylla 'Souvenir de President Doumer' czyli hortensja, Clematis 'Souvenir de Capitaine Thuilleaux' czyli powojnik, Penstemon 'Souvenir d'Adrien Regnier' i itd. Czeka mnie niezłe szukanie tych wszystkich okazów. :;230

:(

Właśnie o ten powojnik masz się usmiechać :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Matrix2
500p
500p

Post »

nie miałem za dużego wyboru, a na różach się nie znam i na allegro zamowiłem tylko 2 osoby oferowały Super Dorothy, a czy to faktycznie będzie ta odmiana to się dopiero okaże w przyszłym roku ;)
Rysiek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu wiem jak on się nazywa ale nic poza tym o nim nie czytałam więc nie wiem co on zacz. :?
Ryszardzie to dobrze by było żeby się nie spieszył z wysyłką. Ale miejsce możesz naszykować i jak przyjdzie to tylko posadzić. :uszy
Matrix2
500p
500p

Post »

miejsce już mam przygotowane przy frontowym ogrodzeniu, chciałbym żeby ta róża ozdobiła i pięła sie po siatce. Ziemia przygotowana, duzo kompostu, pod korzenie dam dodatkowo przekompostowany obornik ...
Rysiek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To pozostaje tylko czekać, tylko spokojnie. Chociaż znając naszych sprzedawców to pewnie niedługo dostaniesz. ;:108
Matrix2
500p
500p

Post »

edulkot pisze:To pozostaje tylko czekać, tylko spokojnie. Chociaż znając naszych sprzedawców to pewnie niedługo dostaniesz. ;:108
czekam spokojnie :) tak samo jak na deszcz, już bardzo sucho u mnie i trzeba podlewać przynajmniej niektóre rośliny
Rysiek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Maju, przyszłam żeby jeszcze raz podziękować Ci za rozpoznane kurzyślada. Widzę że Zielony Dom jest częścią ogrodu, a do tego dobrym tłem dla rabaty przed nim. Chcę zapytać Cię o żywopłot z jałowca Monarch. Zdaje się, że jest na pełnym słońcu.. w jakiej rośnie glebie? Czy była ona (gleba) przygotowywana wcześniej (przed posadzeniem)? No i jak szybko rośnie (Monarch) oraz w jakiej rozstawie? Wiem, że Monarch to właściwie jałowcowe drzewo. Czy Twój żywopłot jest już przycinany?
W Twoim albumie picassa znalazłam to zdjęcie - niestety bez opisu, czy wiesz co to za piękny kwiat?
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”