Mój fijoł 2
Re: Mój fijoł 2
Ewuniu zachwycają mnie twoje bluszcze a zwłaszcza o tej porze, mają taki ognisty kolor. Róża Mary Rose to gigant, ma piękny delikatny kolor. Podoba mi się też twój "bałagan" na skalniaku, trzmielina wygląda bardzo dekoracyjnie, ciekawa jestem jak ona wysoka urośnie. 

- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś, widzę, ze dziś poprawa pogody i humoru? ;)
A moje bergenie wcale nie chcą powtarzać, tylko listki im czerwienieją jesiennie. Ale za to ostrokrzew ma kwiatki!
A moje bergenie wcale nie chcą powtarzać, tylko listki im czerwienieją jesiennie. Ale za to ostrokrzew ma kwiatki!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nad Elblągiem też od kilku dni wielkie odloty. Z jednej strony miło się na to patrzy, a drugiej żal...ElzbietaaG pisze: Ale wczoraj po południu a jak patrzyłam w niebo lekko się zdziwiłam - takich długich i wielkich
kluczy dzikich gęsi w życiu nie widziałam !Czyżby wróżyły rychłą zimę ?
Ewuniu pisałaś gdzieś, że potrzebujesz koralikowych krzewów do ogrodu. A myślałaś o śnieguliczce? Jest zimotrwała, niewybredna i ma nawet odmianę o różowych kuleczkach. U mnie na osiedlu jest niski żywopłot na przemian z dwóch odmian śnieguliczki. Teraz jesienią wygląda to ciekawie. Jak przyjedziesz to sama zobaczysz. Napisałam pw.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moja krzewuszka kwitnie znowu jak oszalala i pieciornik tez ... aaaa i biale floksy ktorym scielam przekwitniete kwiatostany, tez jakos tak dziwnie znowu zakwitly 

Że floks kwitnie to nic dziwnego, wiele bylin po ścięciu powtarza kwitnienie, tylko trzeba wiedzieć gdzie uciąć 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Irena, winobluszcz mnie zachwyca kolorem. Wcześniej tak pięknie nie wyglądał. Mary uwielbiam za tę siłę wzrostu i zapachu-szkoda, że nie mogę przesłać. Trzmielina rośnie w tym miejscu już 4 lata, a dopiero teraz się wspina. Nie wiem, dokąd sięgnie.
Agata, przy tak pięknej pogodzie nietrudno o dobry humor
Szkoda, że sobota była paskudna. Mój ostrokrzew też kwitnie.
Iza, trochę śnieguliczki mam za płotem
Żywopłot z niej pamiętam z dzieciństwa.
Jule
Pięciornik u mnie w ogóle nie przestał kwitnąć, natomiast żadna krzewuszka się nie wykazała kwiatami. Floksy tak mają
Siberia, prawda. O swoich bylinach ciągle się dowiaduję czegoś nowego. Powtórzył dzwonek skupiony i wiesiołek missouryjski.
Cieszą mnie Lasurstern i Maidwell Hall.

Coś mi tu leży, może ktoś rozpozna

Agata, przy tak pięknej pogodzie nietrudno o dobry humor

Iza, trochę śnieguliczki mam za płotem

Jule

Siberia, prawda. O swoich bylinach ciągle się dowiaduję czegoś nowego. Powtórzył dzwonek skupiony i wiesiołek missouryjski.
Cieszą mnie Lasurstern i Maidwell Hall.

Coś mi tu leży, może ktoś rozpozna

- Jule
O w morde, to nie wiedzialam ze Floksy powtarzaja. Rozowe jakos nie kwitna ale je dosc nisko scielam, bo liscie zaczely gubic a bialym tylko kwiatostany ciachnelam. To juz chyba wiem jak ciac 

Mój skupiony nie powtórzył, ale za to dokupiłam skupionego białego 
To dobrze, June
Do cna to się wycina ostróżki, bo kwitną na zupełnie nowych pędach

To dobrze, June

Do cna to się wycina ostróżki, bo kwitną na zupełnie nowych pędach

- ewamaj66
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To leżące to jałowiec a ja ich nie lubię ...pasożyty jedne 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ewuniu u Ciebie jeszcze tak kolorowo .Wspaniałe zdjęcia -pięknie wybarwiony winobluszcz ,echinocyst tonie w kwiatach i kwitnąca jeszcze języczka ,emanują ciepłem złocistej jesieni 

- ewamaj66
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewo, ja tez mam jeden płożący i robi za piękny złocisty dywanik. Gdy będzie zbyt duży będę kształtowała. Bo w przeciwieństwie do ciebie, powierzchnię mam ograniczoną.
Biała smagliczka pojawia się u mnie co roku sama w różnych miejscach. Przesadzam ją tam, gdzie mi pasuje.
Pięknie pachnie, tak miodnie.
Mój wiesiołek ma inne listki i kwiatki, no i nie chce powtarzać.
Poproszę o przystępną instrukcję, kiedy i jak ścinać floksy i skupione, by powtarzały.
Biała smagliczka pojawia się u mnie co roku sama w różnych miejscach. Przesadzam ją tam, gdzie mi pasuje.
Pięknie pachnie, tak miodnie.
Mój wiesiołek ma inne listki i kwiatki, no i nie chce powtarzać.
Poproszę o przystępną instrukcję, kiedy i jak ścinać floksy i skupione, by powtarzały.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- ewamaj66
- Jule
Swoje Floksy biale ktore zakwitly ponownie, tez scielam pod kwiatostanami a rozowe nisko i te ni-hu-hu. Czyli wiem jak scinac hihi A jeszcze jedno pytanie - czy floksy w roznych kolorach posadzonych kolo siebie dzialaja jedne na drugie? Bo jest pare takich chabazi ktore zmieniaja barwe jak rozne sa razem sadzone a ja jednak zostala bym przy mieniu bialych