Moja mała Vandzia, też zabrała się za produkcję - chyba jesień pozytywnie wpływa na nasze vandy
Storczyki u Kasi
Re: Storczyki u Kasi
Kasiu, ale sliczne korzonki, Gratuluję
Moja mała Vandzia, też zabrała się za produkcję - chyba jesień pozytywnie wpływa na nasze vandy

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, śliczne to zdjęcie różowego Phalaenopsisa, takie czyste...
Chyba pierwszy raz widzę korzenie Vandy w wodzie na zdjęciu, super
Jak ją moczysz to czy też widzisz takie małe bąbelki powietrza w wodzie, czy tylko ja mam takie wrażenie, tak jakby oddychała 
Chyba pierwszy raz widzę korzenie Vandy w wodzie na zdjęciu, super
justus27 arlet3 Filigranowa27 Dziękuję za miłe komentarze
Filigranowa27 Jest duża, jak już pisałam całość ponad metr
tom_mix Dokładnie, można tak porównać
lucynaf Lucyno na fotce pierwszej z korzeniami na wodzie unoszą się właśnie pęcherzyki wody, na drugim jak się przyjrzeć (ja mam większe to foto) przy górnym korzeniu tez przyklejone pęcherzyki powietrza, więc na pewno Ci się nie wydaje
dudus327 życzę dalszych przyrostów korzeni
Amator97 Opisy uprawy podają do kilku godzin moczenie Vand, jak będzie u mnie coś nie tak to zwiększę czas
ewarost Poniżej obiecane fotki
43 pąki prawie rozwinięte, jeden jeszcze w rozkwicie

Filigranowa27 Jest duża, jak już pisałam całość ponad metr
tom_mix Dokładnie, można tak porównać
lucynaf Lucyno na fotce pierwszej z korzeniami na wodzie unoszą się właśnie pęcherzyki wody, na drugim jak się przyjrzeć (ja mam większe to foto) przy górnym korzeniu tez przyklejone pęcherzyki powietrza, więc na pewno Ci się nie wydaje
dudus327 życzę dalszych przyrostów korzeni
Amator97 Opisy uprawy podają do kilku godzin moczenie Vand, jak będzie u mnie coś nie tak to zwiększę czas
ewarost Poniżej obiecane fotki
43 pąki prawie rozwinięte, jeden jeszcze w rozkwicie

- Klaudia89
- 200p

- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Co za widok... można dostać oczopląsu
sąsiadki przechodząc pod oknem pewnie pękają z zazdrości 
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Arleto to jest kwitnienie na jednym pędzie
Arleto to jest kwitnienie na jednym pędzie
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Twoje kwiatuszki bardziej dały mi po oczach niż zaglądające do mnie słoneczko
- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
1 pęd? coś niesamowitego!
jak Ty to zrobiłaś że ma tyle kwiatów ???

- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Ten różowy phal. podbił moje serce! No po prostu wspaniale wygląda i na dodatek ten ogrom kwiatów!
Nie mam jeszcze takiego kolorku, więc myślę, że prędzej czy później takie cudeńko zawita też na moim parapecie i oby kwitło tak samo intensywnie jak twoje
Nie mam jeszcze takiego kolorku, więc myślę, że prędzej czy później takie cudeńko zawita też na moim parapecie i oby kwitło tak samo intensywnie jak twoje
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Gratuluję obfitych kwitnień, różowy i biały to najczęściej spotykane storczyki,
ale ta ilość kwiatów czyni je unikalnymi,wprost brak mi słów uznania.
Fioletowa Wanda też zachwyca kolorem.Jeszcze nigdy nie widziałam tak długich korzeni.
Życzę Ci jeszcze wielu długich i równie obfitych kwitnień.
ale ta ilość kwiatów czyni je unikalnymi,wprost brak mi słów uznania.
Fioletowa Wanda też zachwyca kolorem.Jeszcze nigdy nie widziałam tak długich korzeni.
Życzę Ci jeszcze wielu długich i równie obfitych kwitnień.
Kasiu tego storczyka to ja już chwaliłam, ale nie mogę pominąć ilości kwiatów szczękami opadła i mam
Oczywiście piękne zdjęcia zrobiłaś
Oczywiście piękne zdjęcia zrobiłaś
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Jatra nina1611 victorys eva- Venus9 Dziękuję za miłe komentarze
Jeszcze słów kilka o różowym Phalaenopsis mającym tak dużo kwiatów, dla przypomnienia to ten sam, którego pokazuję na stronie nr 1 wątku, rósł dość długo w zwykłym podłożu kwiatowym nie ze względów eksperymentalnych, a z czystej niewiedzy, ale kwitł również obficie. Na początku tego roku przemrożony przy otwartym balkonie,kwitł wtedy, stracił wszystkie kwiaty,pędy, bałam się, jak to się skończy, ale teraz ponownie kwitnie
Poniżej obecnie kwitnące, kropkowany, a Dendrobium pokazywane, ale teraz w zblizeniu

Jeszcze słów kilka o różowym Phalaenopsis mającym tak dużo kwiatów, dla przypomnienia to ten sam, którego pokazuję na stronie nr 1 wątku, rósł dość długo w zwykłym podłożu kwiatowym nie ze względów eksperymentalnych, a z czystej niewiedzy, ale kwitł również obficie. Na początku tego roku przemrożony przy otwartym balkonie,kwitł wtedy, stracił wszystkie kwiaty,pędy, bałam się, jak to się skończy, ale teraz ponownie kwitnie
Poniżej obecnie kwitnące, kropkowany, a Dendrobium pokazywane, ale teraz w zblizeniu

Jejku, rzeczywiście to ten sam co na stronce pierwszej, ale teraz ma o niebo więcej kwiatów
Fajnie, że przemrożenie nic mu nie zrobiło a powiem więcej, chyba go zmotywowało do dalszego kwitnienia
Piękny ten nakrapianiec, a dendrobium - hmm wzdycham do niego ilekroć jestem u Ciebie
Fajnie, że przemrożenie nic mu nie zrobiło a powiem więcej, chyba go zmotywowało do dalszego kwitnienia
Piękny ten nakrapianiec, a dendrobium - hmm wzdycham do niego ilekroć jestem u Ciebie
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Piękności nam pokazałaś:)