Nasze Ranczo
Re: Nasze Ranczo
Witam znowu, my również mieliśmy problem z kretem, mój mąż bierze wtedy wiertarkę najdłuższe wiertło jakie posiada i wierci w ziemi, powiem ci że pomaga, po takim zabiegu kret nie wraca (przez jakiś czas).
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
- agata9
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 20:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Asiu za pomoc,nie wiem czy jutro(mamy urodzinki córci-3 latka
),ale na pewno szybko wygonię męża z wiertarką na działkę
,bo już naprawdę nie mogę patrzeć,na te dziury,doły na moich rabatkach.Czosnek nie pomaga,chociaż nie wiem jak zmiażdzony działa,bo ja wkładałam w tunele ząbki czosnku,masakra.Dzisiaj moja rodzinka miała dwa kursy po kamienie,bo ja w tym czasie "działałam" na działce,tak więc trochę już mam
,zaraz zaczną się kursy po korę
Ty to masz cudny ogród i doświadczenie duże,więc jeśli masz jakieś pomysły co do kamieni..to będę wdzieczna
Co porabiasz na ogródku?Jutro piękna pogoda...ostatni gorący weekend...pewnie już grill na jutro zaplanowany :P Pozdrawiam

"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
Witam znowu. Sto lat dla córeczki, moja miała 29 imieniny i też świętowaliśmy, mamy córcie w podobnym wieku. Oj doświadczenia to raczej nie mam
To mama koordynuje prace na ogrodzie ja czasami dodam jakieś sugestie
Wczoraj się narobiliśmy, aż płakać mi się chce część działki rozryta, bo źle stawialiśmy altanę i musimy teraz wyrównać teren. Jak będziemy prowadzić następną budowę to będziemy mądrzejsi. Pozdrawiam gorąco 

Mój wąteczek
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Agatko działka zapowiada się ciekawie taki duży teren i tyle radości z jej zagospodarowaniem ja też uwielbiam kamienie, życzę powodzenia
- agata9
- 500p
Witajcie..dziękuję Asiu za życzenia dla córci,Twojemu Skarbowi też życzę wszystkiego NAJLEPSZEGO..
.fajnie,że mamy córcie w podobnym wieku..nie obce Ci pewnie strojenie,malowanie paznokci itd.itpJa to mam jeszcze takiego dużo dużo starszego syna-17 lat
,małe dzieci małe problemy-duże dzieci duże prolemy
.....Taka piękna pogoda była na weekend,tak mi szkoda było..no ale córcia szczęśliwa i to najważniejsze,może jeszcze troszkę poświeci słoneczko.,bo tam tyle roboty
Asiu ważne że już stoi dobrze altanka,chociaż ja szczerze mówiąc widziałam ją na Twoim filmie zupełnie prostą
,ja też będę musiała zmienić moj "skalniak"..dzisiaj zrobiłabym go troszkę inaczej..mam Z tyłu jakieś stare opony i koleżanka podsunęła mi pomysł jak można je wykorzystać na skalniaku..-żeby porobić takie wzniesienia na" fundamencie" z opon..Noi mam dylemat..czy brać się za skalniak teraz czy zostawić na wiosnę(szkoda mi posadzonych tam roślinek i cebulek kwiatów)
Może Uda mi się wkleić kilka zdjęć z wczorajszego spacerku na działkę....trawą się chociaż pochwalę
Kret niestety działa..ząbki czosnku powywalał na wierzch..boję się o te kwiatowe
Dziękuję Halinko że zajrzałaś do mnie,ja do Ciebie na pewno też zaglądne
,teren tak-wielki,znajomi się ze mnie śmieją,że niedługo to będę dom stawiać..
Pozdrawiam Was gorąco i próbuję sił przy zdjęciach
...

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
- agata9
- 500p
.............
Uploaded with ImageShack.us .....
Uploaded with ImageShack.us Piesek też lubi chodzić na działkę
.....
Uploaded with ImageShack.us Uff..udało mi się wkleić.,pozdrawiam

Uploaded with ImageShack.us Piesek też lubi chodzić na działkę

Uploaded with ImageShack.us Uff..udało mi się wkleić.,pozdrawiam
Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
Witam serdecznie nocnego marka. Odpowiadając na twój post, dziękuję za życzenia dla Gabrysi (2,5 l.) nasza altanka nie stała krzywo, tylko teren koło niej był nierówny (górka) a że jest z drzewa mąż zauważył, że zaczyna gnić, dlatego znowu rewolucja, jutro po nocce zrobię zdjęcia i wkleję. Pięknie u ciebie zaczyna wyglądać a ten teren super ogromny (u nas tylko 400 metrów). I masz chyba czworonożnego pomocnika
Pozdrawiam cieplutko 

Mój wąteczek
- agata9
- 500p
Witam Cię Asiu,o wcześniejszej porze
,ja nocny marek,ale Ty?
..Co zrobić jak ciągle brakuje czasu..dopiero jak młodsze ułoży się do snu(bo starsze kładzie się już samo),to można chwilkę posiedzieć
.Dzisiaj muszę Ci się pochwalić dojechała w końcu do mnie kora..Twoja to już się pewnie ładnie ułożyła...Zaglądałam do Ciebie za zdjęciami z altanką i ogrodem
,ale może nie miałaś czasu..więc poczekam cierpliwie.Pozdrawiam całą fajną rodzinkę z mamą,Weroniką i Gabrysią na czele 

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
- agata9
- 500p
Witajcie..byłam dzisiaj na niedzielnym spacerku...-chłodny i wietrzny dzień..-ale jak zobaczyłam na swojej działeczce.......................................................................................................... 

to odrazu zrobiło mi się dużo dużo cieplej...Tak się ucieszyłam z moich pierwszych dwóch pięknych zimowitów...mam nadzieję,że reszta też wzejdzie
...... a tu jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć: 
MOJA RUKOLA I SZPINAK
..A ZA NIMI TRUSKAWKI 
MÓJ POPLON..
ŻYWOPŁOT.
SKALNIAK..
STERTA KAMIENI CZEKAJĄCYCH NA POMYSŁ............ To tyle co udało mi się dzisiaj uchwycić...Pozdrawiam gorąco...
,
-- 16 paź 2011, o 22:42 --
Coś podpisy pod zdjęciami mi się przesunęły..
...........................................................wybaczcie 

to odrazu zrobiło mi się dużo dużo cieplej...Tak się ucieszyłam z moich pierwszych dwóch pięknych zimowitów...mam nadzieję,że reszta też wzejdzie

MOJA RUKOLA I SZPINAK

MÓJ POPLON..

ŻYWOPŁOT.

SKALNIAK..

STERTA KAMIENI CZEKAJĄCYCH NA POMYSŁ............ To tyle co udało mi się dzisiaj uchwycić...Pozdrawiam gorąco...

-- 16 paź 2011, o 22:42 --
Coś podpisy pod zdjęciami mi się przesunęły..

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciekawie się zapowiada.Brawa dla zimowitów 

- agata9
- 500p
Witajcie,po dłuższej przerwie...
,co prawda jestem tu z Wami cały czas,bo zaglądam często i oglądam Wasze piękne ogrody,korzystam z cennych porad noi czekam na wiosnę......Dzisiaj byłam doglądnąć mojej działeczki i tak bym już chciała coś posiać,posadzić.........no ale trzeba na razie czekać cierpliwie....Może macie jakieś pomysły na wysiewy nasion kwiatów o tej porze roku,oczywiśie na razie w domu,żeby póżniej posadzić w ziemi?

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
- agata9
- 500p
Witajcie dawno mnie tutaj nie było,ale to tylko dlatego że czasu mi ciągle brak dziecko,,praca,dom,działka
,nie narzekam oczywiście bo lubię i spędzam tam każdą wolną chwilę.sadzę i sadzę i czekam na każdego kwiatka z niecierpliwością,może uda mi się wkleić pare ostatnich zdjęć?
niestety nie udało mi się
,a oczy mi się już same zamykają więc wybaczcie......jutro spróbuję

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
- agata9
- 500p
Witajcie po długiej przerwie
,wczoraj zrobiłam kilka zdjęć z mojej skromnej działeczki..może te uda mi się wkleić..... 
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with
Uploaded with ImageShack.usImageShack.us

Uploaded with

Uploaded with ImageShack.usImageShack.us

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
- agata9
- 500p
nawet mi się udało
,wiec kilka jeszcze wkleję...odrobię zaległości....

Uploaded with ImageShack.us to tyle na dziś,pozdrawiam ciepło

Uploaded with ImageShack.us to tyle na dziś,pozdrawiam ciepło

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
- agata9
- 500p
jeszcze sporo przede mną pracy,ale żebyście nie myśleli...że zapał i ochota do wszystkiego co zielone mi przeszło!Nie,nie......nic z tego dniami i nocami
siedziłaym na działce...a już smakowanie moich pierwszych rarytasów
......porównałabym z ...szampanem i kawiorem 

Nasze Ranczo
Nasze Ranczo