Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

A ja widziałam! Wszystko widziałam! :tan
I wiecie co Wam powiem? Zdjęcia Izy nie są podkolorowane... za to Jej opowieści o plagach przetaczających się przez ogród i siejących spustoszenie wśród roślin... no po prostu... nie bójmy się użyć tego słowa - BUJDY!!!
Wszystko piękne, zdrowe, bujne... wzorcowe wręcz!

Mili Gospodarze! Dziękujemy Wam za przemiły dzień, za gościnę i za wyrozumiałość (trzonek przesłać kurierem? :wink: )...
Iza ma miejsce na nowe nasadzenia... a my pełny bagażnik (trawki poszły do wiaderka z wodą w garażu a jutro - do ziemi! NIE dziękuję ;:196 )
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Potwierdzam- róże pięknie kwitną, wszystko bujne, a co poniektóre rośliny wręcz szaleją ze wzrostem - tylko pozazdrościć takiego rezultatu na piasku. Tak zadbanego miejsca to już dawno nie widziałam.
Dzięki za gościnę, pyszne jedzonko, super atmosferę i rośliny ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

O, jakiś bliski memu sercu temat...Kto złamał trzonek, od czego i dlaczego? :;230
Wszystko to, o czym piszą Gosia i Ania potwierdzam, choć byłyśmy miesiąc temu...To już miesiąc? :shock:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

I na mnie kolej... jako osoba ,która widziała ,dotykała i wąchała dary piasku ...jestem zachwycona całokształtem i poszczególnymi rozmaitymi roślinami ,różami kwitnącymi jak w pełni lata...a o zdrowotności nie wspomnę... :uszy
Dzięki za zastawiony stół,za Bilbergię ,której całkiem niezamierzenie pogwałciłam spokój wegetacji...(tak nawiasem ,poczytałam o niej ,szerokie donice jej służą i worek na głowę ,aby zakwitła ,kiedy nam się chce jej kwiatu...)Bardzo mi się podoba jej kwitnienie... ;:196
Wielkie dzięki dla M...wspaniały kucharz... ;:137
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Jestem, dotarłam :wink: Kierowca i wszyscy pasażerowie autobusu mieli ubaw z baby z torbami :;230
Dzięki, potwierdzam wszystko co napisały dziewczynki ;:108 .
Super było
M. dostał zasłużone ;:136 ?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No i było spotkanko. :D
Mam nadzieję, że fotorelacja będzie?
Czy aparaty zostały zapomniane :;230

Dlaczego na moich piaskach tak bujnie nie może być?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Piękne wejście w październik - ciepło, słonecznie :D Byle tak dalej ;:3

Maju- no... nie wiem... Mój jest w donicy i zamierzam przez zimę przetrzymać go w garażu. W ubiegłym roku przezimowała hortensja i udało jej się zakwitnąć, więc może i on da radę... A później będę "latać" z lalusiem po ogródku... Gdzieś mu może się spodoba.

Martuś- ja o tych rybach to zmilczę :;230 I o mądrości różnej :;230 Disco Tango u mnie i żółć i pomarańcz oferowało... ale będzie Pani zadowolona... No... Pan Tadeusz mylić się nie może. Ale może to nie jest zapowiadanie... może to już ukierunkowany rozwój :wink: Róże wszak mogą hostki ocienić... Kwiatki jeszcze kwitną... Łaskawy początek jesieni :heja

Siberio - oj, Sławna Markietankama siłę rażenia :;230 Taka romantyczna... mogła by zamieszkać w rustykanym...

Gorzatko- uśmiechy były :D I będą :D Nad kotem spróbuję popracować... Ale łatwo nie będzie :;230

Siberio- nie ułatwiasz mi zadania :roll:

Maju- napady są mi wielce miłe :;230 Proszę o więcej...

Goś- chyba jednak wypominki z intencją pochwalną :;230
Co do kompostu... Skarb bez dwu zdań - jako nawóz i jako budulec struktury ziemi. Tyle, że moim zdaniem na lekkiej glebie lepiej go zaaplikować wiosną, bo rośliny skorzystają ze składników odżywczych. Obawiam się, że kompost rozłożony jesienią zostanie wypłukany poza zasięg korzeni.
Nie wiem czy kompost rozkładając się jest w stanie rozłożyć korzenie roślin :roll: Z pewnością obeżre je z azotu... Z nie do końca rozłożonym kompostem, który niekiedy podrzucam jako ściółkę problem mam ten, że kiełkują różne cuda... Wiosną miałam desant cleome... teraz wszędzie kiełkują nagietki :;230

Czarodziejko- wilec, jak ta lala :;230 Jak rośnie... raczej bujnie...
Biedermeier chyba umieszczony przez producenta w kategorii patio... więc możemy go spokojnie pakować do donicy, oszczędzając na miejscu w ogrodzie :;230 Ebb Tide spróbuję zaopiekować się troskliwie, żeby mu te patyczki przeżyły...
Młody jest tego samego zdania... zajął się motylkami...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A w tym miejscu zbiorowo podziękuję miłym gościom którzy ze świata wirtualnego wpadli w realia ogródkowe ;:196 Goście zafundowali tyle pochwał... :oops: Ciepło i miło będzie mi się wspominało początek października. Taka... wigilia jesieni :wink: Jeśli ktoś ma zastrzeżenia, do swojego ogrodu... to nic, tylko zaprosić forumków - podniosą na duchu, samoocenę podreperują :D No... tyle przesłania do ludzkości :;230

GorzatkoMał - morał taki.... że jak się chodzi w ciemnych okularach... to świat się widzi na różówo :?: :;230 Trzonek :?: Doręczyć osobiście rzecz jasna :;230
Zwróćmy uwagę na to jak grzecznie zachowują się moje roślinki.... trawki poszły do wiaderka z wodą... garaż same znalazły :;230

Aniu Zielona - cała przyjemność po naszej stronie :D ( czytający odczuwają prawdziwość mojego przesłania do ludzkości :?: )

Martuś- trzonek od wideł... na ... prosie :;230 Ech, te trawy na piaskach :wink:
Miesiąc... jeszcze tylko parę razy tyle i wiosenny szkółking w Krzywaczce :;230

Nelu - ech... nie zawstydzaj mnie... Mówiłam, że anasowata woli płaskie szerokie... Ale mi się podoba, w wąskiej i długiej... Nie zmuszałam jej do zmiany terminu kwitnienia. Lubię, jak zakwita w Boże Narodzienie ;:108
M pochwalony...

Dorotko- ech... gdyby do tych toreb jakiś drób... Było by jeszcze piękniej... tak było tylko uroczo :;230 Czytającym wyjaśniam, że Dorotka jechała kursowym międzymiastowym autobusem... wioząc... drzewo, krzew... paprotowisko... prerię i pampasy... I sama nie wiem co jeszcze...
Bo Dorotka jest dzielnym podróżnikiem- łowcą roślin ;:196
M.... sam sobie wziął :;230

Goś- ech, było... skończyło się.. Zapomniałam o aparacie :;230 Goś, bujnie jest... widziałam i słyszałam ;:224

No... to pogadałam...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam zastrzeżenia do swojego i niestety mimo spotkań samoocena niska. :roll:
Ślepa nie jestem i swój rozum mam. Wiem jakie forumki mają ogrody.
Ja tam skromniusi. Zdjęcia może zafałszowują obraz. U mnie przede wszystkim brak tajemniczości, gęstości rabatek, wszystko otwarta przestrzeń.
Wszystko oblecisz migiem. Inne ogródki zwiedza się i zwiedza.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

ciekawe jakie tym razem róże nowości-niebywałości Masz po odwiedzinach na Klimeckiego :tan ;:108 - widziałem zakupy Ani - też spore .
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś- :D jestem przekonana, że jesteś nazbyt surowa dla siebie i ogródka ;:196

Marku- dasz wiarę?! Ani jednej róży :;230

No, to na dobry początek tygodnia który nadchodzi- ogrodowy podłoże z ostatnich wrześniowych dni :D

Zdrowy i powściągliwy w kwitnieniu Eden Rose ( powtórzył kwitnienie dwoma kwiatkami...)
Obrazek

Wieczorową porą ogródek ubiera się niebieskości i fiolety
Obrazek

Piano skąpało się przy podlewaniu Obrazek

I wilec, który tak sobie oto rośnie Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Izko, :D dzięki za przesłanie do ludzkości, ja też ze świata wirtualnego ............hihi..hi. :;230
Jak już jesteś dopieszczona to ja nie chwalę tylko napiszę, że co tam dwa kwiatki ważne, że się wyrobił i zakwitł. ;:180 a, co :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Twoje floksy kwitną a ja swoje zaczęłam już ścinać.
Edenek ma piękne kwiaty, szkoda tylko że tak słabo powtarza.
Najbardziej lubię róże rabatowe i okrywowe właśnie za ich bardzo obfite kwitnienie.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

aleb-azi pisze:...jak się chodzi w ciemnych okularach... to świat się widzi na różówo
No fakt... ale powiem Ci, że jakbym te okulary zdjęła, to już nie tylko nie byłabym w stanie odnotować jakichkolwiek objawów chorobowych na Twoich różach... ja już bym róż nie widziała :;230
Bo te okulary to takie magiczne są :wink:
Taaak ;:224 kochajmy kreciki :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dopiero teraz skojarzyłam, że jeszcze słyszałaś o moim ogrodzie.
Ciekawe od kogo? :wink:
Cieszę się, że o mnie wspominałyście.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”