No niestety tak to się życie plecie, że wpadłam na chwilę pomiędzy szpitalem, a szpitalem

obejrzeć co tam nowego w Waszych ogródkach. Mamy piękne lato więc ...
Przy okazji fotki z wczoraj, bo niestety aparacik padł
Aga świeta prawda, należy tylko przestrzegać zasady, która na słonce, która nie
Gosiu kępki w tle ostróżek to inne ostróżki :P Trzeba przyznać, ze bardzo ładnie rosną tej jesieni.
Joyce dziękuję
Gosiu, a jak on sobie radzi sobie zimą?
Widziałam cudny chyba dwumetrowy krzak rh, ale ten rósł od strony północnej w zagłębieniu budynku
Danuś zapraszam, u mnie jeszcze tyle kolorów w ogrodku

Tylko teraz niestety nie mam okazji oglądać
Trzymaj się zdrowo
Aguś potrzebujesz Admirationa? Moze wkrótce się wybiorę na zakupy

To prawda w slońcu żurawki pieknie rosną.
Już się matrwię, jak przechować fuksje, jeszcze mam chwilę na przemyślenia
Tajeczko i wzajemnie.
Mariolu jaka dokładna kalkulacja

ja już nawet nie wiem ile mam sztuk, choć dziasiaj nabyłam jeszcze jedną maleństwo starszne za 6 zł. Fotka jak tylko uporam sie z problemami dnia codziennego.
Monisiu takie piękne ostróżki oferuje Adrian. Admiration do nabycia.... chyba wszędzie.
Jatro, jak myślę to tylko kwestia czasu

poodwiedzaj ogrodki, a zpragniesz i Ty.
Gieniu, ja uziemiając żurawki dzielę na te cieniolubne i na słonce. Te które nie lubią nadmiaru słońca rosną od północmej strony z hostkim
Aga a może to tez kwestia przyzwyczajenia, jednak nie dla wszystkich odmian.
Ilonko tyle miłych słów

zapraszam do oglądania.
Działka razem z parterowym domem ma 18 arów, odchodzą jeszcze podjazdy i tarasy
Mur to pomysł autorski raczej

, jak już pisałam dzieli odrębne temetycznie zakątki działki, łamiąc otwartą przestrzeń z jednej strony, z drugiej zaś, bardziej chyba istotnej, daje osłonę różom od mroźnego, zimowego wiatru, plus dodatkowy efekt ciekawości, zaskoczenia ... co tam za murem
Jeśli chodzi o roślinki wiele jest prezentowych, wiele z podziału, część zakupionych i część sianych
Su na słoncu to jednak inny efekt, nawet te najbardziej ciemne są widoczne. W cieniu trzeba chyba przesadzać ciemnie zielonymi .... plus dodatkowo hostki, miodunki i wiele innych zielonolistnych. jeśli rabata jest wysypana korą te ciemne się gubią. Kiedyś zakupilam nawet żołtą korę aby podkreślić ciemny kolor roślin. Jej wadą jest to że tylko na sezon w zasadzie. Po zimie traci połowę koloru.
Lemko moje zakwitły

tak się cieszę. To kwitnienie jest dużo bardziej efektowne niż pierwsze.
Dziękuję i pozowlę sobie zacytować ku pokrzepieniu serc wypowiedź Admina:
Tadeusz bardzo dobra zasada, szczególnie dla osób mogących na bieżąco obserwować swój ogród, nieco gorasz dla dojeżdżających.