Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
aleee śliczny kolorek 

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
_aeschynantus_ zakwitł ślicznie
. Kwiatuszki takie drobniutkie, ale bardzo urocze
.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
_aeschynantus_ przepiękny,gratulacje.Reszta równie piękna. 

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
właśnie
ja też muszę powarczeć na swoje skrętniczki i fiołeczki... od maja?
moje takie niechętne się wystawić, że do grudnia czekać pewnie będę
bukiet na stół codowny
i ten _aeschynantus_
powoli mi w głowę zapada na listę chciejstw

bukiet na stół codowny

i ten _aeschynantus_

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Justynko przeczytałam z wielką uwagą Twój referat na temat ukorzeniania fiołków
To niebywałe, jak szybko ukorzeniają Ci się listeczki. Mój rekordzista drażnił mnie przez 3 miesiące.
Już miałam go wyrzucić (zrobił się brzydki), ale gdy chciałam wyjąć go z doniczki, to trzymał się kurczowo korzonkami
Widzę/czytam, że masz rękę nie tylko do fiołków, ale również skrętniki doprowadzasz ekspresowo do kwitnienia
Czy _aeschynantus_ o różowych kwiatuszkach też był poddany, jakimś specjalnym zabiegom

To niebywałe, jak szybko ukorzeniają Ci się listeczki. Mój rekordzista drażnił mnie przez 3 miesiące.
Już miałam go wyrzucić (zrobił się brzydki), ale gdy chciałam wyjąć go z doniczki, to trzymał się kurczowo korzonkami

Widzę/czytam, że masz rękę nie tylko do fiołków, ale również skrętniki doprowadzasz ekspresowo do kwitnienia

Czy _aeschynantus_ o różowych kwiatuszkach też był poddany, jakimś specjalnym zabiegom

- kalyna84
- 100p
- Od: 27 wrz 2011, o 18:21
- Kontakt:
Ślicznie!
Kłaniam się przed zwisającym bluszczem.. 

Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Andrzejku- byłam, widziałam i proszę o więcej zdjęć. Jak Znajdziesz czas, to parę portretów, Zrób ;)
Lidko- dziękuję ;)
Kasiu74- dziękuję. Ma kilka "baldachimków" z pączkami. Jeśli zakwitną wszystkie, trzeba będzie mu zrobić zdjęcie portretowe...
Kasik- dziękuję.Lubię ten kolorek kwiatów na eszku. Ślicznie się komponują kwiatuszki z aksamitnymi listkami.
Stokrotkania- dziękuję.
Wiktorio- faktycznie ma maleńkie kwiatuszki. Ale jest ich dość dużo i ładnie wyglądają na tle ciemnych liści.
Aga- dziękuję.
Mniodkowa- hihi...ale ja też mam uparciuszki. Obecnie 4 listki puszczają sadzonki. One były też wsadzone do ziemi w...kwitniu. Widać ogromną różnicę między gatunkami. Jedne szybko się opuściły, inne kazały pół roku czekać na pierwsze sadzonki...
Lidko- dziękuję ;)
Kasiu74- dziękuję. Ma kilka "baldachimków" z pączkami. Jeśli zakwitną wszystkie, trzeba będzie mu zrobić zdjęcie portretowe...
Kasik- dziękuję.Lubię ten kolorek kwiatów na eszku. Ślicznie się komponują kwiatuszki z aksamitnymi listkami.
Stokrotkania- dziękuję.
Wiktorio- faktycznie ma maleńkie kwiatuszki. Ale jest ich dość dużo i ładnie wyglądają na tle ciemnych liści.
Aga- dziękuję.
Mniodkowa- hihi...ale ja też mam uparciuszki. Obecnie 4 listki puszczają sadzonki. One były też wsadzone do ziemi w...kwitniu. Widać ogromną różnicę między gatunkami. Jedne szybko się opuściły, inne kazały pół roku czekać na pierwsze sadzonki...
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Justynko juz coś dorzuciłem
-
Justynko...a Iwonko, to gdzie ? hę ?
Czy wybierasz się na wystawę kwiatów do Krakowa ?
Czy wybierasz się na wystawę kwiatów do Krakowa ?
Piękny _aeschynantus_ lubię takie kolory.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
_aeschynantus_ wyborny 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Anrzejku- zaglądnę do Ciebie w weekend... Bo dziś popołudniu będę się przygotowywać na wyjazd na wystawę storczykową do Krakowa
Iwonko- przepraszam...za dużo odwiedzin miałam. Już odpisuję...
To wiosna tak wpływa na rośliny. Ciekawa jestem, jak będą ukorzeniać się listki, które teraz są w wodzie.
Trzymaj swojego rekordzistę jeszcze, Daj mu czas. Moje półroczne czekanie się opłaciło. Wszystkie z 18 listków zasadzone w kwietniu opuściło się i ma sadzonki. Część dopiero zaczyna rosnąć, a część już kwitnie...
Na wystawę krakowską wybieram się jutro, spotkam się z Forumowiczkami
Goska28, Nyskadu - dziękuję. Jeśli będzie ładna aura w weekend, zrobię sesję zdjęciową kilku kwiatom.
A dziś wielki dzień... Pierwszy skrętnik odmianowy otwiera pierwszego pączka. Oto mój "Zawist Bogow":

Iwonko- przepraszam...za dużo odwiedzin miałam. Już odpisuję...
To wiosna tak wpływa na rośliny. Ciekawa jestem, jak będą ukorzeniać się listki, które teraz są w wodzie.
Trzymaj swojego rekordzistę jeszcze, Daj mu czas. Moje półroczne czekanie się opłaciło. Wszystkie z 18 listków zasadzone w kwietniu opuściło się i ma sadzonki. Część dopiero zaczyna rosnąć, a część już kwitnie...
Na wystawę krakowską wybieram się jutro, spotkam się z Forumowiczkami

Goska28, Nyskadu - dziękuję. Jeśli będzie ładna aura w weekend, zrobię sesję zdjęciową kilku kwiatom.
A dziś wielki dzień... Pierwszy skrętnik odmianowy otwiera pierwszego pączka. Oto mój "Zawist Bogow":

-
No to się spotkamy...
Pierwszy...odmianowy...to są takie
Gratuluje i czekam na pełny rozkwit 

Pierwszy...odmianowy...to są takie

-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zapowiada się piękny kolorek
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;