Magiczny Ogród EWY
- EWA K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
oj nie tylko storczyki zarażają to prawda
i nie tylko na tym forum
...a psy przyzwyczaiły się do obecności roślinek i nie robią im krzywdy
.... zaglądają z ciekawości przez okno, bo ,,dlaczego jesteśmy dworze, skoro pani robi zdjęcia w domu ?
" gwiazdy przyzwyczaiły się do pozowania i do głowy im nie przyjdzie, że tym razem fotografuję kwiaty
ale często robimy sobie wspólne zdjęcia :
Kliwia - sheltie, kliwia roślina
teraz kliwia stoi w pokoju i służy jako tło dla storczyków. Bardzo ładnie wygląda, gdy wśrod jej ciemnozielonych liści ustawi się kwitnącego falenopsisa. To dobry pomysł, a niektórzy nabierają się i myślą, że to jakiś przedziwny storczyk, szczególnie, gdy ma nietypowe(mniej popoularne) dla falenopsisa kwiaty, czy kolory , np. kremowo - żółty
i jeszcze jedno zdjęcie psio-storczykowe

to szczeniątko z ostatniego miotu - jak widać i bardzo młodego psiaka da się nauczyć ,,szacunku dla roślin"
i jeszcze jedna uwaga ! Sheltie też zarażąją ! ta choroba to szetlandzica

...a psy przyzwyczaiły się do obecności roślinek i nie robią im krzywdy

ale często robimy sobie wspólne zdjęcia :
Kliwia - sheltie, kliwia roślina

teraz kliwia stoi w pokoju i służy jako tło dla storczyków. Bardzo ładnie wygląda, gdy wśrod jej ciemnozielonych liści ustawi się kwitnącego falenopsisa. To dobry pomysł, a niektórzy nabierają się i myślą, że to jakiś przedziwny storczyk, szczególnie, gdy ma nietypowe(mniej popoularne) dla falenopsisa kwiaty, czy kolory , np. kremowo - żółty
i jeszcze jedno zdjęcie psio-storczykowe

to szczeniątko z ostatniego miotu - jak widać i bardzo młodego psiaka da się nauczyć ,,szacunku dla roślin"

i jeszcze jedna uwaga ! Sheltie też zarażąją ! ta choroba to szetlandzica

śliczne psiaki
ja mam nadal chęci na bernardyna, moja zbyt szybko odeszła, chociaż szkodnik roślinny był z niej okropny, wszelkie trujące w domu pochowałam, a te w ogrodzie miały tylko korzenie, dopóki nie przestała ich konsumować. Mój obecny szkodnik wciąż wącha i podziwia rośliny tak po psiemu
a jak robię zdjęcia to pierwszy wpycha swój pysk przed obiektyw. Kliwia urocza, a jakie wielkie kwiaty
zmykam, bo to nie storczykowe tematy 

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Ewuniu, jaki śliczny! Słoneczko maluszka rozleniwiło.
Pokaż sexówkę, bo już nie mogę się doczekać
Pokaż sexówkę, bo już nie mogę się doczekać
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Joasiu, mam nadzieję, że się wybierzemy. Koniecznie chcę kupić Bloom booster, latem nie będę miała czasu na zakupy.
Moje wątki
Moje wątki
- EWA K
- Kontakt:
Guciu musisz poczekać na sexówkę, albo zaczarować niebo - taka szarówa, że nawet nie wyciągam aparatu
Soniu niestety, czesem i tu przewijają się zdjęcia moich ,,czworonożnych kwiatków", bo
wiele zdjęć roślin mam robionych właśnie z nimi i właśnie jedyne zdjęcie kwtnącej kliwii mam ... z Kliwią
muszę też zrobić zdjęcie Kliwii / roślinki / w duecie ze storczykiem , to ciekawie wygląda
a zdjęcie z ziewającym psiakiem i mini falenopsisem też mieści się w granicach florystycznych tematów, bo pies ma na imię ... ,,Irys"
ART, Joasiu, oj takiej wystawy to sobie nie odpuścimy! obecność obowiązkowa
...własnie uświadomiłam sobie, że oprócz wystaw psich doszły mi dodatkowe - storczyków , a jeszcze są inne ciekawe, np. kaktusów i sukulentów
Soniu niestety, czesem i tu przewijają się zdjęcia moich ,,czworonożnych kwiatków", bo
wiele zdjęć roślin mam robionych właśnie z nimi i właśnie jedyne zdjęcie kwtnącej kliwii mam ... z Kliwią

muszę też zrobić zdjęcie Kliwii / roślinki / w duecie ze storczykiem , to ciekawie wygląda
a zdjęcie z ziewającym psiakiem i mini falenopsisem też mieści się w granicach florystycznych tematów, bo pies ma na imię ... ,,Irys"

ART, Joasiu, oj takiej wystawy to sobie nie odpuścimy! obecność obowiązkowa

...własnie uświadomiłam sobie, że oprócz wystaw psich doszły mi dodatkowe - storczyków , a jeszcze są inne ciekawe, np. kaktusów i sukulentów
- gucia
- Przyjaciel Forum
Ewuniu, czarowałam chyba skutecznie, od rana słoneczko, że aż miło było popatrzeć. Zdążyłaś ze zdjęciami?
Joasiu, a propos Bloom booster, planuję wprowadzić ten nawóz u siebie, pod koniec lata / o ile opakowania będą niezbyt duże/, formuła 10-30-20 wspomoże kwitnienie, szczególnie zależy mi na kwitnieniu cymbidium, może mi się uda.
Joasiu, a propos Bloom booster, planuję wprowadzić ten nawóz u siebie, pod koniec lata / o ile opakowania będą niezbyt duże/, formuła 10-30-20 wspomoże kwitnienie, szczególnie zależy mi na kwitnieniu cymbidium, może mi się uda.
Moje wątki
Moje wątki
- EWA K
- Kontakt:
Guciu masz swoją obiecaną ,,sexy pink". Trochę poczarowałaś i mieliśmy słoneczko
tak wygląda w całości, no prawie w całości

zbliżenie
z profilu - widać długie ,,wąsiki"

a teraz gardziołko

i jeszcze pokażę, jak kliwia zakwitła storczykiem

właściwie to już przekwita, szkoda ... ale coś tam między liśćmi szykuje ,,ciąg dalszy"

tak wygląda w całości, no prawie w całości

zbliżenie

z profilu - widać długie ,,wąsiki"

a teraz gardziołko

i jeszcze pokażę, jak kliwia zakwitła storczykiem

właściwie to już przekwita, szkoda ... ale coś tam między liśćmi szykuje ,,ciąg dalszy"