U Oliwki
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: U Oliwki
Trawy pięknie ci kwitną, i zawilce jeszcze
u mnie przekwitły, pewnie miały za sucho.

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko - jakieś tam kwitną, ale w sumie niemrawo
Mam kilka zdjęć i dodam w ciągu najbliższych dni.
Ewo - tak, to ten sam ogród
właśnie z tego powodu go lubię, że się tak zmienia wraz z porami roku.
Bez traw nie byłoby teraz wcale efektu, tym bardziej, że to efekt naprawdę długotrwały, bo miskantami się chyba chwaliłam ponad miesiąc temu, a one nadal czarują.
Kasiu - o trawach mogłabym pisać bez końca, ale już się powtarzam w tych zachwytach
Zawilce podlewam tak chociaż raz na tydzień, bo u mnie wciąż susza i pustynia.
Bez tego podlewania byłoby po nich.

Ewo - tak, to ten sam ogród

Bez traw nie byłoby teraz wcale efektu, tym bardziej, że to efekt naprawdę długotrwały, bo miskantami się chyba chwaliłam ponad miesiąc temu, a one nadal czarują.
Kasiu - o trawach mogłabym pisać bez końca, ale już się powtarzam w tych zachwytach

Zawilce podlewam tak chociaż raz na tydzień, bo u mnie wciąż susza i pustynia.
Bez tego podlewania byłoby po nich.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Oliwko, piękny zakątek.
Zawilce wyglądają jakby tańczyły
Po moich pozostały tylko kuleczki.
Trawy tworzą niesamowity klimat.
Cudna ta twoja jesień. Oby jak najdłużej trwała. Tobie i sobie tego życzę
.
Zawilce wyglądają jakby tańczyły

Trawy tworzą niesamowity klimat.
Cudna ta twoja jesień. Oby jak najdłużej trwała. Tobie i sobie tego życzę

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
Pięknie
A jesień faktycznie złota :gęsi lecą, jelenie ryczą, powietrze jak szkło... I nawet u mnie nie pada

A jesień faktycznie złota :gęsi lecą, jelenie ryczą, powietrze jak szkło... I nawet u mnie nie pada

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oliwko, a mogłabyś polecić mi dwie odmiany wysokich nieekspansywnych traw z czerwonawymi kłosami? Chcę je posadzić na różance, zamiast dzielżanów, które nijak nie pasują do róż ... :x .
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Powietrze jesienne
Wiosną jest inaczej. Trawiasty pomysł u siebie muszę zmienić, bo miejsca mi zabrakło
Tak naprawdę koncepcja mi się zmieniła z powodu róż na pergoli. Trawy będą, ale gdzie indziej, nie tam, gdzie myślałam. Po obejrzeniu Twojego ogrodu nie zrezygnuję z pomysłu 

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Oliwko pięknie buszowato jest u Ciebie.
A to sedum...zachwycające, okropnie wysokie....i b. dorodne.
Wiesz ładnie mi kwitnie floks od Ciebie...i ma taki miły ciemno różowy kolor....pasuje razem z cl. Arabellą ekstra do Rosarium Uetersen.

A to sedum...zachwycające, okropnie wysokie....i b. dorodne.

Wiesz ładnie mi kwitnie floks od Ciebie...i ma taki miły ciemno różowy kolor....pasuje razem z cl. Arabellą ekstra do Rosarium Uetersen.

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Oliwko - nie cięłam Cartier i to był błąd - teraz ma już pędy o wysokości ponad 170 cm i kwiaty na czubku pędu. Zdjęcia to będę robić z drabiny - zamówiłam White Cartier i jestem ciekawa czy też będzie tak rosła.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Śliczna jesień u Ciebie ,pozdrawiam cieplutko i zapraszam do mnie. 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Masz rację, Walentynko, miskanty są teraz wielka ozdobą ogrodu! Są prawie na każdym Twoim zdjęciu i każdemu dodają uroku 

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Witam wszystkich
Justynko - dziękuję
Bez tańczących zawilców na wietrze też ciężko jest mi sobie wyobrazić jesienny ogród, wyjątkowo urokliwe rośliny - z tym się absolutnie zgodzę!
Beatko - co to znaczy nawet nie pada? Jak już pisałam, u mnie nie pada od półtora miesiąca i mam pustynię
, gęsi nie widuję, jeleni też nie. Chyba mieszkasz w szczęśliwszej okolicy
A to jesienne powietrze jest jedyne w swoim rodzaju, jakby skrzyło się na złocisto.
Rozeto - chodzi o miskanty? Piękną czerwoną odmianą jest Rotsilber, a także Fern Osten. Te mam i znam, że tak powiem, osobiście. Natomiast ze znajomości zdjęciowej to mogę polecić odmianę Red Chief. Z innych traw o czerwonych kwiatostanach chyba nic mi nie przychodzi go głowy
Ewo - tyle się już tych traw nachwaliłam, że więcej nie będę! tak sobie obiecałam, ale pomimo tego napiszę: Nie rezygnuj!
każdy, kto je ma w ogrodzie, musi teraz docenić ich piękno.
Elu - bardzo się cieszę, że Ci spasował
, sedumek to wcale nie jest taki znów wysoki, po prostu zdjęcie było z "żabiej" perspektywy i go wydłużyło. Okazały za to całkiem, całkiem..
Gosiu - mój aż tak nie wybujał, ma coś z 1,50 metra, może troszkę więcej. ale akurat u mnie wysoki wzrost jak najbardziej pożądany, więc mi to nie przeszkadza. O białym Cartierze czytałam u Ciebie, ciekawe, czy będzie taki ładny?
Różo - witaj
Fakt, jesień nas rozpieszcza w tym roku.
Izo - masz rację - są na każdym zdjęcie
, ale co poradzę, skoro są tak fotogeniczne?
Bez nich byłoby daremnie...

Justynko - dziękuję

Beatko - co to znaczy nawet nie pada? Jak już pisałam, u mnie nie pada od półtora miesiąca i mam pustynię

Rozeto - chodzi o miskanty? Piękną czerwoną odmianą jest Rotsilber, a także Fern Osten. Te mam i znam, że tak powiem, osobiście. Natomiast ze znajomości zdjęciowej to mogę polecić odmianę Red Chief. Z innych traw o czerwonych kwiatostanach chyba nic mi nie przychodzi go głowy

Ewo - tyle się już tych traw nachwaliłam, że więcej nie będę! tak sobie obiecałam, ale pomimo tego napiszę: Nie rezygnuj!

Elu - bardzo się cieszę, że Ci spasował

Gosiu - mój aż tak nie wybujał, ma coś z 1,50 metra, może troszkę więcej. ale akurat u mnie wysoki wzrost jak najbardziej pożądany, więc mi to nie przeszkadza. O białym Cartierze czytałam u Ciebie, ciekawe, czy będzie taki ładny?
Różo - witaj

Izo - masz rację - są na każdym zdjęcie

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Oliwko, ale czy te odmiany miskantów wymienione przez Ciebie, notabene piękne - obejrzałam, nie będą się mocno rozrastać? Bo wiesz te trawki mają być na różance delikatnym zwiewnym akcentem ...
.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pół zimy się zastanawiałam, gdzie posadzić trawy, teraz się rozmyśliłam. Mam jeszcze całą zimę na obmyślenie innej lokalizacji 

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Jej, jaka bujność...no za to właśnie uwielbiam jesień...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wiele osób przekonywało mnie do traw, a wystarczyło pokazać kilka zdjęć i już mam ochotę biec na zakupy
Obawiam się jedynie, czy będę umiała wkomponować je w ogród, bo nie jestem zwolenniczką jednolitych rabat (same trawy).
Oliwko ty to zrobiłaś wyśmienicie

Obawiam się jedynie, czy będę umiała wkomponować je w ogród, bo nie jestem zwolenniczką jednolitych rabat (same trawy).
Oliwko ty to zrobiłaś wyśmienicie