1) czy trawa po lewej to śmiałek darniowy?
2) co to za wysoka bylina za rdestem himalajskim i jeżówką i trawa na lewo od tej byliny?
3) co to za ściółka pod spodem ?
dawidbanan aha, jeśli chodzi o pkt 2 pytam o bylinę za rdestem. Tą wysoką z baldachowatymi kwiatostanami. Nie o liatrę z przodu ani sadziec w oddali tylko tą bezpośrednio za rdestem.
Witaj fogrod, Bardzo proszę o dostosowanie się do Regulaminu forum § 3.7. Proszę przesłać mi na PW link do zdjęcia w mniejszym rozmiarze - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2521571
To obecne rozwala stronę forum, wobec tergo zmuszony jestem pozostawić jedynie link do niego. Po otrzymaniu linku wstawię go do postu. Istnieje możliwość podlinkowania mniejszego zdjęcia do pełnego rozmiaru, wtedy po kliknięciu w mniejsze otworzy się pełen rozmiar, lecz już poza stroną forum.
Paweł Woynowski
Moderator
Pozdrawiam, Paweł Woynowski "MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo. "PORADNIK" - Oczko Wodne
Na trawach się nie znam ale bylina za rdestem wygląda mi na Rutewkę orlikolistną (Thalictrum aquilegifolium). Dzięgiel ma kwiatostany zebrane w baldachy a roślina na zdięciu nie.