Pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pasja

Post »

Bardzo się cieszę Kasiu, że decyzja została podjęta, no i że padło na różę. Czy ta odmiana powtarza kwitnienie?
Nie potrafię zlokalizować w mojej mózgownicy w którym miejscu jest ten ogrodniczy. Kojarzę tylko taki po prawej stronie zaraz po skręcie na józefosław z ul.Puławskiej. Ale ten nie przypadł mi do gustu.
Sklepik camptuar....oczywiście znam, jestem stałą klientką-mają jeszcze jeden sklep na sadybie, no i internetowy :;230
Jak lubisz zapachy, to można tam kupić zapachowe świece, cały dom przeszywa przepiękny zapach (ja ostatnio wzięłam karmelowy). Dzisiaj się wybieram po kolejną, bo już wypaliłam swoją i w takim samym zapachu jest też spray. W sumie chyba są 4 zapachy ;:112
Ja w sobotę kupiłam biały powojnik z ogromnymi kwiatami i rozplenicę :tan Miałam też w ręku miskanta gigantus-jeden badylek raptem :;230, ale zaczekam do wiosny, bo nie wiem, czy mi jedna tujka przeżyje i wtedy na jej miejsce powędrowałby wspomniany miskancik. Niestety nadmiar wody (letnie ulewy) spowodował gnicie korzeni :cry:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ps zdjęcia jak zwykle superowe, szczególnie ujęcie z poidełkiem dla kwiatów ;:60
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Kasiu dawno u Ciebie nie byłam powiedz mi jak się nazywa to coś na poprzedniej stronie na pierwszym zdjęciu chyba jak dobrze widzę to w donicach na oknie
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Madziu, nieczęsto ostatnio zaglądam, dlatego długo musiałaś czekać na moją odpowiedź. Z elfe to moje koty za płoty...Nie wiem czy powtarza, w tej chwili niestety nie puszcza nowych łodyżek i pączków. Muszę trochę więcej poczytać na jej temat. Ten ogrodnik po prawej stronie Puławskaiej nie jest taki zły, ma czasem tańsze ,czasem droższe roślinki. Sporo bylin i różnych odmian.
Natomiast jak jedziesz dalej Geodetów w stronę Julianowa i dojeżdżasz do sporego /jak na tę okolicę centrum handlowego/ trzeba przed tym centrum skręcić w lewo /skręt z pierwszeństwem przejazdu/ i tuż po prawej stronie masz wjazd do centrum z fajnistymi zakątkami ogrodowymi i roślinkami.
Warto tam zajrzeć. A naprzeciwko wjazdu do orodnika, już w centrum owy "camptuar" się znajduje. Świece na pewno wypróbuję.
To prawda, mi też niektóre trawy podupadły w lipcu i prawdopodobnie jak będę tworzyć nowy zakątek , pójdą do przesadzenia, bo w miejscu gdzie rosną słaby jest drenaż. :wit

Joasiu, witaj po długiej przerwie :wit To jest prawdopodobnie kocanka :) Rośnie w dużych skrzynkach na tarasie, nie miałam pojęcia, że tak się rozrośnie. Całkowicie zasłoniła mi stół i krzesła na tarasie. Chyba deszczowe lato jej służyło. :wit

Chciałam wkleic fotki , ale coś nie chodzi na imageshacku :(
Zakupiłam jeszcze jedną trawkę i dokupiłam kocimiętki, niektóre roślinki zakwitły z głupia frant, nawet mój głóg. :)
Dobrej nocki.
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tu jest wszystko dla oka i duszy . Cudownie prezentujący się ogródeczek :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w kolejny upalny dzionek :)
Sangwinaria dziękuję i witam serdecznie :wit

Dzisiaj kolejny etap wkopywania cebul, rany już nie pamiętam ile ich wsadziłam.... :shock:
Fotki które miały być wczoraj :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

podkradnięte z pola ;:224
Obrazek

głóg kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

miskant
Obrazek

Obrazek

x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

śliczne, słoneczne fotki, Kasiu :) głóg oszalał ;)
fajnie, że pogoda nam sprzyja, bo roboty w ogrodzie nie brakuje...
ja dzisiaj musze wkopac cebule, przesadzic żurawki i zacząć kopać dołki pod róże... póki co, w tym ostatnim, pomaga mi kret :/
miłego!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki Agu pomału nadrabiam zaległości forumowe, cieszę się ,że odżył /głóg/.
Ja też mam do posadzenia trawkę, pójdzie koło tarasu i trzy kocimiętki. U mnie na szczęście nie ma kretów, bo kocur łazi non stop. Ale ty też masz koty, nie chodzą po ogrodzie? Tylko u ciebie jest więcej przestrzeni...
Udanej i owocnej pracy ci życzę, też planuję żurawki, ale jak już będę tworzyć rabatę tę przy pergoli :D Niestety na róże brak miejsc :roll:
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A co to za trawka? :wink:

Też trochę tych cebul nasadziłam w tym sezonie, podobnie jak i Ty.
Elfka powtarza, bo gdzieś wyżej w wątku pojawiło się takie zapytanie.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Oliwko, to miskant chiński punkchaten /cokolwiek to znaczy/, ma takie plamki jak zebrinus tylko mniej. Jutro postaram się wkleić jego fotkę w nowym miejscu. Cieszę się, że elfe powtarza kwitnienie, chociaż nie będę jej mieć za złe jak już nie zakwitnie :) Musi się przyzwyczaić do nowego miejsca :)
Kocimiętki posadzone w miejsce starych , które niestety nie przeżyły najpierw powodzi lipcowych, a teraz długiej suszy, ale też miały kilka lat i się chyba zestarzały. Muszę jeszcze dokupić ze dwie sadzonki, bo je uwielbiam, jak mój kot zresztą.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Sprytnie wykombinowalas z ta pergola ;:138 juz fajnie wyglada a jeszcze jak rozyca wyrosnie, to bedze calkiem superos 8-)
Kurde czytam i czytam i wyczytalam ze cebule wykopujesz - bosh to juz zima idzie :roll:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jule witaj!!!
Kurczę dawno cię nie było!!! Cebule wkopuję :D Co miałam wykopać już wykopałam. Ciesze się ,że pomysł z pergolą Ci się podoba :) Mam aż 3 róże hihihih.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to troszkę fotek z dzisiaj :)

Ciągle kwitnąca krzewuszka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nachyłek wciąż bujny
Obrazek

ostróżka
Obrazek

ostatnie spojrzenia na ogród z tej perspektywy, na wiosnę zmiany
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tawułki
Obrazek

kolejne pąki ogrodowej :shock:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale przyjemne u Ciebie ;:108 Moja rozowa krzewuszka krotko kwitla niedawno, dobre i to bo w tym roku jeszcze nie miala kwiatow ale kolorowa kwitnie powtornie i to dosc obficie. Tniesz je po przekwitnieniu? bo ja moja cielam po pierwszym kwitnieniu a teraz nie wiem czy ciac jeszcze raz czy dopiero na wiosne? :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie, że znowu jesteś ;:138
Zazdroszczę, że tak pięknie jeszcze dużo roślinek kwitnie u Ciebie, ja jakoś mam mało czasu ostatnio i przegapiłam nawet rozkwit mojej rózy Maizner Fastnacht :twisted:
Mam takiego samego miskanta :D, największy przyrost miał po deszczach i jest w miejscu raczej podmokłym, więc wnioskuję, że lubi się moczyć :;230 Głóg faktycznie szalony-może daje Ci znać żebyś się nie martwiła, że z nim wszystko ok. ;:224
Już zlokalizowałam ten ogrodnik o którym pisałaś ;:196, a świece jednak nie wszystkie pachną intensywnie-na 100% karmel, a ostatnio kupiłam cafe creme i ;:64 prawie w ogóle nie pachnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”