W ogrodzie cz.2 - Beata T
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Beatko przepiękne masz trawy!! Bardzo mi się podobają!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko
róże cudne ale trawki rewelacja 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadzam się z opinią poprzedniczki.
A miskant, że oczu nie można oderwać.....
A miskant, że oczu nie można oderwać.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ja dziś mam wolne od wszystkiego ,no to nieźle zaczynam tydzień nie ma co
Z cyklu pół żartem pół serio "Robota nie zając nie ucieknie " "Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro, a co jutro nie rób wcale "
To jeszcze opowiem wam wierszyk jaki usłyszałam od 2,5 letniego siostrzeńca
"Leci komar leci
pupa mu się świeci
Pierdyknę go gazetą
już dalej nie poleci "
Ulcia, jollla500, kogra Fajnie że moje trawki też wam się podobają miskant jest świetną trawą nic nie widać a potem taki olbrzym wyrasta tylko przy nasadzeniach przy drzewkach niestety trzeba go na zimę wycinać ups to się zdradziłam czemu te moje wycięte drzewko tak wyglądało
Grill z bliska dla Agi - wytwór własny z tego co było pod ręką ....

I nowi mieszkańcy którzy gdzieś się zawieruszyli a już są od jakiegoś czasu ...weigera nana verigata, dereń elegantissima, dereń kesseleringi , hortensja anabell i wrzosy
I taka powstała rabatka a obok takie miejsce z ławeczką ....a do czego służy ta ławeczka kto zgadnie , cel jest inny niż siedzenie na niej

Z cyklu pół żartem pół serio "Robota nie zając nie ucieknie " "Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro, a co jutro nie rób wcale "
To jeszcze opowiem wam wierszyk jaki usłyszałam od 2,5 letniego siostrzeńca
"Leci komar leci
pupa mu się świeci
Pierdyknę go gazetą
już dalej nie poleci "

Ulcia, jollla500, kogra Fajnie że moje trawki też wam się podobają miskant jest świetną trawą nic nie widać a potem taki olbrzym wyrasta tylko przy nasadzeniach przy drzewkach niestety trzeba go na zimę wycinać ups to się zdradziłam czemu te moje wycięte drzewko tak wyglądało

Grill z bliska dla Agi - wytwór własny z tego co było pod ręką ....

I nowi mieszkańcy którzy gdzieś się zawieruszyli a już są od jakiegoś czasu ...weigera nana verigata, dereń elegantissima, dereń kesseleringi , hortensja anabell i wrzosy

I taka powstała rabatka a obok takie miejsce z ławeczką ....a do czego służy ta ławeczka kto zgadnie , cel jest inny niż siedzenie na niej

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Grill świetny, a jakie super miejsce przy nim! Tylko ustawić stół i biesiadować
Zakupy tys pikne
A do czego może słuzyć ławeczka, jeśli nie do siedzenia? Do gimnastyki? Jako "stojak" na donice z kwiatami? Jako stół roboczy? ...

Zakupy tys pikne

A do czego może słuzyć ławeczka, jeśli nie do siedzenia? Do gimnastyki? Jako "stojak" na donice z kwiatami? Jako stół roboczy? ...
- kogra
- Przyjaciel Forum
No innego docelowego przeznaczenia chyba nie ma.
Ja bym tam przysiadła i tyle.
Ja bym tam przysiadła i tyle.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
chatte Izo sporo pomysłów na wykorzystanie ławeczki znalazłaś , ale jak wpadłam na pomysł postawienia jej tam cel był inny
kogra Można a i czasami trzeba przysiąść na ławeczce by sobie popodziwiać i ten zakątek ogrodu
Zagadkę z ławeczką - jeszcze zostawię bez odpowiedzi, ale fajnie wygląda tam posadzona hosta - która wypełniła lukę między tujami a murkiem ...miałam też zamiar coś posadzić z drugiej strony ławeczki tylko jakoś mi się nie komponowało ...

kogra Można a i czasami trzeba przysiąść na ławeczce by sobie popodziwiać i ten zakątek ogrodu

Zagadkę z ławeczką - jeszcze zostawię bez odpowiedzi, ale fajnie wygląda tam posadzona hosta - która wypełniła lukę między tujami a murkiem ...miałam też zamiar coś posadzić z drugiej strony ławeczki tylko jakoś mi się nie komponowało ...

- chatte
- Przyjaciel Forum
No to jeszcze tylko jedno zastosowanie przychodzi mi do głowy: jako "podest" żeby dosięgnąć wierzchołków tui w celu przycięcia
Ewentualnie jako stół do masażu

Ewentualnie jako stół do masażu

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Z tego stołu do masażu aż się uśmiechnęłam...
"Grilownie" ostatnio modne. Mój M. absolutnie ma zakaz jedzenia tego typu rzeczy więc u nas nigdy taki domek nie powstanie, nie grilujemy i tyle. I nie żal mi wcale
Przyzwyczaiłam sie do "niemowlęcej kuchni": nie solimy, nie doprawiamy,przede wszystkim zero tłuszczy. Da się!. Ano "jak trzeba to trza, a jak trza to trzeba"
"Grilownie" ostatnio modne. Mój M. absolutnie ma zakaz jedzenia tego typu rzeczy więc u nas nigdy taki domek nie powstanie, nie grilujemy i tyle. I nie żal mi wcale

chatte
stół do masażu świetny pomysł tylko gdzie ja teraz znajdę młodego i przystojnego masażystę
kropelka Ja też dużo nie grilluję ale taki kącik przy altance chciałam mieć ....koszty były nie wielkie bo materiał był a dzieło mojego M ...zaletą jest to że nie muszę wyciągać czegoś chwiejnego z garażu albo myśleć gdzie mam to coś upchnąć s powrotem
Co ja mam napisać cel ławeczki jest taki przyziemny, mało odwiedzających więc i nie ma chętnych do zgadywania .....
Koniec lata to i ostatnie letnie widoczki bo potem będą podobne tylko jesienne ..... języczka już przekwitła

floksy nadal ładnie kwitną i nowe miejsce w którym mam nadzieje już za rok też będą rosły

kropelka Ja też dużo nie grilluję ale taki kącik przy altance chciałam mieć ....koszty były nie wielkie bo materiał był a dzieło mojego M ...zaletą jest to że nie muszę wyciągać czegoś chwiejnego z garażu albo myśleć gdzie mam to coś upchnąć s powrotem

Co ja mam napisać cel ławeczki jest taki przyziemny, mało odwiedzających więc i nie ma chętnych do zgadywania .....

Koniec lata to i ostatnie letnie widoczki bo potem będą podobne tylko jesienne ..... języczka już przekwitła

floksy nadal ładnie kwitną i nowe miejsce w którym mam nadzieje już za rok też będą rosły

- kogra
- Przyjaciel Forum
Beatko a co to za futrzaczek się kryje za języczką ?
Pokaz całego i wymiziaj go ode mnie.
Pokaz całego i wymiziaj go ode mnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja języczka też już przekwita....jeszcze tylko kilka gałązek z kwiatami zostało, a część już wycięłam.....ale susza niesamowita i straciła ładny pokrój, listki zaczęły się wykładać.....Floksiki cudnie wyglądają, i tak długo, długo kwitną
Trawsko niesamowite.....ogromne i piękne

Trawsko niesamowite.....ogromne i piękne

- chatte
- Przyjaciel Forum
Języczki masz kapitalne! I kocisko przepiękne jakieś, a żadnych fotek urokliwcowi nie robisz ;)
Tak czyściutko i schludnie u Ciebie, że jak pomyslę o moim bałaganie ...
Beatko, zdradź wreszcie przeznaczenie ławeczki, bo się rozpuknę z ciekawości
Tak czyściutko i schludnie u Ciebie, że jak pomyslę o moim bałaganie ...

Beatko, zdradź wreszcie przeznaczenie ławeczki, bo się rozpuknę z ciekawości

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Beatko co z tą ławeczką?
Punkt obserwacyjno(sąsiedzi z przodu)-podsłuchowy(sąsiedzi z tyłu)?
Kurcze no.....
A na grilu podpiekam chlebek i smaruję własnoręcznie zrobionym masełkiem czoskowym.Pycha!
Punkt obserwacyjno(sąsiedzi z przodu)-podsłuchowy(sąsiedzi z tyłu)?
Kurcze no.....
A na grilu podpiekam chlebek i smaruję własnoręcznie zrobionym masełkiem czoskowym.Pycha!
AGNESS Floksy mnie zadziwiły ,a są u mnie dopiero pierwszy rok, ale za rok to dopiero będzie ich za trzęsienie
A miskant mówi sam za siebie jak mu miejsce podpasuje to się pręży niesamowicie
kogra , chatte Ja mam jedno stworzonko które już się tutaj gdzieś przewijało to moja psinka staruszek Śliniak , który już z racji wieku albo się rozciąga albo poleguje to tu to tam przybierając przeróżne pozycje ....troszeczkę go szkoliłam w zeszłym i tym roku bo wiecie pies i ogród nie zawsze idą w parze ale mi poszło dobrze żadnych szkód nie notuję ....abym go tylko nie przechwaliła

dla was w pozycji siedzącej i oczywiście wy miziany też został
agnieszka72 Ja też lub taki chlebek ale mi smaku narobiłaś chyba jeszcze trzeba będzie zakończyć sezon chlebkiem
To jeszcze pokarze rabatkę która się powiększyła ale już dalej poczynań na niej nie będzie chyba poczeka do wiosny
a szkoda mi było ją wywracać do góry nogami bo tak chciałam mieć astry a tu takie mizerotki porosły - troszeczkę ładne są jak się im z bliska przyjrzeć ....
i taki jegomość patrzył na mnie z półki sklepowej i jak tu się oprzeć a teraz mieszka na kamyku przed domem ....

Ławeczka i mała podpowiedz
aż nie wiem co napisać ..... Izo chyba trzeba będzie wymyślić dla niej nieziemskie zastosowanie
a ona służy mi do .... hmmm prawie każdy ma w ogrodzie , a nikt nie pokazuje a jest nam potrzebne gdy świeci słoneczko ....

kogra , chatte Ja mam jedno stworzonko które już się tutaj gdzieś przewijało to moja psinka staruszek Śliniak , który już z racji wieku albo się rozciąga albo poleguje to tu to tam przybierając przeróżne pozycje ....troszeczkę go szkoliłam w zeszłym i tym roku bo wiecie pies i ogród nie zawsze idą w parze ale mi poszło dobrze żadnych szkód nie notuję ....abym go tylko nie przechwaliła

dla was w pozycji siedzącej i oczywiście wy miziany też został

agnieszka72 Ja też lub taki chlebek ale mi smaku narobiłaś chyba jeszcze trzeba będzie zakończyć sezon chlebkiem

To jeszcze pokarze rabatkę która się powiększyła ale już dalej poczynań na niej nie będzie chyba poczeka do wiosny

i taki jegomość patrzył na mnie z półki sklepowej i jak tu się oprzeć a teraz mieszka na kamyku przed domem ....

Ławeczka i mała podpowiedz