Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

Ulka róża piękna ale się nie skuszę ale cały czas myślę o tej barbuli i ponieważ są na Zielonej Wyspie jak pisała Tajka to pewnie ją nabędę.Mój kret po nakarmieniu trutką żyje i ma się dobrze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

No tak zajrzałam do Ciebie i o barbuli się dowiaduję...nie mam a widzę że warta zakupu ;:224
Ulka ja również uwielbiam budleje i planuję zrobić szczepki białej...myślę że się uda :wink:
Nornice,krety czy one nie mogą buszować w lesie ;:7
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Urszulo - miłe klimaty w Twoim ogrodzie, zielona ściana jest imponująca, pustynniki i języczki przewalskiego niestety nie dla mnie, perowskia chyba też nie... na jakim ona rośnie u Ciebie stanowisku? Czy jest narażona na wiatry zimą?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Uleńko uwielbiam połączenia róż z mnogością maleńkich sąsiadów-a Ty potrafisz ślicznie donierać towarzystwo ;:138 posłucham twojej rady ;:180
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

pamelka - Jolu u mnie rzeczywiście jest zacisznie ale nie przeszkadzało to innym roślinom zmarznąć, wierzba uschła więc jedno mniej :roll: właśnie wycięliśmy, graby zostały podcięte do góry, trochę przejaśniało

Agness :wit moje hibki mają po kilka lat, wyrastają każdego roku od korzenia, podobnie jak budleje a barbula nie wymarza i krzaczek jest już spory, jak widzisz wszedł na różę, ładnie prawda? u Cibie też by się zmieścił, ale chyba lubi dużo słońca

jola1 - Kupiłaś już barbulę? kup ;:108 ja kupiłam jeszcze jedną, masz dużo słońca, mój kret też ma się dobrze :;230

111agnieszka - jeśli budleja koniecznie ma być biała to spróbuj zrobić szczepki, moja biała jest dużo mniejsza od innych, u mnie budleje wysiewają się w kostce :) kilka wyrwałam i wsadziłam do doniczek, tylko nie wiem co z nimi zrobić w zimie a barbulę sobie kup jeśli jeszcze nie kupiłaś i na słoneczko ;:3 którego u Ciebie chyba nie brakuje

Bufo-bufo - miło że do mnie zawitałaś, silnych wiatrów u mnie nie ma ponieważ mam dużo starych drzew i działkę w dolinie rzeki, dlaczego pustynniki i języczka nie dla Ciebie? języczka rośnie jak chwast a ma u mnie sucho :oops: perowskia musi mieć słońce, nawet jak zmarznie to odbija od korzenia, nawet lepiej bo nie jest wielka

patkaza - Aga, to tylko zdjęcia :wink: trochę oszukują
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barbula podoba się :) to wkleję jeszcze jedno zdjęcie na zachętę do zakupu ;:65 piękna pogoda ale sucho strasznie, nie wiem czy podlanie raz w tygodniu pomoże :roll: zaczynają lecieć liście, w tym roku zbiorę do worków, podobno do wiosny zmienią się w kompost więc zaoszczędzę sobie pracy z wywożeniem na kompostownik

Obrazek

Trojka i Chopin
Obrazek

Jan Paweł II kwitnie pierwszy raz od dwóch czy trzech lat, mam nadzieję ze już pogodził się z warunkami jakie ma u mnie

Obrazek

Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i jak nie poddać się różom i klemkom. Mam białego Królową Jadwigę.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ulu czy ja dobrze zrozumiałam, ze Twoje hibki zawsze zimą wymarzają, a później odbijają od korzenia i pięknie kwitną :?:
Sadzonkę barbuli już kiedyś sadziłam, ale niestety nie nie przetrwała zimy. Może jeszcze uda mi się ją gdzieś wcisnąć, bo naprawdę ślicznie wygląda :D
Mój JPII dopiero we wrześniu zdecydował się zakwitnąć :lol:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...no i znowu zachciewajka barbula zapisana w kajecie... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Piękna barbula i do tego ładnie kontrastuje z różą. :D Myślę, żeby ją kupić już od dwóch miesięcy i zawsze coś wypadnie. :roll:
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale dzisiaj ładna pogoda ;:3 ;:3 ;:3 jadę zaraz na działkę i posiedzę na słoneczku, a co? w końcu miała to być działka rekreacyjna :;230,

ulakonie - idziesz w róże? sezon się zaczyna ;:108

Agnes - Aga, moje hibki wybijają każdego roku od ziemi, nie wiesz jak to jest z działką na odległość i dobrze :roll: w ubiegłym roku zamarzła mi ziemia i nie zdążyłam okopczykować róż, musiałam dokupić ziemi ;:14 Hibiskusów nigdy nie okrywam, pewnie źle robię i dlatego tak późno kwitną. Barbula jest fajna bo nie rośnie wysoka, taka na 60 cm ale rozłożysta, zmieścisz na pewno :D

lora - ja mam tak samo, gdzie nie zajrzę to coś mi się podoba.....i na listę :;230

moniczek, teraz jest dobry okres bo kwitną, zawsze kupuję jak coś kwitnie, czy mi potrzeba czy nie :;230 sroka ze mnie
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ula pędź na dzialkę, pogod wymarzona na ogrodkowe prace na sloneczku :D nie siedzieć - pracować ;:108 I robić duuużo fotek dla nas ;:63
Choć to przecież działka rekreacyjna to ruszać się należy ;:65
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Zauważyłam na zdjęciu z gailardią kolkwicję chińską, czy możesz Urszulo zamieścić jej zdjęcie z większej perspektywy? Kupiłam w tym roku małą kolkwicję i zastanawiam się jeszcze nad miejscem dla niej. Czy ona szybko rośnie? Dziękuje za wskazówki na temat perowskii.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ula, mi też ziemia zamarzła ubiegłej jesieni, różom zrobiłam kopczyki z drobnych wiórek, bo miałam do nich dostęp.
Do roślin wymagających okrycia to ja podchodzę z dystansem, choć ta barbula ma kolor piękny.
Perovskię lekko kopczykuję, już dwie zimy tak przetrwała, bez żadnego uszczerbku.
Dopijam kawę i też idę do ogrodu, mam trochę cebulek do posadzenia, wczoraj podlewałam, bo bardzo sucho.
Mogłabyś trochę zdjęć porobić, np. drzewom, czy już się trochę złocą liście?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Ulko :wit . Zawitałam do Ciebie i jestem pełna podziwu .

Urzeknął mnie ' Błękitny Anioł ' barbula klandońska , piękne róże i hibiskusy .

Powiedz , proszę , czy Ty u siebie masz takie ogromne drzewa , które widziałam w tle , na jednej z fotek ? A sprzątania jesiennych liści , to Ci nie zazdroszczę , bo mam to samo , dosłownie - ;:223 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”