Wiosną budzi się życie :)))

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną budzi się życie :)))

Post »

Hej Asia :wit

Dajesz tą trawą po oczach że aż się chce lecieć do ogrodniczego ;:138, ciekawa jestem jaki ona ma przyrost co roku? Czy nie rośnie za szybko i nie będzie problemu z zimowaniem.
Niemożliwa jesteś z tymi wypadkami, najpierw kość ogonowa teraz rana na nodze . Oszczędzaj się i uważaj na nogę.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie dziewczyny dziękuję za miłe słowa Oster obiecuję że wkleję całą ,jutro zrobię foty i pochwalę się nowym skalniakiem.
Na ten skalniak poszło dwie wywrotki ziemi ,uwierzcie mi że się narobiłam przy nim bo nie wysypał ziemi tam gdzie miał być skalniak więc trzeba było łopatą wszystko przewalać.Na koniec mój M mi pomógł bo ja już nie miałam siły a on całymi dniami pracuje więc w sobotę skończyliśmy kupiliśmy trochę iglaków i jakiś roślin i nawet ładnie to wygląda jeszcze kupię parę wrzosów i będzie koniec.Pozdrawiam i jutro wkleję zdjęcia :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odnośnie trawy niedawno przesadziłam ją z gruntu do donicy .Na noc chowam już ją do domu .
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aśka toż to kawał skalniaka :shock:
Jak roślinki się rozrosną będzie pięknie :lol:
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Rzeczywiście kawał dobrej roboty, świetnie to wygląda. Asiu czy uważasz że już czas chować pampasówki? Bo jeśli tak to chyba też moją już wykopię i na noc do domu
Paulina
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Paulinko ja już swoją trawę chowam na noc do domu w dzień jest jeszcze ciepło więc ją wystawiam .Może któraś z was mi podpowie bo się na tym nie znam chcę teraz rozrzucić trochę obornika w miejscu gdzie były warzywa ,ponieważ gleba nie jest zbyt żyzna i plony nie były zadowalające chcę trochę ją nawieźć i moje pytanie jest takie .Czy obornik rozrzucić i zostawić do wiosny i wtedy przekopać czy od razu po rozrzuceniu co będzie korzystniejsze ?
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

W takim razie muszę jutro znaleźć czas i wykopać moją do donicy Szkoda by było gdyby przymrozki ją uszkodziły
Paulina
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Hej Asia.
Dawno cie nie było i teraz tak patrzę, a ty szalałaś ze skalniakiem. Mały to on nie jest :D Teraz jak ci się wszystko rozrośnie to dopiero będzie czad ;:138 Fajna ta trawa, dużo bym dała żeby mi taka rosła zamiast tej co teraz mam :wink: Ale bym miała przytulnie .

Co do obornika to tak mi się wydaje, że dobrze by było teraz już przekopać.Lepiej się rozłoży. Przełóż tak nawet bez równania. Wyrównasz na wiosnę z ewentualnymi resztkami.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Mnie też się wydaje, że powinnaś przykryć ją choć odrobinkę ziemią. Tam, gdzie u siebie dawałam obornik wiosną,
teraz przy przekopywaniu jeszcze wyciągałam niewielkie fragmenty już nie cuchnącego, lekko przerobionego łajna.
Ale zima swoje zrobi. Ja myślałam, ze Ty kurujesz się w domowych pieleszach, a tu taka robota odwalona! :shock:
Ja osłupiałam!Pprzewalić tyle ziemi i kamulców? Ale za to będziesz miała rozkosz dla oczu ;:138
Pozdrawiam Cię gorąco. ;:196
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

No fakt skalniak potężny ale sama się o to prosiłam bo marudziłam swojemu M że chcę zrobić skalniak no to mnie urządził aż dwie wywrotki ziemi to chyba po to żebym się nie nudziła i na drugi raz żebym się zastanowiła o co proszę śmiał się ze mnie że chciałam skalniak no to mam . Dzięki za rady odnośnie obornika właśnie w sobotę zamierzam się za to wziąć jak mały wyzdrowieje bo złapał katarek i coś kaszle :wit
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Moja Marysieńka zaczęła okropnie kaszleć po Łukaszku. Najprawdopodobniej załapała od niego. Oboje w domu, wiec niewiele mozna zrobic, bo u mnie wiatry zawsze na górce i o doziębienie nietrudno.
Życzę spokojnego dnia :wit ;:196
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21

Post »

Joasiu, jak tam prace?
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Hej dziewczyny dziś posadziłam jeszcze na skalniaku wrzosy ,przesadziłam róże trochę ogarnęłam podwórko jutro wkleję kilka fotek,no i niestety w szopie mam gryzonie te duże czyli szczury od rana dziś z nimi walczę poustawiałam łapki jeszcze muszę beczkę z wodą postawić to podobno najlepszy sposób na nie zobaczymy co to wyjdzie z tego.
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Wkleję kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To żółte to nie wiem jak się nazywa ale podoba mi się

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś w planach rozsada z doniczki host, zrobienie granic warzywniaka wypielić i do końca pomalować płot .
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

joannakr0508 pisze: Dziś w planach rozsada z doniczki host, zrobienie granic warzywniaka
wypielić i do końca pomalować płot .
No, to sobie narzuciłam tempo: i jak dało radę?
Mnie się też to "żółte" podoba, pięciornik ślicznie kwitnie. Mój się chyba jednak zmarnował. Wszystko mi się
pięknie poprzyjmowało, a pięciornik się nie dał. Może tęskni za właścicielką? Dostałam go od Basi/ TAJGI.
Mam nadzieję, ze na wiosnę odbije. Miał takie piękne, drobne żółte kwiatuszki :(
Pozostałe roślinki ze zdjęć również :uszy
Szczególnie ta pampasówka ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”