 
 No to przydadzą się na coś innego.
Oj, i tu mnie zmatwiłeś. Kupiłem borówki to w zasadzie całe łodygi zielone. Gdzieniegdzie tylko od dołu widać, że pomału drewnieją. Znaczy że jak nie zdrewnieją przed zimą to kaput?Oby tylko zdążyły zdrewnieć.
 
 Oj, i tu mnie zmatwiłeś. Kupiłem borówki to w zasadzie całe łodygi zielone. Gdzieniegdzie tylko od dołu widać, że pomału drewnieją. Znaczy że jak nie zdrewnieją przed zimą to kaput?Oby tylko zdążyły zdrewnieć.





 To może i ja za rok zjem parę swoich borówek.
 To może i ja za rok zjem parę swoich borówek.



 ) i po połowie sierpnia (przewaznie nie ma mnie w domu od 15 lipca do 15 sierpnia i borówki zjadają ptaki).
 ) i po połowie sierpnia (przewaznie nie ma mnie w domu od 15 lipca do 15 sierpnia i borówki zjadają ptaki).

romekp pisze:O ile dobrze się orientuję kwasy organiczne nie mają właściwości zakwaszających
Dodam jeszcze, że taki prosty hydroksykwas, jak najbardziej organiczny, jak kwas szczawiowy, tworzy z wapniem nierozpuszczalny w wodzie szczawian wapnia. W glebie więc wiąże jony wapnia przesuwając równowagę jonową w kierunku zakwaszenia.humifikacja ? rozkład materii organicznej (roślinnej) połączony z powstawaniem specyficznych związków organicznych ? kwasów humusowych, które kształtują właściwości fizyczne, chemiczne i fizyko-chemiczne gleb, torfów (gęstość, struktura, odczyn, właściwości sorpcyjne i in.)

Super sciągarolnikt pisze:W tej tabelce: http://www.sbs.krakow.pl/images/borowka.gif Chandler jest ujęty.
 
 

