Fiołkolandia i storczyki u Wandy
- hancik30
- 50p
- Od: 3 sie 2011, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Fiołkolandia i storczyki u Wandy
Wando zainspirował mnie Twój wątek i postanowiłam poszerzyć moją skromną kolekcję kundelkowych fiołków. Przejrzałam cały wątek, dużo ciepła i radości emanuje z niego. Dziękuję i pozdrawiam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lulko, ja tez kiedyś tak myślałam i nie miałam pojecia, co znaczy "odmianowy". A teraz nazbierało mi sie ponad 120 odmian. SAma wiesz, jak to działa. Podobnie jest z różami, prawda? Kupujemy wciąż kolejne, dopóki miejsca wystarcza. A potem się zastanawiamy, co by tu wyautować...
Hancik30, witam cię serdecznie. Cały wątek, mówisz? Ojej to mnóstwo czasu musiało to zająć. Tym bardziej się cieszę, że miałaś na to czas i ochotę. Mam nadzieję, że fiołeczki dadzą ci dużo radości. Szczegolnie w w zimowe dni, gdy kwitną sobie jakby nigdy nic, nie zważając na to, co się dzieje za oknem
Hancik30, witam cię serdecznie. Cały wątek, mówisz? Ojej to mnóstwo czasu musiało to zająć. Tym bardziej się cieszę, że miałaś na to czas i ochotę. Mam nadzieję, że fiołeczki dadzą ci dużo radości. Szczegolnie w w zimowe dni, gdy kwitną sobie jakby nigdy nic, nie zważając na to, co się dzieje za oknem

- hancik30
- 50p
- Od: 3 sie 2011, o 11:04

- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tia.., właśnie tak to jest. W bloku nędzny jeden kwiatek, a tutaj nawet w kiblu je mam
Jak często kwitna fiołki? czym je zasilać i jak często? Dużo pytań ale początek przygody dopiero jak wiesz;:224

Jak często kwitna fiołki? czym je zasilać i jak często? Dużo pytań ale początek przygody dopiero jak wiesz;:224
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wando,
jak zwykle zachwycam się Twoimi fiołkami ;)
Nie sądziłam, że mogą być aż tak duże różnice w sadzonkach pobranych od jednej roślinki.
jak zwykle zachwycam się Twoimi fiołkami ;)
Nie sądziłam, że mogą być aż tak duże różnice w sadzonkach pobranych od jednej roślinki.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Lulko, ja właściwie tych moich fiołków prawie nie nawożę. A jeśli już, to baaardzo rzadko. Daję nawóz tylko tym, które kwitną po raz któryś z rzędu, żeby się za bardzo nie osłabiły. A pozostałe sobie zwyczajnie rosną.
Justynko, mnie te różnice bardzo zdziwiły, ale powiem ci, że dzięki temu fiołeczki wydały mi się jeszcze bardziej fascynujące, bo właściwie każde kwitnienie jest inne i każda sadzonka może być inna. Są nieprzewidywalne i w tym tkwi ich ogromny urok.
Moje fiołki i aniołki.

Justynko, mnie te różnice bardzo zdziwiły, ale powiem ci, że dzięki temu fiołeczki wydały mi się jeszcze bardziej fascynujące, bo właściwie każde kwitnienie jest inne i każda sadzonka może być inna. Są nieprzewidywalne i w tym tkwi ich ogromny urok.
Moje fiołki i aniołki.

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne zestawienie
Uwielbiam aniołki, swojego ulubionego trzymam na kominku

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
To zestawienie jest szalenie romantyczne
Moim zdaniem pięknie wyglądałyby razem dekorując szafeczkę lub
komódkę np. w sypialni.
Ja mam błękinego aniołka powieszonego przy lustrze w łazience i zawsze, kiedy tylko na niego
spojrzę robi mi się cieplutko na sercu a na buzię sam wskakuje uśmiech. Jest coś magicznego w tych skrzydlatych opiekunach.

komódkę np. w sypialni.

spojrzę robi mi się cieplutko na sercu a na buzię sam wskakuje uśmiech. Jest coś magicznego w tych skrzydlatych opiekunach.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Cudne fiołki i aniołki. 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wando, Masz rację.
A te Twoje fiołeczki w towarzystwie aniołków - do schrupania. Tak bardzo mi te duety podobają, że sama postawiłam jednego aniołka ( świeczkę) wśród fiołków...jakoś tak milej na sercu od razu...gdy się patrzy na takie figurki w połączeniu z delikatnymi kwiatami..
Pokazuj ich jak najwięcej
A te Twoje fiołeczki w towarzystwie aniołków - do schrupania. Tak bardzo mi te duety podobają, że sama postawiłam jednego aniołka ( świeczkę) wśród fiołków...jakoś tak milej na sercu od razu...gdy się patrzy na takie figurki w połączeniu z delikatnymi kwiatami..
Pokazuj ich jak najwięcej

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Podob się! I w kształcie i w kolorze śliczny. 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wandziu mi Gillian po prostu musi się podobac, bo uwielbiam białe kwiatuszki. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Mam wąteczek to i wypada się wpisać u Wandzi .Fiołeczek wspaniały.Ma taki fajny nietypowy kształt
- Wanda7
- -Moderator Forum-.