rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Dzięki, nie omieszkam pokazać dalszych etapów rozwoju papirusu, bo właściwie to sama nie bardzo wiem, jak to będzie dalej wyglądało. :wink:
Znam tę roślinę w formie kilku łodyg z "parasolami", a tu naprzeciwko korzonka taki może półcentymetrowy zielony pędzik się zawiązał i ciekawa jestem, jak to będzie z tym "parasolem" i czy będzie tylko jeden czy miejmy nadzieje więcej.
mmax, żebym to ja wiedziała :;230 ale podejrzewam, że to wina obecności w kompozycji, która nieco przeszła i może dla zielistki było tego za wiele. :wink:
Wiktorio, koleusy potraktuję, jako roślinę mateczną dla sadzonek na balkon na przyszły rok, żeby zaoszczędzić, bo w sumie będzie kilka skrzynek do obsadzenia.
nowiko, karolina, agarow , dzięki za odwiedzinki :)
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagoda nie martw się papirus na pewno puści więcej pędów z tej macierzystej parasolki... nawiasem mówiąc ;:180 za tempo ukorzenienia mój mnie przetrzymał że hoho...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No to teraz czekamy na pióropusze papirusa
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Jutro piątek ciekawe co nowego Jagoda przyniesie z ryneczku :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

nowika pisze:Jutro piątek ciekawe co nowego Jagoda przyniesie z ryneczku :;230
I czy się z tym uniesie....... :;230 :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ależ mi te odwiedziny u Ciebie na raty rozłożyły - pogubiłam się zupełnie co czytałam a co nie ;:223 bo co otworze okienko to klient wchodził... wracałam, czytałam i znów ktoś.. coś.. ech... dobrze, że jutro piątek... ;:224
u mnie ryneczek taki większy w sobotę, po 2 -miesiącach się w końcu wybieram, ale łowów zielonych nie przewiduję, bo jeśli już coś to ogrodowe tam mają a u mnie ogroda niet ;:14

aha - ;:138 dla wszystkich nowości ;:108 choć najbardziej czekam na kwiaty grudnika :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety tym razem z rynku nie przyniosłam , bo większość już poniżej moich ambicji 8-)
Ale jak nałóg to nałóg ;:224
Synusia w wózek, w darmowy autobus do Carrefoura i pognałam do LM. A tam normalnie w szok wpadłam. Taaakie wielkie fatsje japońskie po 3 zł :!:
No jak było nie wziąć :roll: Co ważne całkiem ładne, nie jakieś odpady z przeceny. Zresztą nie widziałam ich tam wcześniej.
Były też cordylie po 3 zł, ale te chyba w ciut gorszym stanie, choć kompletnie nie orientuje się, jak one wyglądają w dobrym stanie. I jeszcze chryzantemy te drobne, jak na 1 listopada chyba też po 3 albo po 3,99 zł.
No ale powrót był już zwykłym autobusem, więc dobrałam jeszcze małego fikusa pnącego, bo jak to tak, kupić kwiatka za 3 zł, a 2,20 za bilet zapłacić, trochę bez sensu :roll:
A tak to warto było jechać :wink:
Wieczorkiem może uda mi się wstawić fotki fatsji :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Nie zapomnij też o fikusie :wink: . Czekam na wieczór ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fikus chyba zaszczyci nieco pechową kompozycję, co to w niej już dwie roślinki padły: fittonia i zielistka, no ale całość przesadzona została do płytszej doniczki, więc chyba teraz już nie będzie problemów większych, oby!
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Czekam na fotki fatsji
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko więc jednak zakupy udane. ;:138
Czekam na zdjęcia. ;:65
Ja jutro wybieram się na nasz ryneczek po owoce i warzywka. Może jakaś babcia coś przyniesie z domowych. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Mnie się fatsja bardzo podoba... ale ze względu na jej ciut duże gabaryty zadowoliłam się fatsjobluszczem :)
chętnie pooglądam u Ciebie to palczaste śliczności ;:108
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

No to jednak coś przybyło... ;:138 . Moja fatsja jeszcze na działeczce. Troszkę przez lato gabaryty jej się powiększyły ale podobają mi się takie. Czekam na zdjęcie twojej ;:65 , jeśli okaże się że jest większa, migiem polecę do Carrefoura. Za 3 zł nie warto by było czekać aż moja taka urośnie.. ;:224
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

oooo dużo tych fantów zebrałaś z wyjazdu ;:108 czekam na fotki bo już wieczór ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to wstawiam, żeby nie było, fotki dość liche z komórki, co prawda z lampą, ale jak mam aparat wyciągać i potem bawić się w przerzucanie na komputer, to wolę raz dwa komóreczka, bluetooth i po sprawie :lol:
Całkiem nieplanowana fatsja, ale z uwagi na to, że lubi zimą zimno była na liście ewentualnych zakupów:
Obrazek

i również przypadkowy fikusik pnący i to na półce, na której przysięgałam małżowi nie stawiać żadnych kwiatów, bo przecież zrobił mi tę długą w przedpokoju :;230 Doszłam do wniosku, że szkoda mi go do tej pechowej kompozycji :wink:
Obrazek

Pewnie Wiktorio widziałaś ładniejsze sztuki, ale synuś trochę darł się w tym LM i nie bardzo mogłam tak przebierać i wybierać, jak to przeważnie robię, jak jestem sama.
Zeniu, czy ona jest aż tak duża, jak ty się spodziewasz, to nie wiem. Mogę tylko napisać, że osłonka ma chyba 15 cm wysokości, więc możesz sobie jakoś to optycznie ocenić.
elciu, udanych zakupów na ryneczku, także zielonych. Przy okazji zastosowałam się do twojej rady i posadziłam fikusika do jednej z tych dwóch ładnych doniczek. :)
mniodkowa, mam nadzieję, że się nie zawiedziesz :wink:
Anjja jakoś nie myślę o gabarytach, już raczej o tym, żeby roślinki przetrwały najbliższe miesiące.

A na koniec jeszcze jeden kwiatuszek na tle wiklinowego kwietnika, jak ten jeszcze był na pierwszym miejscu.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”