Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Witaj Zytko, jak miło cię widzieć :wit Ten Kargulowy dzbanuszek odziedziczyłam po babci :D
Przepis na sernik znajdziesz u asi0809. Ona jest autorką serniczka i nie chcę jej odbierać przyjemności dzielenia się z innymi przepisem na ten smakołyk :lol:
Lulka, wiatraczek wtapia się swomi barwami w otoczenie i staje się prawie niewidoczny, tym bardziej teraz jesienią. Tylko ja wiem, gdzie stoi :lol:
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się, że nie zamęczyłam Cię ilością tekstu, wręcz przeciwnie. Zasadę rośnij albo won również wyznaje, jakoś nie użalam się nad roślinami. Staram się je dobierać ze względu na upodobanie do ziemi. Mam prawie sam piach dlatego muszą być wytrzymałe. Ulubieńcy dostają worek dobrej ziemi pod korzonki ale na tyle moja opieka się kończy. Jestem w trakcie chuchania na szczawika chilijskiego.Coś go podżarło i zdechł całkowicie. Stoi teraz w pokoju na parapecie podlewany, może coś z tego będzie. A już miał kwitnąc :cry:
Piękny fiołek. Muszę Ci zdradzić że na oknie mam 16 doniczek, w każdej oczywiście inny fiołek. 12 z tego to odmianówki, na razie mam tylko ukorzenione listki, niektóre powoli wypuszczają rozetki ale na kwiatki poczekam.
U Ciebie jeszcze tyle kwitnie.. U mnie już lipa. Ale! wciąż czekam na jedną chryzantemę :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu ślicznie kwitnie ci bakopa, moja po każdych deszczach robi sie brzydka.....później znów pięknieje....ale ogólnie.....jakoś mnie nie zachwyciła. W przyszłym roku chyba z niej zrezygnuję, bo u mnie jedynie w miejscach zadaszonych jest piękna....a takich u mnie niestety malutko....W przyszłym roku chyba bardziej nastawię się na koleuski. Kiedyś sadziałm dużo, później mi się opatrzyły i zrezygnowałam, a w tym roku dostałam w prezencie 2 piękne niespotykane odmiany i znów mnie zauroczyły :D Mam nadzieję, ze ładnie mi przezimują :D
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26

Post »

Przybiegłam tu z wątku Gosi, zaniepokojona Twoim wpisem o turzycach. Ulżyło mi że nie mówisz o turzycy buchannana, bo własnie posadziłam 2 kolejne. Sprzedawanie jednorocznych roślin jesienią powinno być zakazane.
Przy okazji przed wyjściem z pracy przespacerowałam sie po Twoim ogrodzie, żeby nie było że od godziny nic nie robie w pracy :;230 Piękną hostę kupiłaś. Czy to ognik na płocie? Jak to robisz że ci nie przemarza?
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj jak mi strasznie szkoda ;:223 Ja też byłam w Skireniewicach Może się gdzieś otarłyśmy w tłumie...wyjazd był trochę na wariata no i też przy okazji wizyta u znajomych wiięc czasu było mało. Poszalałam trochę żurawkowo ;:108 ;:3
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

..."Sprzedawanie jednorocznych roślin jesienią powinno być zakazane". ...

Zgadzam się z Tobą ellap75 :D
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Wandeczko, bardzo ładne zakątki ogrodu i jeszcze kwitnące kwiatuszki.
Aguniado, Majko, ja wiem, po prostu wiem, że my też się kiedyś poznamy
I ja tak uważam, na pewno się poznamy i znajdziemy czas, żeby pogadać. Aga wcale tak daleko nie mieszka jak pisała.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Twój ogród otaczają duchy ciemności, jest cisza, a w środku kolorowe kwiaty jesieni. Kilka z nich kwitnie również w moim ogrodzie. Za moim oknem też noc, pozostaję więc w ciepłym mieszkaniu do następnej wiosny.
Pozdrawiam Krystyna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, Maju - wszystko zależy od nas i od tego jak sprzyjające okoliczności nam będą towarzyszyć ;) liczę, że najdalej wiosną będziemy miały okazję się poznać ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu witaj. :wit
Jak miło było Was zobaczyć na zdjęciu. ;:167
Fajne są takie wspólne zakupy.
Z trawy Trzęślica Modra będziesz bardzo zadowolona.
Nie wymarza i nie rozłazi się po ogrodzie. :D
Schyłek lata w Twoim ogrodzie bardzo ciekawie się prezentuje i fajne fotki robisz. :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Steasi, fiołeczków to ja ma chyba ze 200. W tym koło 120 odmian. Jak będziesz miałą czas i ochotę, zerknij do mojego wątku fiołkowego. To moja pasja i miłość. :D
Agness, ja ma akurat odwrotne doświadczenia z bakopą. Najpierw ta moją stała w donicy pod dachem i kwitła marnie. Gdy M ją przestawił do ogródu, bo coą tam musiał poprawić na rarasie, zaczęła kwitnąć bardzo bujnie. No i tak stoi i kwitnie aż do dzisiaj. Koleuski to calkiem inna sprawa. Mam je pierwszy raz, zrobiłam teraz szczepki i zabrałam do domu. Przeróżne odmiany i kolory. Za rok obsadzę nimi co się tylko da ;:108 ;:108
ellap75, Jak to nie przemarza? Elu, on przemarza co roku i stoi taki łysy i suchy strasznie długo, a potem znowu wypuszcza listki. Każdej wiosny chcę go wywalić, ale zostaje, no i potem jesienią wygląda pięknie.
Iza-ziem, no proszę, szkoda, że nie śledziłaś wątku grupy mazowieckiej, bo już chyba od miesiąca się zmawiałyśmy na to spotkanie. A co do żurawek, to masz rację, było ich mnóstwo i piękne odmiany. Kupiłabym więcej, ale nie mam gdzie sadzić. :(
Ula, co prawda, to prawda ;:108
Majko, pewnie że nie mieszka daleko. Wystarczy wsiąść w samochodzik i już się jest u mnie.
Krysiu, czy chcesz przez to powiedzieć, że nie będziesz już w tym roku jeździć na swoją działeczkę, tylko będziesz czekać w domciu na przyjście wiosny? Chyba jeszcze za wcześnie, by złożyć narzędzia ogrodnicze w schowku lub altance :?:
Tajeczko, mam cichą nadzieję, że my także będziemy kiedyś robić razem zakupy w tej czy innej szkółce :D

Na koniec dnia różyczka Folklore.
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Wandeczko, zanim zamkniesz wątek muszę Ci to napisać. Robisz wspaniałe zdjęcia. Ta różyczka to cacko. ;:108
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Wandziu nie mam za dużo czasu ,żeby pooglądać twoje fiołeczki .Ale mam pytanie gdzie ty je wszystkie mieścisz ?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Majka, wielkie dzięki. Lada moment zamknę. A ty kiedy otworzysz nowy?
Andrzejku, wszędzie są, dosłownie wszędzie. Parapety w całym domu. Stoły, stołki, regały, klapa i wierzch od pianina. Kuchnia, łazienka :heja :heja
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu być może, że nasze drogi kiedyś się zejdą. ;:196
Jaka ta róża jest cudna. ;:138
A zdjęcia robisz naprawdę wspaniałe. :)
Zablokowany