Mój ogród dopiero powstaje
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Śliczna kępa rozchodnika...
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Ładnie
nawet bardzo 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czerwono-żółte połączenie super. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Mówisz, że trzeba reagować w fazie projektu
to jeszcze trzeba dorwać tych, którzy za niego odpowiadają
Trochę marudzę, bo nas czeka robienie kanalizacji i nikt jeszcze nic nie wie dokładnie, ale ja przez to nie mogę zająć się całym terenem od frontu domu 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu piękne kolorki
jak widzisz sprytnie
pominęłam przymiotnik jesienne 

Piękne widoki a jak ma być taka cała jesień to nie szkoda lata
Aniu Twoja trawka o ile sezonów już ma
Zachorowałam na trawki i chcę kilka fajnych dosadzić do rabaty żurawkowej 

Aniu Twoja trawka o ile sezonów już ma

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu czy ta chryzantema jest wieloletnia ? Ależ ona ma piękny kolor
Podobają mi się również okazałe kępy wrzosów. Widać, że to nie tegoroczne nasadzenia.
Rosplenica oczywiście cudna, ale ona została już "dopieszczona"

Podobają mi się również okazałe kępy wrzosów. Widać, że to nie tegoroczne nasadzenia.
Rosplenica oczywiście cudna, ale ona została już "dopieszczona"

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu ta bordowa chryzantemka jest zjawiskowa....kolor cudo....głęboki i piękny ....
A i wrzosy prezentują się wspaniale, to cudowna ozdoba jesiennych ogrodów....i trawki
.....no i oczywiście wspaniałe fotki....uwielbiam je u Ciebie oglądać, potrafisz wspaniale wyeksponować urodę kwiatów i kompozycji 
A i wrzosy prezentują się wspaniale, to cudowna ozdoba jesiennych ogrodów....i trawki

Krzysztofie bardzo dziękuję
Aniu dziękuję bardzo
Iwonko ja niestety też to przerabiałam. O ile z wodociągiem poszło szybko, tak z mającą się budować oczyszczalnią ścieków już nie. Miała powstać 4 lata temu- też wstrzymałam wszelkie prace wkoło, bo nie wiadomo gdzie będzie. Dopiero dwa tygodnie temu miałam spotkanie z projektantem i stanęło na moim. Skąd 'dorwałam' projektanta?- dziesiątki telefonów i wizyt w gminie w tej sprawie, aż mieli dosyć. Ale tym sposobem mam sprawę załatwioną po swojej myśli- Teraz tylko czekać na wiosnę i realizację. Czasami lepiej trochę poczekać niż później potrzeć jak lata pracy i nasze roślinki idą na marne -bo nie wszystko niestety da się przesadzić.
A propos- wszystkie takie plany przed ostatecznym zatwierdzeniem muszą być wystawione do wglądu w urzędzie gminy lub powiatu. Problem jedynie w tym że nie zawsze w interesie wójta, burmistrza czy starosty jest aby ludzie o tym wiedzieli. Niestety trzeba czasami wydeptać samemu ścieżki.
Jolu dziękuję bardzo
ale przymiotnik to chyba 'letnie'
toć lato jeszcze mamy
Agnieszko
lata może troszkę szkoda, ale przyznam szczerze, że uwielbiam jesienne kolorki. Rozplenica ma 3 lata. Ja również choruję na trawki, jeszcze 3 czekają na miejsce stałe. I to na pewno nie koniec zakupów.
Iwonko chryzantema jest wieloletnia- mam ją już 3 rok. Wrzosom mocno dała się zima we znaki, ale odzyskały wigor.
Mam nadzieję, że tegoroczna będzie łaskawsza.
A rozplenica też mi się podoba
Agnieszko dziękuję bardzo za pochwały, ale nie wiem czy tak do końca zasłużone

Aniu dziękuję bardzo

Iwonko ja niestety też to przerabiałam. O ile z wodociągiem poszło szybko, tak z mającą się budować oczyszczalnią ścieków już nie. Miała powstać 4 lata temu- też wstrzymałam wszelkie prace wkoło, bo nie wiadomo gdzie będzie. Dopiero dwa tygodnie temu miałam spotkanie z projektantem i stanęło na moim. Skąd 'dorwałam' projektanta?- dziesiątki telefonów i wizyt w gminie w tej sprawie, aż mieli dosyć. Ale tym sposobem mam sprawę załatwioną po swojej myśli- Teraz tylko czekać na wiosnę i realizację. Czasami lepiej trochę poczekać niż później potrzeć jak lata pracy i nasze roślinki idą na marne -bo nie wszystko niestety da się przesadzić.
A propos- wszystkie takie plany przed ostatecznym zatwierdzeniem muszą być wystawione do wglądu w urzędzie gminy lub powiatu. Problem jedynie w tym że nie zawsze w interesie wójta, burmistrza czy starosty jest aby ludzie o tym wiedzieli. Niestety trzeba czasami wydeptać samemu ścieżki.
Jolu dziękuję bardzo

Agnieszko

Iwonko chryzantema jest wieloletnia- mam ją już 3 rok. Wrzosom mocno dała się zima we znaki, ale odzyskały wigor.

Agnieszko dziękuję bardzo za pochwały, ale nie wiem czy tak do końca zasłużone

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Dzięki za info będę więc nękać urzędników 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Mój miłorząb jeszcze całkiem zielony ale może dlatego że rośnie w miejscu gdzie słoneczko jest tylko kilka godzin dziennie.
Hakonechloa jest już od jakiegoś czasu na mojej liście...piękna jest i muszę ją zdobyc
Hakonechloa jest już od jakiegoś czasu na mojej liście...piękna jest i muszę ją zdobyc

Grażynko u mnie miłorząb w pełnym słoneczku
zresztą u mnie wszystko w pełnym słoneczku
Hakonechloa miło mnie zaskoczyła, bo wszędzie piszą że bardzo powoli przyrasta- a na razie nie narzekam. Na mojej liście jest jeszcze 'Nicolas'- pięknie się przebarwia 

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Aniu rozpoczeła się kalendarzowa jesień a ogród Twój jak zwykle mieni się paletą barw i kolorów,bardzo ładna rabata z wrzosami.
Pozdrawiam Zenek