Lidka adenium obesum kupiłam przez allegro w różnych odcieniach czerwieni i różu. Średnica pnia u podstawy rośliny wynosi ok. 5cm , piszą że kwiaty na sadzonkach powinny pojawić się po roku od zakupu ,muszę jeszcze podszkolić się jak go pielęgnować.
Jatra aż strach do Ciebie zaglądać co by się nie zarazić od patrzenia na Twoje piękności
W moim jednym fiołku codziennie muszę usuwać przynajmniej jeden zgniły kwiatuszek czy to znaczy że jest przelany ? dopiero zaczęłam przygodę z fiołkami i eksperymentuje . Jak często je podlewacie ? ja leje w podstawkę 2 razy w tygodniu i wciągu chwili wypijają cała wodę !
sangwinariawielkie dzięki za tak dokładne opisanie i fotorelacje .Widzę ze masz niesamowitą wiedzę i zdolności .Powinnaś wydać jakiś poradnik lub książkę, na pewno pomogłabyś wielu osobą .Obserwuje mojego fiołka i widzę że aż tak źle z nim nie jest chyba za bardzo spanikowałam na razie ograniczam podlewanie i myślę że się wykuruje i obędzie się bez zabiegu ,ale na przyszłość jakby co to dobrze wiedzieć o Twoim sposobie. Jeszcze raz wielkie Dzięki
Kolekcja powiększyła mi się o jednego kwiatuszka , którego dostałam - oto on :
Mam już 4 kalanchoe czerwone ,żółte, pomarańczowe,różowe :
_aeschynantus_ już niedługo zakwitnie