W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

LemkoPomponella jest cudna-dzisiaj dostałam wiadomość od Ćwika, że moje różyczki gotowe do wysłania :tan (również pomponella). Cudownie czerwone owocki głogu ;:113
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iduś witaj. :wit
Róże masz naprawdę cudowne odmiany.
Elmshorn mam i ja, jest naprawdę zdrową różą i długo kwitnie.
Jak ten głóg wspaniale wygląda. ;:138
Owoce ma błyszczące, jakby porcelanowe.
Nie mam żadnego głogu u siebie, zawsze dostawały jakieś choroby i usychały . :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iduś, ale wspaniałe owoce ma głóg! no i pięknie prezentuje się Elmshorn...

kurcze, byłam przekonana, że róże z gołym korzeniem sadzi się w październiku, nawet pod koniec... a Wy już? nie za wcześnie?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majuś już niedługo się przekonamy. Sama jestem ciekawa czy przeżyją. W tamtym roku o tej porze też sadziłam róże- fakt kilka wypadło ale jednak wiekszość ma się dobrze. Zima mam nadzieję szybko minie. Te astry to marcinki ;:108

Shirall ja też czekam na róże z R- w sumie to dobrze wyjdzie cześć róż już posadzona cześć później będzie. Bo nie dałabym rady wszystkiego na raz. Dzień już krótki a ja musze im miejsce szykować. Sobota będzie ciężka. ;:163 Szykuje się walka z darnią.
Te astry są wieloletnie w dodatku totalnie bezobsługowe. Napewdę fajne i długo kwitną.

Aniu ja też zaobserwowałam, że główną przyczyną wymarzania róż jest wiosenny mróz. Zielone pędy nad kopczykami właśnie wtedy wymarzają. Może trochęwcześnie te róże. W przyszłym roku poproszę o późniejszą wysyłkę - tylko czy oni tych róż i tak nie kopią we wrześniu? Przecież nie wykopują ich bezpośrenio dla danego zamówienia. Tylko wcześniej już mają wszystkie wykopane, oskubane i przycięte.

Janusz juz trudno - co będzie. Na szczęscie nie były to drogie krzewy. I tylko 7szt. Może nie będzie tak źle.

Lulka Pmoponella jest cudna a w dodatku bardzo długo utrzymuje kwiat. O kwiatach Heritage już mogę zapomnieć a Pomponelka dalej kwitnie i w zasadzie jeszcze nie wszystkie pąki rozwinęła. Takie długo kwitnące róże koffam najbardziej.
Bardzo lubię głóg mam kilka krzewów na działce- nie wiadomo skąd sie wzięły ale wiosną pięknie kwitną a teraz te czerwone kulki ;:167

Tajeczko ten mój głóg to jakiś dziki. Owoce ma w tym roku naprawdę wielkie. CHyba posłuzyło im deszczowe lato. Kupiłam też sobie ten głóg kwitnący na różowo ale robiłam już kilka podejść i na rzie jeden tylko daje oznaki życia. Już chyba 4 mi uschły.
Dziękuję za pochwały dla moich różyczek. W przyszłym roku będzie jeszcze więcej. Marzy mi się taki różany ogród - po malutku może się uda.
Tak Elmshorn też długo trzyma kwiatki - za to też go lubię.

Aga no i co ja zrobię jak już przysłali? Trzeba było uziemić. :lol: Moze przeżyją.
Głóg jesienią to prawdziwa ozdoba ale wiosną też jest piekny- gdy kwitnie.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iduś głogi o takich kwiatach zebranych w różyczki bardzo mi się podobają, ale skoro u Ciebie także usychały, więc są jakieś szkudne.
Dałam sobie w końcu spokój, gdyż miejsca także nie mam.
A ten Twój z pięknymi owockami jest naprawdę ciekawy . :)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Mam kilka głogów , ptaki chyba przyniosły nasionka i ładnie rosną ale jeszcze nie kwitły ,pewnie za mocno ich przycięłam bo nie chce aby wyrosły olbrzymie krzaczory ..
Róże tez zamówiłam ale kilka przesadziłam z wody aby ich nie stracić ,ładnie się przyjęły i już wypuściły listki .. Przesadzałam już róże we wrześniu gdy robiliśmy podjazd też ładnie się przyjęły i nadal rosną .Chyba i róże jak inne rośliny gdy dobrze się ukorzenią przed zimą nie przeszkadza im wcześniejsze sadzenie ..,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iduś jak różyczki? Doszły już róże ze Szczecina? Dzisiaj rano przez okno zobaczyłam Pocztę Polską ...ale nie do mnie pan przyjechał :(
Czekam nadal....... ;:65
Możesz zdradzić jakie odmiany kupiłaś od p.B? Ja kupiłam chyba 13 szt w zeszłym roku.The Fairy poleci na pewno.Choruje nie kwitnie.
Flamingo również nie popisuje się,tylko straszy stanem liści.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iduś widzę, ze szaleństwo różane w toku ;:138 Jak ja żałuję, że u mnie tak ciasno i nic nie mogę sadzić ;:223
Rabata różano-żurawkowa pięknie sie prezentuje .....uwielbiam i jedne i drugie :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Oj mam kilka odmian zaplanowanych do zakupu, gdzie to uziemić? Masz już, miejscówki dla nowych nabytków?
A propos sadzenia :roll: u mnie fachowiec przysypała ziemią różyczkę, zamiast poczekać na mnie.
Jak wróciłam z pracy powiedział, że wykopana, a jakże i posadzona wyżej :?
Już po 2 dniach widziałam, że nieprawda, zaczęła rosnąć, znaczy niewykopana, musiałam zrobić porządek ;:14
Co to będzie z Twoimi ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Iduś jak różyczki? Doszły już róże ze Szczecina? Dzisiaj rano przez okno zobaczyłam Pocztę Polską ...ale nie do mnie pan przyjechał
Czekam nadal.......
Lemko i Aniu i ja czekam na relację o tych pieknościach. ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju czekamy zatem razem:) ;:65 Pomponie.......przybywaj ;:33
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Tajko ten różowy jakiś faktycznie delikatny. A temu zwykłemu musze zrobić fotkę- to jest naprawdę potężny krzaczor- zreszta kilka takich mam ale mam sporo miejsca więc niech sobie rosną.

Janko Twoje słowa to dla mnie pocieszenie. Będę je dobrze podlewać i mam nadzieję, ze sie przyjmą. A głóg ten zwykły to faktycznie poteżny krzaczor i w dodatku wysoki.

Aniu jeszcze nie doszły. Już sie nie mogę doczekać. U mnie Poczta zawsze rozwozi paczki po 16 więc trochę jeszcze poczekam. Mam nadzieję, ze dojdą w dobrym stanie.
Od B w tym roku kupiłam 2xDolce Vite, 2xDerby i takie bez nazwy: morelowa, ecri i kremowa.
Od kilku lat u niego kupuję - dobrze rosną. Tylko szkoda, ze w większości nie mają nazw.
Flamingo i u mnie okropnie w tym roku wygląda ale w ubiegłym była śliczna.

Agnieszka ja też zakochałam sie w tym roku w żurawkach -są takie różnorodne a przy tym są ozdobą cały sezon. A szaleństwo różane właśnie jesienią sie nasila ;:224

Jolu mam miejscówki ale nie przygotowane. Muszę sie śpieszyć. W tygodniu po pracy już nie ma szans na zrobienie czegokolwiek :cry: W sobotę poszaleję z łopatą :;230
Te moje zakopię po same uszy i moze przetwają :roll:

Maju na pewno zdam relację. Ale będę miała radoche wieczorem -oczywiście o ile Poczta nie nawali ;:65
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lemeczko i Aniu cieszę się razem z Wami. ;:112 Też czekam i ;:65 ;:65 ;:65 .
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ten głóg chyba potraktowałaś nabłyszczaczem do liści????
Mój aż tak zdrowo nie wygląda :wink: . Ptaki roznoszą nasionka, stąd niespodzianki.
Ja ze swojego pospolitego głogu jestem bardzo zadowolona, jak zakwitnie to pachnie migdałami i wygląda jak panna młoda.
Sadzenie róż opanowało forum :wink: , w czerwcu zobaczymy, co z tego wyjdzie :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida ale masz fajnie o 16,u mnie będzie raczej jutro:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”