W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W wężowym cz.2

Post »

To jestem pod wieeelkim wrażeniem ;:180 Ukłony głębokie przesyłam ;:196 Właśnie zamierzałam przysypać górną warstwę rabaty kupną ziemią z worków, ta przywieziona wywrotą na poczatku tylko była taka czarna, moczą ją przed dostawą, czy co ;:224
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko - Dziękuję za odwiedziny ;:196
FRAGOLA pisze: ... najgorzej z tłem od strony drugiego podwórka...tunel foliowy i szopy gospodarcze denerwują mnie... wiem że muszą być i oczywiście potrzebne są ale jako tło na fotkach...nie fajnie to wygląda....
Chyba winobluszcz na te szopki puszczę wtedy będzie fajnie.A przed tunelem już krzewy rosną więc jeszcze kilka latek i też tło będzie...Kilka latek i już...jak to nie fajnie brzmi ;:224 (coś dziś słowo fajnie się mnie uczepiło :roll: )
Noszę się z zamiarem ukrycia stodoły który służy jako budynek gospodarczy i rozglądam się właśnie za winobluszczami od wschodu posadziłam już winogron i jeżynę bezkolcową...reszta ścian jeszcze w przemyśleniach. - fajny pomysł :uszy
FRAGOLA pisze: ... moich paproci... dziś pokażę kilka
mam tylko leśną paproć, dostałam na spotkaniu Formowym w Hutkowie wąskolistną i tylko patyk z niej został, ciekawe czy na wiosnę odżyje?
Buziole ;:97
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Piękne miejsce żurawkowe ci się zrobiło. Będą widoki jak się żurawki rozrosną ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Graziu ja mam kilka paproci u siebie ale to zwykłe leśne które ostatnio same rozsiewają się po działce , najnowszy egzemplarz wyrósł za kojcem Sary.
Rabatka żurawkowa powiększa się jak widzę i bardzo dobrze.
Wczoraj naoglądałam się zdjęć z Australii właśnie paproci ale okazy były ogromniaste , pnie miały wysokości pewnie 2 metrów.
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Pokrzywki pięknie wyglądają ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fantastyczne widoki, aż mi dech zatkało i gały wyszły na wierzch. :shock: Śliczne! ;:138 ;:138 Tylko podziwiać !!! ;:63 ;:63 ;:63
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Grażynko patrząc na rabatę żurawkową to podziwiam również kolor Twojej ziemi :roll: czy rzeczywiście taki czarnoziem posiadasz czy coś dosypywałaś :?: Moja glina zrobiła się teraz jak skała...na siłę musi deszcz spaść bo nie dam rady wszystkiego podlać :roll:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

...i przymioto jest piękne i zimowity są piękne i żurawki są piękne i skalniak jest piękny !!! :shock: ;:63 ;:138
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Oj tam, oj tam... No wszystko jest piękne u Grażynki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mnie ;:196
U nas dziś pada...a w zasadzie to tylko kropi...
Deszcz potrzebny bo susza łokropna i już mi się znudziło to ciągłe podlewanie.

Stasiu u nas ostatnio prawie cały czas było ciepło i słonecznie,a te marcinki rosną na słońcu więc pewnie dlatego wcześniej wystartowały.Te z półcienia jeszcze w pąkach.
Mariolka tiaaa troszkę się zmieniło...mam nadzieję że na lepsze :wink: Chociaż wiem że to nie ostatnie zmiany ale jestem zadowolona że to i tamto nie wygląda tak jak wcześniej.
Oczywiście to duża zasługa forum,tych wszystkich cudnych ogrodów z których można czerpac inspiracje,wątków dzięki którym łapie się różne roślinne choroby...taaa to forum tak zmienia człowieka i jego ogród :D
Ula starałam się je tak posadzic żeby nie było monotonnie...i już sama nie mogę się doczekac jak to będzie wyglądało gdy żurawki urosną ;:65
Beatko myślę że gdy ten stojak z pnączem zmieni miejsce to jeszcze żurawkowa rabatka się powiększy,bo wiosną na pewno jeszcze tych ślicznotek przybędzie ;:224
A paprotki...mnie też urzekły te małe pięknotki...ciekawe tylko jak naszą zimę zniosą?
Jolu-pamelka ja ziemi nie kupuję...Gdy potrzebuję kwaśnego torfu jadę na pobagienne torfowisko koło kasu,a gdy potrzebuję takiej zwykłej to też mam swoje miejsca :wink: Trochę trzeba się "ojeżdzic i odżwigac" ale jak to mój M mówi..."mięśnie mi się wyrabiają" ;:224
Zytko mnie bardzo podobają się budynki porośnięte winobluszczem...nawet stare rudery "zabluszczone" fajnie wyglądają ;:108
Też jestem ciekawa jak paproc Ci się zaklimatyzuje,bo ja też mam kilka leśnych które teraz nędzie wyglądają,podlewam je i liczę na to że wiosną ładnie odbiją.
Dorotko właśnie chciałam zobaczyc jak będą wyglądały żurawki w takiej większej grupce,bo mam już pojedyncze na łuczku nad oczkiem,mam też w kompozycji z trawami i chciałam same żurawki tak zbiorowo.Starałam się je tak posadzic żeby powstała taka ciekawa kompozycja kolorystyczna.Gdy się rozrosną okaże się czy jest to co bym chciała :wink:
Jolu chciałabym żeby moja rabatka żurawkowa była takiej wielkości jak Twoja...niestety moja jak na razie jest dużo mniejsza :?
Agatko-Hagaart witam Cię serdecznie miły nowy gościu :wit Dziękuję w imieniu pokrzywek :D
Stasiu,Mariolka jesteście bardzo miłe...DZIĘKUJĘ ;:196
Kasiu-agnieszka111 kochana tak posiadam taki czarnoziem jakieś 5 km od mojego domu,gdy mi potrzebny przetransportowuję sobie go do ogrodu ;:224 A w ogrodzie mam piękny bielutki piaseczek,gdyby ktoś na budowę potrzebował to u mnie można sobie ukopac ;:224

Kilka deszczowych fotek w kolorze różu...

ulubiona ostróżkaObrazek

floks-siewkaObrazek

głowienkaObrazek

asarina-jednoroczne pnączeObrazek

zawilec japońskiObrazek

astry(marcinki)Obrazek

tawuła japońskaObrazekodmiany nie znam
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Grażynko piękne fotki w kolorze różu .
Asarina śliczna , u mnie jakaś marna .
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Powiem Ci Agatko że ja jestem zadowolona z moich asarin :D
Dostałam kilka siewek od bratowej,które ładnie mi się na filarku rozrosły...szkoda tylko że mam tylko dwa kolorki,biały i różowy...U niej widziałam bordowy,mocno fioletowy i taki blado fioletowy-cudne a najbardziej bordowy ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko prześliczne różowe widoczki....masz mnóstwo kwiatuszków w tych odcieniach :D Cudnie wyglądają marcinki .....to prawdziwa ozdoba jesiennych ogrodów :D Muszę i ja kilka odmian sobie posadzić :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Aga a Ty nie masz w ogóle marcinków :?: Jeśli chcesz to się z Tobą podzielę bo u mnie ci ich dostatek :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Deszczowe fotki bardzo ładne, zazdroszczę deszczu bo u mnie nie padało chyba juz 2 tygodnie. Bardzo podoba mi się ostróżka, widziałam u kogoś jeszcze niebieską, czy one potrzebują jakiś specjalnych warunków? Rozejrzę się za nasionkami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”