Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Wspaniałe spotkanie i zakupy . :P ;:138 ;:138 ;:138
Z hosty będziesz zadowolona -pięknie przyrasta i jesienią jest strasznie żarówiasta.Widać ją z daleka . ;:108
Ceny clematisów zachęcające ,a jeżówki po ile były . :?:
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Wando czy nowości już posadzone? Ciekawa jestem gdzie posadzisz trawy- czy w pobliżu rozplenicy? Czy w innej części ogrodu?
Wandziu Ty nie kombinuj z nowymi roślinkami, przecież musisz mieć miejsce na róże! Na szczęście mało kupiłaś- dobrze, że Twój M z Tobą pojechał ;:7 ;:7
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,piękne zakupy.Ostatnio szalejesz trawkowo,czyżby działka ci sie powiekszyła?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne zakupy , szczególnie trawy ..Moja rabatka z nimi powiększy się bo Robert znajomy z forum ma mi kilka podrzucić .. Ja w tym roku oprócz piwonii i trochę cebulowych trzymam kasę na róże ..
Chyba że znowu mi coś wlezie w oczy ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Spotkanie pewnie bardzo sympatyczne bo inne w towarzystwie ogrodomaniaków nie może być. Dobrze że ja nie planowałam wyjazdu do Skierniewic bo pewnie powojnikom bym się nie oparła.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Super spotkanie ! Miło Was zobaczyć :)
Zakupy rewelacyjne ! Hosta śliczna ;:63 i żurawka ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu widzę, że za Tobą kolejny fajny szkółking połączony z forumowym spotkaniem :D Miło widzieć Wasze uśmiechnięte buźki ;:196 Zakupy super, kolejne trawki, hosta, zurawka.....no i jeszcze planowana dostawa róż......ogród wzbogaca się błyskawicznie :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu, w końcu dotarłam do Ciebie ;:7
Fotorelacja godna pozazdroszczenia. Nie dziwię się, że dostałaś oczopląsów-tyle pokus dookoła ;:112 Poproszę o fotki jak roślinki będą na swoim miejscu ;:108
Wracam do oglądania Twojego ogródka, bo mnie zaciekawił ;:106
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witajcie piękne nieznajome-a właściwie już poznane forumowiczki. :wit

Wando Topsinem pryskać?Tak uradziłyście wszystkie?
No to ja dopiero w weekend bo pogoda ma być znowu ładna.

Liliowiec spróbuję odszukać aby zobaczyć co to za cudeńko.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Widoki masz piękne, dęby naprawdę dodają temu miejscu magii. Muszę pochwalić też Twoją kolekcję liliowców. Ja mam tylko 4 odmiany, na więcej niestety na razie miejsca nie ma, bo biorę pod uwagę że to się kiedyś rozrośnie :P Ukradłam ci zdjęcie zestawienia koleusika i szczawiku. Niestety sadziłam je w tym roku i nie doczekałam się ani jednego.Cebulki szczawików pogniły w ziemi.
Zdjęcie pszczółki w rajtuzach mnie rozśmieszyło, też miałaś skojarzenie.
Z żurawkami zrobiłam podobnie. Posadziłam je, jak mi się wydaję dosyć daleko od siebie a tu masz. Prawie na siebie wchodzą. I obawiam się że za rok również będę przesadzać :roll:
Pierwszy raz widzę agapant. Oj oryginalna roślinka z niego. Kwiatki długo się trzymają?Bo kwiatostan wygląda na trwały.Przy okazji spytam, co to jest http://imageshack.us/photo/my-images/709/p8020111.jpg/
Zakochałam się w klonikach, mam tylko jedną odmianę, ale miejsce już w głowie dla następnych 2.Zamierzam popolować na odmiany właśnie takie bardziej oryginalne. Zobaczymy jak z funduszami za rok będzie. Zawilce Ci się naprawdę udały, hosty zresztą też. Oj te funkie to moja miłość, niestety za na 100% zdrowe trzeba też więcej zapłacić. Obiecuje sobie że na wiosnę kupię sobie 10 odmian. Mój ogród się dopiero tworzy więc miejsce się znajdzie :D Widzę, że dużo traw pojawiło się ostatnio w Twoim ogrodzie. W tym roku pod moje skrzydła trafiły 4, z czego jedna była felerna i nie dała rady.Wandziu a ile kolorów koleusów. Też uważam że są piękne, do tego nie wymagające i wdzięczne.Szczawiki przechowuje się chyba jak kwiaty typu mieczyki czy tygrysówki, jak wspominałam kupowałam cebulki tego.Dobrnęłam do końca. Mam nadzieję, że dałaś radę to przeczytać :lol:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładne roślinki szczególnie ta żurawka i trawki ,niechaj Ci ładnie rosną .
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wandziu, jestem, już jestem :D . I co widzę? Nie próżnowałaś na festynie ... :lol: . Świetne zakupki poczyniłaś ;:108 . Taka trawka, na przykład: ma śliczne kłoski! Też coś ostatnio bierze mnie na trawy i na wiosnę chcę kupić sobie dwie odmiany takich większych wzrostem z czerwonawymi kłosami ;:65 . Okropnie mi się podobają ;:224 . Oczywiście posadzę je na różance :D .
A i hosta niczego sobie ;:108 , taka bardzo fresh ... :uszy . Na rabacie będzie ciekawym jaśniutkim akcentem. Również jestem ciekawa, gdzie ją posadzisz?
A ten liliowiec, to jaki ma kolorek?

Szkoda, że nie byłam w tych Skierniewicach :? . Nie zobaczyłam ogrodu Moniki-Soczewki ... :( . No i nie pogadałam sobie z Wami wszystkimi, ech ... :evil: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dodad, dzięki za wizytkę. Na spotkaniu było bardzo sympatycznie i pogoda też nam sprzyjała do robienia zakupów i pogawędek.
Krysiu, oznaczenia róż to raczej nie kwestia braku profesjonalizmu, ile tego, że są to róże nieodmianowe, więc nie ma ich jak oznaczać. Wolę to, niż gdyby je jakoś po swojemu ponazywali, na przykład Basia, Zosia czy coś w tym rodzaju. Ja takich róż już nie kupuję, choć kiedyś było mi wszystko jedno, byle kolor mi się podobał.
Agusiu2410, no trochę się faktycznie działo. Najpierw spotkanie z Ulcią i z inną forumką z działu doniczkowego, a potem zjazd w Skierniewicach. Wesoło i owocnie, trzeba przyznać.
Kogro, liliowców na tym targowisku było tylko cztery odmiany. Dziwne. Trzy pozostałe mam. Daring Deception też miałam, ale okazał się pomyłką, więc teraz go sobie kupiłam. Może tym razem się sprawdzi.
JoluGraj, ta hosta faktycznie jest jakby świecąca swoją żółcią. Dlatego ą kupiłam, bo bardzo oryginalna z niej dziewczynka. Pytasz o jeżówki. Było ich sporo, w rozmaitych kształtach i kolorach. Cena 10-12 zł. Ja się nimi nie interesuję, bo odczyn mojej ziemi sprawia, że u mnie zanikają.
Ulcia, trawki w niczym nie konkurują z różami, bo wsadziłam je przy żurawkach. Jak się rozrosną, to zawsze będzie można przesadzić tę czy tamtą żuraweczkę. Dzisiaj mój ogród wygląda już inaczej niż wtedy, gdy u mnie byłaś. Powywalałąm wiele roślin. Na razie straszą łyse rabaty, ale mają niedługo przyjść róże. To miejsce przy tarasie, o którym mówiłyśmy, też opróżnię z tych starych iglaczków i w przyszłym roku wsadzę tam róże. Jak przyjedziesz znowu, nie poznasz tych miejsc.
Małgocha, jest dokładnie tak jak mówisz. Działka w pewnym sensie mi się powiększyła, bo wywalam wszystko, co mi się przestało podobać i co rośnie tak sobie. Od razu wstąpiły we mnie nowe siły i nowy entuzjazm. Najgorsze jest, gdy człowiek nie ma miejsca, a chce mieć jeszcze dużo nowości. Ciebie to nie dotyczy, bo miejsca masz ogrom. Czasem ci zazdroszczę.
Maniusika, no własnie ja też tylko na razie chcę mieć więcej traw i więcej róż. Na razie...
Jolu1, oj tak tak, na pewno sięgnęłabyś po sakiewkę na widok tylu odmian. Wiem, że lubisz powojniki i masz świetne warunki do ich uprawy. Oraz dużo miejsca oczywiście. Wiele byś nie wydała, bo były niedrogie. Kupiłabyś sobie trzy albo cztery i Zbysio by cię z domu nie wygonił z tego powodu :lol:
AgaNet, szkoda, że mieszkasz tak daleko, fajnie byłoby sobie porozmawiać na takim spotkaniu ;:108
Agness, tak, ogród wzbogaca się o róże w błyskawicznym tempie. Wyrzucam stare, przeżyte rosliny i szykuję miejsce dla królowych.
Luleczko, jak fajnie, że zajrzałaś. Uwielbiam nowych gości :D Oglądaj sobie spokojnie. Zapraszam także do wątku fiołkowego, bo czytałam, że zaczynasz przygodę z tymi ślicznymi kwiatuszkami :D
An-ko, a więc spryskujemy, spryskujemy. Nie ma co żałować, bo grzyb nas zeżre. Podobo ziemię pod różami też trzeba opryskać na wszelki wypadek ;:108
Steasi, jesteś po prostu niesamowita. Dałaś radę przeczytać tyle stron i do tego jeszcze je skomentować. Twój post to wręcz ideał. Zupełnie jakbyś napisała do mnie list. Zawsze bym chciałą takie posty dostawać. I inni na pewno także :D Roślina, o którą pytasz, to po prostu dalia. Miałą na imię Giraffe. Rosła sobie u mnie trzeci rok. Za każdym razem miała dwa lub tzry marne badylki oraz dwa lub trzy równie marne kwiatki. Liczyłam, że w końcu weźmie się w garść. Ale nie. Uparłą się. W tym roku powiedziałam ostatecznie adieu i wywaliłam z hukiem na kompost. Taka była historia tej pasiastej dalijki :( Od tego roku, z braku miejsca w ogrodzie, przyjęłam zasadę: chcesz, to rośnij, a nie chcesz, to won. Zasada pożyteczna i zdaje egzamin, bo dzięki temu zrobiło się trochę ładniej ;:108
Olku, dzięki za odwiedziny :)
Rozetko, ta turzyca jest w rzeczywistości taka sama jak na zdjęciu. Doł ma żywo zielony a końce pomarańczowe. Niesamowita jest. Kosztowała tylko 5 złotych. Właściwie żałuję, że nie kupiłam przynajmniej dwóch. Posadziłabym razem i od razu byłby efekt. Posadziłam ją także wśród róż :) Hosta znajdzie sobię meijsce wśród innych host - pod moim dębem, gdzie jest pólcień i kwaśne warunki, które odpowiadają hostom i żurawkom. Liliowiec to odrębna historia. Kupiłam taką odmianę wiosną w jakimś centrum i tam pomylono chyba podpisy na doniczkach. Liliowiec zakwitł, wstawilam zdjęcie na forum... i wyprowadzono mnie szybko z błędu. To nie jest to -- orzekły forumki. Cóż, wyjęłam więc znacznik, a liliowiec pozostał jako NN. No i skoro miałam już ten znacznik :;230 , postanowiłam, że kupię do niego trafną odmianę. No i stąd ten zakup. Mam nadzieję, że tym razem bęzie prawidłowy.
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Wandziu witaj!
To niesamowite- dzięki wizycie w Twoim Ogrodzie na żywo, inaczej spoglądam na zdjęcia. Wiem co gdzie rośnie a co jest zaraz obok. Teraz troszkę pobałaganiłaś w mojej pamięci- mówisz, że usunęłaś to i owo. No więc będę się gubić ;:7
Ja również posadziłam rozplenicę, którą kupiłam razem z Tobą w ogrodniczym. Pięknie prezentuje się na kamiennej rabatce- choć jeszcze mała. Niestety na tle kamieni źle wyglądają jej cienkie piórka na zdjęciu, ale spróbuję wstawić fotkę. Wiesz co Wandziu? Jak byłam u Ciebie chyba zaraziłaś mnie jakimś wirusem- nie byłam u lekarza, ale to chyba różyczka ;:7 Co prawda mam kilka różyczek w ogrodzie, ale przez zimę zrobię jakiś konkretny plan. Strasznie szybko ta choroba się u mnie rozwija. :heja Wiesz i wcale się tym nie smucę!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
P.s. przesadziłam Boginię Krasoty do ciut większej doniczki- czy dobrze zrobiłam?
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jak miło zobaczyć takie fajne buzie forumek :wit świetne spotkanie a przy okazji szaleństwo zakupowe ...
Wandziu przepiękne nabytki nabyłaś :lol: I widoczki z ogrodu śliczne ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”