Gosiu kalikarpy mam od ubiegłego roku, dwie rosnące w pobliżu. Ponoć to niezbedne, aby sie zapylały, u mnie obie mają koraliki już drugi sezon. Na zimę kopcowałam
Su na ostatniej fotce asterki
Jagusiu ja je nazywam kudłate

Pinus strobus Tiny Curls - sosna wejmutka.
Gosiu pw.
Marta jeżówka super, to jej pierwszy sezon, a rośnie ładnie i kwitnie, jak widać obficie

Fotki nie oddają intensywnosci koloru.
Ciekawe, czy nasze nowe nabytki zdążą jeszcze zakwitnąć.
Lespedeza dodatkowo kwitnie na fioletowo, teraz obsypała się kwiatkami. Na zdjeciu jest to mało widoczne.
Dorotko z tego, co pamiętam traci, jak wszystkie liściaki. To prawda skrętolistna ładnie się rozrasta, aż się martwię, że posadziałam za blisko ogrodzenia. Wiosną była cięta dosyć mocno i chyba tak będę robiła co roku.
Elu, jak będziesz cięła, ona ma zdecydowanie inny pokrój niż Hakuro i palmowa, te cięte w kulkę blisko pnia.
Wiosną wycinałam u skrętolistniej zmarznięte pędy i cięłam te najdłuższe. Nie wiem czy dobrze?
Aniu mopikowi zabezpieczałam tylko miejsce szczepienia agrowłókniną i dał radę.
Miłko nowe pewne odmiany nabędziesz u naszej forumowej koleżanki Igi

O tu jej wątek sprzedażowy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=210 , a tem też adres do internetowego sklepu.
Jolu no właśnie wspominałam Miłce o sklepie. Dziwaczki takie kolorowe są najładniejsze, wklejaj swoje
Andrzej szukałam historycznych fotek, nie uwierzyłbyś, że ona tak odbiła. Kolor pierwszy jest właściwy.
Czy probowałeś poszukać kogoś, jak radziłam? Nie decyduj się pochopnie, na to zawsze przyjdzie czas.
Cieżkie czasy mnie czekają, ale wierzę w to, że

ok będzie.
Paweł, rozpoznałeś bezbłędnie, właśnie on tak się zagęszcza, zaś Torulosa rośnie inaczej, wyciąga się do góry.
Zmian pomrozowych większych nie zauważyłam na Wipcordzie.