Opowieść o moim miejscu ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu ...

Post »

Cichcem cichcem by M się nie skapował, ze pociągnęłaś kolejną część trawnika:D:D:D
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aga ;:196 Odkryłam nasze wspólne choroby różane,
Twoje różyczki są zdrowe... moje gubią liście i prezentują się nie najlepiej.
Mam też takiego samego modrzewia na pniu.
zapraszam-> Abecadło ogrodowe cz.2
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale modrzew to jest roznosiciel chorób grzybowych ze nie wspomnę o tym że jest żywicielem przejściowym tej ćmy która tworzy galasy na świerkach , u mnie , w terenie sadowniczym, modrzewie znikają i z roku na rok jest ich coraz mniej.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Zytko ;:7 ja dopiero się wciągam ale róże to chyba będą w każdym zakątku ogrodowym-wszędzie mi pasują ;:224
moje róże do tej pory kwitły jak na lekarstwo ale teraz dają wiele radości i jak tu nie kochać różyczek ;:196 zaraz podskoczę do ciebie i popatrze na twoje królowe ...miło że wpadłaś :uszy
Joluś nie słyszałam o tym minusie modrzewiowym :| ....., ale i tak pewnie bym go kupiła "prosił się o to" :;230 mam tylko jednego(a w okolicy też tylko jeden parę metrów ode mnie i liściaste wszędzie....więc moze nie będzie taki straszny -miejmy nadzieję ;:7 )
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula :;230 oj tak i czesami udaje ze nie widzi ze cosik się zmniejsza :;230
Tadziu miejsca za wiele nie potrzebuje a i tłem jest uroczym dla pięknosci kwitnących, zmieniają go pory roku i wymagań też za wielkich nie narzuca-no popatrz nawet u mnie roścnie :;230 .....polecam ;:7 ( a co do trawnika to M ma pewne obawy co do jego "wielkości" :;230 , ale trochę jeszcze jest więc mogę przebierać...)
Jagusiu :heja i o to chodzi ;:196 , jak twój hibek bo mój cosik słaby i ciągle podwiędnięte listki ma :cry: chociaż pączków trochę jest na nim to jednak obawiam się czy mu się uda...???
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Aga śliczny modrzew ...ciekawe to moje stare modrzewia też mogą chorować...
..w tym roku to nie mają ładnych igiełek...może to i prawda...
róże przecudnej urody...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu ale to silne drzewa i poradzą sobie...jak się czujesz moje serducho? ;:196 ,.......ciągle zbieram się do wyjazdu ale wciąz jest tak wiele do zrobienia ;:65 kiedyś dojadę w końcu ;:196 dziękuję za odwiedzinki

a teraz coś białego przedstawiam wam moje White Rose(piękne pełne kwiatowe bukieciki) na skarpie przy piwniczce
bardzo mi się spodobały w tych szarych kamykach-a w przyszłości jak się rozrosną to zakryją cała skarpę i tylko będzie im wtórowała tawuła (ślicznie razem wyglądają jak kwitną-a jak nie to ładnie się uzupełnia kompozycja żółtymi listeczkami ) a wy macie jakliś pomysł żeby to uzupełnić?
taki widoczek jak to razem wygląda......................i wtulone w Miscanta ,gdzie drugie skrzypce gra tawuła

Obrazek...........Obrazek

i przepiękne kwiaty(zarówno w pączku jak i przekwitające) w zbliżeniu - zasługują na pochwałę sa sline długo się utrzymają i ładnie zdrowo rosną no i listki mają błyszczące i takie mocno zielone że aż podkreślają urodę kwiatów

Obrazek...........

Obrazek............

Obrazek..........
kwitnie mi jeszcze taki wiciokrzew-i ładnie pachnie :heja

Obrazek

:wit dziękuję za odwiedzinki :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...to prawda róża to Królowa wśród kwiatów...biała też cudeńko... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Aga, fajne masz nasadzenia, dużo zrobiłaś w tym sezonie, różyczki okrywowe są bardzo wdzięczne a widzę że sadzisz w dużych kępach, jak się rozrosną będzie ślicznie :D
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

No Aga wczoraj to faktycznie duuużo zrobiła ;:224 :;230 :;230 :;230 za to był naprawdę udany dzień, i Aguś dziękuję Ci z całego serca, wiesz za co:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agunia różyczka cudna, pięknie wygląda, aż się świeci z tych zieloności :D
Aguś u mnie Gabrynia się rozłożyła i jestem uziemiona.....a może Ty byś mnie odwiedziła 8-) ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko witaj. :wit
Róże masz naprawdę przepiękne i w dodatku w dużych grupach, gdzie jeszcze ładniej się prezentują.
Te czerwone okrywowe mają mnóstwo kwiatów.
Czy to są z grupy Fairy?
Modrzew na pniu jest śliczny i nie zajmuje dużo miejsca, jest piękny także jesienią, gdy igły mu się ładnie złocą.
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu i ja się przekonuje ze to Królowe najprawdziwsze -fajnie czekać aż zakwitają a każdy kwiatuch jest ciut inny jak ludzkie losy, biel jest bardzo elegancka ale trodna do fotografowania-no może fotograf byle jaki(jeszcze ;:223 )
Lawenda staram się ale sporo bym zmieniła-co sądzisz o sadzeniu traw z różami? czy zdaje to egzamin?okrywowe, parkowe i dzikie-podobają mi się naj...i chyba cosik by się przydało uzupełnić jak finans pozwoli(bo M zaczyna przymykać oko na moje podbieranie trawnika :;230 -no i od tej suszy sa takie wypalone dziury w trawie :;230 no może od tego oprysku, którym po cichu popryskałam :;230 i tak w tym miejscu mozna by coś posadzić-no nie?
Uleńko ;:136 ja juz wysmażyłam jabłka i syrop z bzu zrobiłam-wiec nadrobiłam-a ten tego, nie dziękuj tylko myśl o zapłacie! no wiesz jakiej ;:224 :uszy -a ty uporałaś się?
Agus pomyślę ale jeszcze nie teraz-dam znać jak tylko się obrobię ciutkę i załatwie jedną pilną sprawę z Ulcią :uszy , a ta biała żeczywiście lśni zielonymi listkami i ładne tło stworzyła dla śnieżnej bieli kwiatów :tan. Mam nadzieję że Gabrynia dojdzie szybko do siebie ucałuj dziewczyny mamę i oczywiście M :wink: -ja już po wykopkach to jedno odeszło -Aga kiedy najlepiej sadzić lilie?
Tajeczko jak Ty chwalisz to sam zaszczyt-dziękuję ;:180 ;:180 ;:180 ja tą czerwoną kupiłam w Urszulinie z podpisem:"okrywowe czerwone"-ale być moze że to z tej grupy bo kwiaty podobnie ułożone i długo kwitną jest zdrowa i nie okrywam jej -ładnie sobie radzi :heja pochwalę się że hortensja pnąca jest już u mnie zadowolona a bodziszek wylądował tuz przy we3jściu do domu i będzie towarzyszył różyczkom-ciekawe jak to będzie na drugi rok wyglądało :tan zaczeła też rosnąć ta siewka od ciebie rutewki(?)z fioletowymi kuleczkami-myślisz że długo trzeba czekać zeby zakwitła?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aga trawy to chyba bardzo się rozrastają to chyba mogły by stłamsić róże .Tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu a jak bym tak red barona posadziła w jakiejś obręczy za miniaturką-myślisz że nie koniecznie?

to mój zakup:Clematis Moonlight nie bardzo widać ale on ma kolor lekko zielonkawy wpadający w żółty i nawet spory kwiatuszek-oczarował mnie

Obrazek

jeszcze spóźnialski zakwitł maluszek

Obrazek

....................... :wit :wit :wit :wit ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”