Ogród Doroty, coraz bardziej różany...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)

Post »

Jutro odpowiem bo mnie juz ciska, ale kilka zdjęć na dobranoc :wit
Trawki
Obrazek
Niby taka sama a różna :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
I dla różomaniaczek Leoś
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta dolna trawka "niby taka sama a inna" - wiesz, co za ona i czy ekspansywna?
Kupiłam trawę jako "trawę", podobna do tej Twojej, niezbyt wysoka, mam nadzieję, że nie jest to jakiś "zadarniacz" :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, trawki i te czerwone żurawki bardzo ładnie się przezentują na rabatach. Trochę kamieni i innych roślin super. Leoś przystojnak. ;:108
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w tygodniu pracy.
Majeczko, trawki, żurawki teraz przejęły pierwsze skrzypce w ogrodach. I dobrze, każda roślina ma swoje pięć minut.
Eluś, mam podejrzenia :( Chciałam szwagierce ukopać kawałek i trafiłam na kłącza. Na razie siedzi spokojnie, ale przed zimą ja jeszcze ruszę i wsadzę jej jakieś zapory. Kupiłam jako Hakonechloa ale to na pewno nie ona, wrzucę do identyfikacji :roll:
Jola, jest, jest, niestety :( Miedzy innymi dlatego rzadko robię zdjęcia w tamta stronę :)
Siberio, ja tez w takie upały chętnie zmykam do cienia. Ale dlaczego mam go tak strasznie dużo :cry: Miałam dziś sen, w którym zakradałam sie do sąsiada z piłą :;230 To chyba juz podpada pod jakąś jednostkę chorobową :roll: Ha, haj jakaś ty dokładna :) Dobra, następnym razem puszczę go spamopas.
Majeczko, trawy są super, szkoda tylko, że wiosną tak długo pustym miejscem straszą :( . Nie skusisz się? Ja nawet rabatę im osobną przeznaczyłam. :wink:
I na dzień dobry takie różne, żeby nie było, że tylko róże o tej porze kwitną
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

To tak, jak ja na moją ruinę obok :wink: Na szczęście znalazł się kupiec, wykosił i będzie coś robił ;:108
Jedna strona mniej do roundapowania za siatką ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

I masz rację pokazując inne piękne kwiaty które teraz kwitną, śliczny kolor chryzantemy a ja nie mam ani jednej. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko nie mogę się przestać zachwycać Twoim oczkiem i rabatami które je otaczają.....coś pięknego ;:180
No i trawki......teraz u schyłku lata to bardzo pożądany element w ogrodach.....muszę i ja go u siebie wprowadzić......niestety tylko te najmniejsze, bo miejsca brak, ale one tak pięknie komponują z żurawkami i hostami.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Dorotko :wit
bardzo dziękuję za odwiedziny na blogu ;:196
Heidetraum jest niezawodna! Prawda, że ma przerwę po pierwszym kwitnieniu ale za to jesienią kwitnie ile się da, aż do pierwszych mrozów :D Za to ją bardzo lubię!
Trawki i róże robią piękny nastrój w ogrodzie! Do tego kolorowe opadające liście, ach mogłabym tak patrzeć bez końca ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, trawy są super, szkoda tylko, że wiosną tak długo pustym miejscem straszą . Nie skusisz się? Ja nawet rabatę im osobną przeznaczyłam.
Dorotko nie skuszę się. Ale chciałam napisać, ze jestem posiadaczke jednej sztuki żurawki w kolorze fioletowym. Rośnie przy oczku. Tylko nie pytaj jak sie nazywa, bo nie wiem. :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ale piękna chryzantema! A moje zimowity też tak padły na twarz...Taki ukłon dla zimy? Czy to może zwiastować jej szybkie nadejście? :wink:
Ty preferujesz niskie trawki, widzę...Oj, wszystkie ładne :) Ale czy ja dobrze widzę, że Ci zakwitła hakonechloe Aureola?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, osiedle mi juz nie przeszkadza. ja mieszkam "na końcu" więc bardzo uciążliwe nie jest, za to sąsiad z manią sadzenia orzechów za siatką to już większy problem. Wczoraj odkryłam dwa następne. Na razie małe, ale z kilka lat .... :(

Maju, nie samymi różami człowiek żyje :;230 W zeszłym roku starałam się sadzić rosliny dekoracyjne jesienią, bo u mnie o tej porze było bardzo smutno. Chryzantemy są bardzo ładne i mam nadzieję, że przetrwają zimę. Planuję jedną sadzonkę przenieść jesienią do szklarni. Tak zimowałam w zeszłym roku resztki cmentarne :wink:

Agusia, dziękuję. Cieszę się, że podoba ci się moje oczko ;:196 Och jak takie słowa są miłe. Trawy u mnie tez raczej z tych mniejszych, na duże miskanty nie mam miejsca :( Obawiam się widoków wiosennych w miejscach trawiastych rabat. Miałam plan posadzić tam cebulowe, ale .... trawy sie rozrosły i nie za bardzo jest miejsce :(

Ewunia, twój blok odwiedzam bardzo często, czerpię stamtąd informacje o różach i inspirację. Heidetraum jest niesamowita. Żadna zaraza się jej nie czepiła. Rośnie w iście spartańskich warunkach, może nie przyrasta w jakimś błyskawicznym tempie, ale ma czas :wink: Juz ja lubię ;:108
Kolorowe, opadające liście.... piękne są to prawda, ale grabienie ich to już mniejsza przyjemność :;230

Maja, ja też nie znam nazw wszystkich moich żurawek i host, a raczej powinnam napisać, nie pamiętam bo gdzieś mam zapisane.
A poza tym tyle razy przesadzane, że wszystko się wymieszało :;230

Marta, zimowity chyba tak mają, ale dla mnie jest coś rozczulającego w tych upadłych kwiatuszkach :wink: Mam nadzieję, żę zima nie będzie się spieszyć.
Trawki niskie, bo miejsce bardzo ograniczone ;:108 A podobają mi się te olbrzymy, oj podobają
Hakonechloe Aureola rzeczywiście kwitnie, zastanawiam się czy nie będę musiała jej rozsadzić, trochę za mało miejsca jej chyba przeznaczyłam :wink:

Dziś pogoda się popsuła, mży, ale nie pada a tak przydałby się deszcz :(
Zostawiam fotli i zmykam do pracy :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A walka z tym jak widać okazała się mało skuteczna :;230
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tułacz jest przepiękny.....wiesz jaki jest na niego sposób, zeby sie nie rozłaził :?: 8-) posadzić go w złych warunkach :lol: U mnie rośnie w cieniu, którego nie lubi i już od lat jest maluteńka kępką :lol:
Jaka piękna kępa niecierpka....moje strasznie marne w tym roku, zaatakowały je wstrętne zielone lichy i zjadły do samych łodyżek :evil:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja ze swoim nie walczę, nawet było mi przykro, że w tym roku trochę przemarzł i nie pokazał co potrafi. Bardzo lubie jego kolorowe listki
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Tez miałam tak, jak Monika. Myślałam już, że po nim, ale jest :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”