Dziękuję za odwiedziny wszystkim i każdemu z osobna Lucynko dobrze pamiętasz , ta sama vandeczka ma drugiego maluszka Kasiu moim vandom bardzo służą te cieplutkie kąpiele o jakich mówiła Wiktoria
U mnie pojawiły się nowe pączki na cambrii N.I.
oraz na dendrobium nobile białym z różowym środkiem
kolejne dendrobium które pokazywałam wcześniej ma coraz więcej rozwiniętych pączków...
zakwitło też różowe dendrobium
Zakwitł również uparciuch... nieco pogoniony do kwitnienia pastą ale i tak strasznie długo się ociągał
A na koniec moje kwietniki, które rozdzieliłam bo dzień jest coraz krótszy i mniej światła...
Jeden jest dendrobiowy ...
a drugi z różnościami
reszta moich storczyków czas regeneracji i odpoczynku spędza na parapetach
Odkryłam przed chwilką właśnie u ciebie, że ja nie zazdroszczę pięknych storczyków tylko miejsca gdzie można je postawić U Ciebie wszystko wygląda pięknie i estetycznie
Lubią Cię Dendrobia i Cambrie, bo chętnie Ci kwitną
To jedna Vanda ma drugiego keiki ? Prawdziwa z niej matka Polka
Dziękuję wszystkim za odwiedziny miło mi, że wam się podobają moje storczykowe kwietniki Rysiu masz rację Nelly kwitnie ponownie a przynajmniej taki ma zamiar
Właśnie dziś dostalam przesylkę z OG a w niej dwie vandeczki pochodzące od jak piszą takich rodziców (V. Green River x V. Golden Magic), ale jak będą wyglądać ich kwiaty to niespodzianka Podobno będą w jakimś słonecznym kolorze Fotki wstawię jak je nieco ogarnę po podroży, bo była dla nich dość długa i męcząca