Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

edulkot pisze:Anetko milin po prostu amerykański kupiony może z 11 lat temu, może i miał jakąś nazwę ale nawet nie pamiętam. Ale uczciwie Cię ostrzegam nie sadź go tam gdzie będziesz kopać bo będziesz miała go na każdym metrze ogrodu, to jest bardzo up...wy chwast.
Tę różę rozpoznano jako Eiffel Tower i muszę dodać napisy na zdjęcia ale wciąż brak mi czasu. ;:223

Majeczko, ja takiego chwasta chętnie bym miała w ogrodzie :) Mam dwa miliny, jeden nie kwitnie i jest duży a drugi kwitnie mimo, ze mały. Bardzo je lubię.
Co do róży to nie może być Eiffel (to wielkokwiatowa), prędzej jakiś Elmshorn, zwał nie zwał - bardzo ładna ;:108

Mary Rose śliczna.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Majka - gratuluje sukcesu w ukorzenianiu róży ;:63
Radość na pewno jest duża :tan - mi sie udalo ukorzenić hortensję, ale róża to wyższa szkoła ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

edulkot pisze:To zeszłoroczne dzieło i nawet nie spodziewałam się że to będzie taka piękność. Wcale nie wiedziałam co to za róża się ukorzeniła bo w zeszłym roku zakwitła takim nijakim kwiatuszkiem. Pierwsze kwitnienie miała obfite bo na jednej gałązce miała aż 9 kwiatków tylko że mniejszych od matki. Teraz powtarza i wypuściła dwa nowe pędy prosto z ziemi.
Dopiero uczę się sadzonkowania i oprócz sukcesów mam i porażki, ale o prawdziwym sukcesie można mówić jak różyczka przezimuje i pięknie zakwitnie. ;:108
o jejku, jejku, to ja będę tyle musiała czekać żeby się dowiedzieć czy coś z tego wyszło....? Co to jest z tym ogrodnictwem, tylko czekaj i czekaj......
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Wszyscy teraz kupują róże ,też zrobiłam nową różankę i man zamiar jeszcze kilkanaście róż dosadzić , Dużo bylin mi wygniło przez te deszcze a róża żadna więc chociaż drapią to będę ich kupować , przynajmniej nie zgniją ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, piękna czerwona nn i jej ujęcie na zdjęciach... mnie się to kiepsko udaje i mimo, że ćwiczę to czerwień w moim aparacie całkowicie się zlewa :(
nie mogę nie wspomnieć o cudownej Mary Rose - ja właśnie czekam na swój krzaczorek ;:167
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

:wit
Zgadzam się z Agą, czerwona parkowa NN jest piękna, ciekawe czy pachnie, to bardzo ekscytujące, że wyhodowałaś sobie córeczkę NN.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko co do Milina to pokop w koło niego, uszkodź mu korzenie to będziesz miała chwasta wszędzie. :;230
Ta róża niby Eiffel Tower to ona ma wielkie kwiaty, nie mierzyłam linijką ale ze zdjęcia wygląda jakoś koło 12cm a na helpie podają że ma 5".

Obrazek

Zresztą mam Elmshorn i za rok będę porównywać.

Aga a dziękuję bardzo, co prawda był to czysty przypadek z tym ukorzenieniem ale ważne że się udało. A mnie z hortensją się nie udaje, już parę razy próbowałam i nic, wiciokrzew też usiłuję ukorzenić i bez rezultatu. Widać szkoła nie ważna tylko może jakieś ukryte predyspozycje. :lol:

Jaguś podobno ogrodnictwo to wymaga największej cierpliwości a już rozmnażanie to wcale. Ty zajęłaś się szczepieniem to jeszcze większa cierpliwość potrzebna bo nie wiem czy za rok Twoje młodziki będą już kwitnąć. :?

Janko Ciebie też dopadła ta różanka :;230 Róża jednak jest bardziej wytrzymała niż byliny ale musi być już dobrze ukorzeniona. Będziemu zaglądać do Ciebie żeby podziwiać różyczki. ;:65

Agunia Czerwone ciężko się fotografuje to prawda, ja rzadko w słońcu robię im zdjęcia ale zawsze mam mocno przysłoniętą przysłonę, czy jak to się nazywa, wtedy ta czerwień tak mocno nie bije w obiektyw.
Mary Rose najmocniej urosła ze wszystkich nowych róż i oprócz mączniaka prawdziwego jest całkiem zdrowa. U mnie mączniaka rozsiewają floksy i muszę je wykarczować tej jesieni do końca a w przyszłym roku częściej pryskać.
Będziesz z Marysi zadowolona bardzo. ;:167

Heniu ona jest rzeczywiście śliczna ale ledwo wyczuwalnie pachnie, ale mimo wszystko ją ;:167 tak jak i jej córeczkę która jest taka malusia a tak ślicznie kwitnie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek to jej pierwsze kwitnienie
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dziękuję Maju za kilka słów o Mary Rose i robieniu zdjęć czerwonym kwiatom ;:196 mój aparat nie ma żadnej przesłony, więc naprawdę ma nie lada zadanie musząc ze mną współpracować... biedaczek nie może, a musi ;)
w każdym razie Twoje NN - mamusia i córeczka - prezentują się elegancko :)
no i zarażacie mnie kolejną różą, bo coraz częściej Wieża Eiffla mi siedzi w głowie ;)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Majka,u mnie z tą hortensją to też pewnie czysty przypadek :lol: bo z 3 patyczków udał się tylko jeden :lol:
A róża piękna.... i ten kolor ;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Majuś pięknie ci kwitną różyce.Rhapsody i u mnie teraz ma mniejsze kwiatuszki ale mnie to nie przeszkadza.Jest piękna.
Gratuluję pierwszej własnoręcznie ukorzenionej róży.
Za płotem widać ile jeszcze możesz sadzić-a róże rzeczywiście spoglądają z aprobatą.Całuski.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za miłe słowa, troszkę mi połechtały moje ego. :oops:

Dzisiaj takie różne obrazki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek to skomentuję - takie przyrosty mają po lewej Sympathie po prawej Westerland

Obrazek rajskie jabłuszka

Obrazek a tu będą niektóre róże

Obrazek taki mikrusik

Obrazek z nasionek od Tosi

Obrazek

Obrazek
:heja
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Śliczne te rajskie jabłuszka. Co to za niebieskie kwiatuszki na pierwszym zdjęciu
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Piękne widoczki, a miejsca na nowe różyczki dużo :D
a co to ta dimorfea? To pewnie jednoroczne?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
klamber
100p
100p
Od: 29 sie 2011, o 06:38

Post »

Maju, Twoje jabłuszka są bombowe, nie widziałem czegoś takiego. Czy wiesz jak się nazywają?
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Ech, Majeczko, my gadamy o dwóch zupełnie innych rózach ;:108
Mnie chodzi o tę z prawej:

Obrazek
Zablokowany