Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

W moim ogrodzie zupełnie się pokręciły pory roku :;230 pokazywałam jak forsycja przybrała barwy jesienne ale kwitnie na wiosennie... ale dzisiejszy spacer po ogrodzie wprawił mnie w jeszcze większe zdumienie :?: Kwitną wiosenne kwiatuchy: migdałek, forsycja, pierwiosnki, wilczomlecz, floksy skrzydlaste, jaskier - zupełnie przyroda straciła rozeznanie :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak ja nigdy nie robię zdjęć pojedynczym roślinom to dzisiaj skusiłam się , żeby Wam pokazać co się dzieje w moim ogrodzie :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu ,coraz częściej obserwujemy takie anomalie. Ja wczoraj jadąc samochodem (aż zwolniłam z niedowierzania) zobaczyłam kasztanowca kwitnącego niewiele skąpiej niż w maju. Bardzo żałowałam ,że nie miałam przy sobie aparatu.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
dwostr - ma rację i chyba musimy sie do tego przyzwyczaić .U mnie pierwiosnki cały rok kwitną od wiosny nie tak intensywnie jak wiosną ale cały czas się pojawiają nowe kwiaty .Mam nadzieję ,że zimą nie będzie lata ;:108 ;:108

Ale migdłąek o tej porze przepięknie Ci zakwitł ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dwostr , Jatra Już kilka razy obserwowałam kwitnienie wiosennych kwiatków jesienią ale nigdy nie w takiej ilości, : ;:108 żeby tyle roślinek równocześnie ;:108

Dzisiaj rozwinęło się jeszcze więcej kwiatuszków :tan

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wilczomlecze i floksy też u mie kwitną ;:224 ale migdałek, ten chyba zupełnie rozum stracił :roll:
Oby tylko nadchodzące chłody go nie wycięły ;:108 Oglądałam dzisiaj moje, ani myślą o kwitnieniu ;:108
A róże i jeżówki o nadchodzącej jesieni :tan
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

A ja tam uwielbiam te Twoje dzieła i z miłą chęcią bym też takie chciała mieć tylko talentu troszeczkę brak ....i masz racie gdy w rękach sekator to nie ważne co to za krzaczek :tan
Piękne widoczki i kompozycja bardzo fajna .....i wiosna śliczna u mnie tylko prymulki się obudziły choć i hosty no stop kwitną :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu różne roślinki kwitnące wiosną mogą powtarzać .......ale kwiaty migdałka jesienią to widzę pierwszy raz :shock: :lol:
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Migdałek :shock: Boże on jest dla mnie taki śliczny i stanowczo za krótko daje cieszyć swoimi kwiatuszkami, mógłby kwitnąć jak dla mnie przez większość lata
ja jestem strasznie zła na siebie bo przasadziłam w tym roku swojego migdałkja w inne miejsce i tak się zdenerwował tym faktem , że zrzucił wszystkie liście co prawda jest golusieki, ale nie uschniety i tylko mam nadzieję, że zakwitnie mi na wiosne ;:223 dziewczyny czy któraś z was przesadzała migdałka?
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

dwostr pisze:Jolu ,coraz częściej obserwujemy takie anomalie. Ja wczoraj jadąc samochodem (aż zwolniłam z niedowierzania) zobaczyłam kasztanowca kwitnącego niewiele skąpiej niż w maju. Bardzo żałowałam ,że nie miałam przy sobie aparatu.
A ja wczoraj widziałam na jednym krzaku kwiaty i owoce dziekiej róży: cudny widok, ale za szybko przejechałam, aby cyknąć fotkę :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich odwiedzających :wit tych którzy zostawiają wpis i tych co spacerują cichutko :wit

pamelka , , AGNESS , kropka010 , dkny Mój migdałek chyba zakwitł , by pokazać swoje piękno, bo chciałam go wywalić :;230 Stwierdziłam ,że jego kwitnienie wiosenne jest króciutkie , a sam w sobie jest małą ozdobą w ogrodzie ... a ,że krzaczor mocno się rozrósł i był bez uroku... postanowiłam , że jeszcze dam mu szansę i mocno go latem ogoliłam :;230 chyba się wystraszył , że pójdzie na kompost ... i zakwitł :;230, a reszta wiosennych nie chce zostać w tyle i też przypomina swoje uroki ;:108

Beata T Staram się stworzyć taki ogród , by był ozdobny przez cały rok, nie tylko kiedy w nim coś kwitnie ;:108 Lubię oglądać wszystkie typy ogrodów ale ostatnio zdecydowanie zachwycają mnie "inne" te formowane i niezbyt kolorowe, bez chaosu, w których panuje szyk i elegancja, a rośliny sadzone są grupowo - one mają swój styl i duszę... Dlatego teraz staram się ,aby w każdym zakątku znalazła się roślinka przykuwająca wzrok odwiedzającego w moim przypadku bonsaika z iglaków lub innego krzewu , a póżniej mam w planach właśnie nasadzenia grupowe w jednej tonacji. A "talent" do cięcia sam się zrodził :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Jolu ja do Ciebie po radę :oops: .
Czy to:
Obrazek

(wydaje mi się że to jest jałowiec-dobrze myślę?) można mocno przyciąć wiosną np. w chmurki?
Ma dobre 4 m szer. i znajomej przeszkadza. Kiedy najlepiej przyciąć żeby nie chorował?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Masz wiosnę tej jesieni :wink: U mnie forsycja,pierwiosnki i anemonki też kwitną...widzę że takie anomalie teraz coraz częściej można zaobserwowac.
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszka72 nie przywiązuję wagi do nazw ale raczej jest to jakaś odmiana jałowca... ;:108 nie trzymam się żadny reguł w cięciu ... kiedy mam natchnienie tnę ... nie robię tego późną jesienią teraz jeszcze spokojnie tnę ;:108

FRAGOLA pogoda wariuje i roślinki też :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka tygodni temu wysłałam zdjęcia na konkurs na najładniejszy ogród/działkę w gazecie wrocławskiej...Zrobiłam trzy zdjęcia kolaże z mojego ogrodu... w gazecie pojawiło sie jedno ze zdjęć z kolażu i ... dalej cisza w konkursie... miało być sms-owe głosowanie :?: i chyba konkurs padł :;230

Takie zdjęcia kolaże z mojego ogrodu wysłałam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34