Ido.
Kończy się lato i wątek czas zamknąć. Jeszcze parę dni coś tam będzie kwitło i do wiosny posucha.
Hebe zimowało ale przykryte było skrzynką z desek specjalnie dla niego zrobioną, bo wątpię czy przetrwałoby naszą zimę. Wolałem nie ryzykować.
Ula. Trzeba przyjechać z dużym bagażnikiem i choroby unikniesz
Geniu.
Kanna ta żółto kwitnąca to"Mango Punch". Jest najbardziej intensywnie żółtą kanną i kwiat nie blednie podczas kwitnienia.
Jolu.
Różom wreszcie deszcze dały spokój i choć ostatnim tchnieniem chcą pokazać swoje piękno. Szkoda,że nie nacieszyliśmy się w tym roku ich kwiatami.
Biały hibiskus to sadzonka z patyka. Pierwsze dwa kwiatki Nie wiem jak przetrwa zimę, bo te odmianowe są delikatniejsze i przeważnie nadziemna cześć marznie. Posadziłem tak na ryzyko. Na zimę okopczykuję wysoko to może z dolnych partii odbije wiosną.
Tadeuszu To co kwitnie prawie zmieściłoby się na moich balkonach. Porozrzucane po całym ogrodzie kwiaty gubią się. Jedynie kanny widoczne z daleka. Róże też przekwitają. Kolorowo ale na ziemi.
Świecznica bardzo mocno pachnie. Wiecej takich okazów to cały ogród by był w jej zapachach.
Barbula wstyd się przyznać ale stała cała zimę w doniczce pod szpalerem. Zapomniałem o niej a na wiosnę zastanawiałem się co ja kupiłem. Posadziłem nie wiedząc co to i czy w odpowiednim miejscu.
Nad podziw urosła. Powiększyła swą wielkość przynajmniej 10- krotnie. Kwitnie już długo.
C.d. ogrodowych wizytówek
O tej porze roku żurawki są najbardziej wybarwione:
Dary jesieni
Owoc Granatu
Owocnik Kanny