Witajcie
Ewo 
Tak ,ogrodu będzie sporo ,co bardzo mnie cieszy . Teren nie jest zupełnie płaski i równy - działka
ma spadek. Chcemy to wykorzystać i ukształtować ogród z wieloma poziomami -gdzieniegdzie jakieś schodki , ścieżki "z górki"
i "pod górkę"

to ,co będzie najbliżej domu -chciałabym ,żeby kwitło ,pachniało -róże ,piwonie, lawendy,goździki ,heliotropy.
Dużo Funkii , rozchodników i całe mnóstwo Hortensji Anabelle (już namnożyłam sobie sporo na starej działce..)
Pisałam już o moim lasku sosnowym (szumnie powiedziane

9 ,10 drzew,w tym kilka sąsiedzkich)-
tam planuję pod drzewami posadzić różaneczniki.
Na pewno jakieś tajemnicze przejścia zarośnięte kokornakiem i tym cudownym pachnącym wiciokrzewem "Przewiercień".
Z drzew owocowych : niezbędne -dobra wiśnia i jabłonka
Od ulicy chciałabym trochę żywopłotu grabowego -bardzo mi się podoba .
Nie mogę już doczekać się koparki ,która "poustawia" nam ziemię ,żebym w końcu mogła przywieźć rośliny
Witaj
Misiu-Magdo 
Bywałam nieraz w Twoich wątkach -bardzo podziwiam Twoją pasję roślinną
Zajrzałam również na Twoją budowę -widok doniczek z budującym się domem w tle jest ...niesamowicie "budujący" !!
Jak to robisz,że budowlańcy nie zdeptali Ci roślin ??? Masz możliwość podlewać je często ?
Obyśmy szybko zamieszkały w swoich ogrodach
Moniko
Obejrzałam sobie ten świerk -rzeczywiście bardzo ładny ,ale jednak rośnie wysoko ...Tak przynajmniej piszą o nim.
Podobają mi się świerki -np. ten piękny srebrny
przed domem forumowej Eweliny (ogród z sosnami)- ale Ewelina ,zdaje się , formuje go od czasu do czasu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ze spraw ogródkowych (które tymczasem dzieją się w mieszkaniu

)- posadziłam cebule do doniczek, bo
puściły już taaakie korzonki! Teraz jeszcze tylko zakopać je w nowym ogródku.